Dolar 32,5550
%0.03
Euro 34,8451
%-0.06
Altın 2.434,670
%0.19
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Adliyesi'nde engelliye engel!

İzmir Adliyesi'nde engelliye engel!

İZMİR Adliyesi'ne şikayet dilekçesi vermeye gelen akülü tekerlekli sandalyedeki engelli Fatih Tezgel, buradan ayrılırken, engelli rampasının önüne otomobillerin park ettiğini görünce tepki gösterdi. Tezgel, bir vatandaşın yardımcı olmasıyla başka bir rampadan geçerek yoluna devam edebildi. İzmir Adliyesi'nde engelliye engel

  • Ege Postası
  • 16.12.2015 - 11:13
Yüzde 91 engelli olan Fatih Tezgel, kendisi gibi yüzde 97 engelli olan eşinin akülü aracını tamir etmek için götürdüğü kişinin 1665 lira parasını aldığını, sahte şirket kurup kendisini ortak gösterdiğini, akülü aracı da tamir etmeyip kendisini dolandırıldığını belirterek İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet dilekçesi verdi. Dilekçeyi işleme koyan Cumhuriyet Savcısı İbrahim Bereket, Tezgel'e Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amiriliği'ne yazdığı yazıyı, elden götürmesi için verdi. Elindeki evrağı emniyete götürmek için Adliye C-Kapısı girişindeki engelli rampasından inmek isteyen Fatih Tezgel, araçların park etitğini görünce, telefonuyla 155 Polis İmdat hattını arayıp, "Engelli geçiş yolu kapalı. Ben adliyede mahsur kaldım. Bu araçların buradan çekilmesini istiyorum" dedi. Bu sırada bir vatandaş Tezgel'e yardım edip, yaklaşık 100 metre illeride, etrafı dubalarla çevrili, önü açık olan engelli rampasından inmesini sağladı. 



Fatih Tezgel, "Uzun süre engelli rampasından geçmek için bekledim. Bu vatandaş gelmeseydi bana kim yardımcı olacakt? Engelli geçiş yolu olduğunu gösteren yönlendirici bir levha da yok. Diğer engelli geçiş rampasındaki dubalar gibi buraya da aynısı yapılıp, araçların park etmesi önlenmeli. Buraya her gün çok sayıda engelli geliyor. Bir iki araç fazla park edecek diye bizim geçişimiz engellenmesin. İnşallah bu sorun kısa sürede çözülür" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.