Dolar 32,3178
%0.21
Euro 35,0683
%-0.15
Altın 2.309,390
%1.4
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir 1 Mayıs'a hazır

İzmir 1 Mayıs'a hazır

1 Mayıs İşçi Bayramı öncesinde sendikaların kutlama hazırlıkları devam ediyor. Pazar günü binlerce işçiyle Alsancak Gündoğdu Meydanı'na çıkmaya hazırlanan DİSK'in bu yılki ana mesajı ise "Kiralık işçiliğe ve taşerona hayır" olacak. KESK'li iki isme sürpriz görev

  • Ege Postası
  • 29.04.2016 - 16:36

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir genelindeki sendika, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları  ve emek örgütleri 1 Mayıs hazırlıklarını büyük ölçüde tamamladı. İşçi Bayramı için program da netleşmeye başladı.

"İzmir'deki siyasi partiler 1 Mayıs'ta alanlarda olacak" Haber için tıklayınız!!!

1 Mayıs Dünya Emekçiler Günü öncesinde devam eden hazırlıklar ve kutlama programı hakkında detaylı bilgi veren DİSK Ege Bölge Temsilcisi ve Tertip Komitesi Başkanı Memiş Sarı, önemli bir çağrılarda bulundu.

SARI: KORKU İMPARATORLUĞUNU YIKMAK İÇİN GÜNDOĞDU'YA

DİSK ve DİSK'e bağlı sendikalar olarak bu yılda tam kadro ile Gündoğdu Meydanı'na çıkarma yapacaklarını aktaran Sarı, "Hazırlıklarımızı tamamladık. Bu yıl 1 Mayıs'ta direnişe devam eden Çiğli'deki Dost-Cam işçileri ve sendikamıza katılan yeni taşeron işçiler de bizlerle birlikte olacak. Yeni açılan iki şubemiz ve büyüyen ailemiz ile birlikte tam kadro ile alanlarda olacağız. Pazar günü saat 11.30'da Konak Pier önünde toplanarak, 11.45'te de Gündoğdu'ya yürüyeceğiz. Kortejimize DİSK Genel Başkan Yardımcısı Cafer Konca ile Genel-İş Örgütlenme Daire Başkanı Taner Şanlı önderlik edecek. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanacak siyasi partilerin de katılımı ile saat 13.00'da binlerce işçiyle alana giriş yapacağız. Bu yıl geçtiğimiz yıllardan farklı olarak, emniyet güçlerine ilaveten kortej güvenliğini de kendimiz sağlayacağız" dedi.

1 MAYIS BİLDİRİSİNİ AKKAN VE SÜRENKÖK OKUYACAK

Bu seneki 1 Mayıs kutlamaları için oldukça ilginç pankartlar ve dövizler hazırladıklarını kaydeden Sarı, kutlamalarda bazı önemli sürprizlerin de altına imza atmaya hazırlandıklarını belirtti. Gündoğdu Meydanı'nda işçileri selamlayarak programı açacak olan Tertip Komitesi Başkanı Memiş Sarı, "Kısa süre önce İzmir Valiliği kararı ile sendikal eylemlere katıldığı gerekçesi ile haksız şekilde açığa alınan KESK üyesi iki arkadaşımız Fatih Sürenkök ve Bahri Akkan 1 Mayıs bildirisini okuyacak. Kendilerini unutmadığımızı ve gösterdikleri mücadelede emek örgütlerinin de arkalarında olduğunu duyuracağız. Ardından program İlkay Akkaya konseri ile sürecek. Bu yıl 15 ayrı başlıkta topladığımız mesajlarımızı bir kez daha meydandan haykıracağız. Laik, demokratik, tam bağımsız Türkiye için, kiralık işçiliğe, köle ticaretine, esnek çalışma modeline,  kıdem tazminatlarının gaspına, özel istihdam bürolarına, iş cinayetlerine, çocuk istismarına, kadına yönelik şiddete, rantsal dönüşüme, sağlık hizmetlerinin ticarileşmesine, gerici, baskıcı, ırkçı eğitime, yalana, talana, hırsızlığa, katliamlara , doğanın talanına karşı hayır demek için, adalet, demokrasi, özgürlük, eşitlik için sesimizi haykıracağız. Korku imparatorluğunu yıkmak için yine sokaklara çıkacağız. Emekten yana olan tüm herkesi 1 Mayıs'ta Gündoğdu'ya bekliyoruz" diyerek sözlerine son verdi.

4 BİN POLİS GÖREV YAPACAK

Öte yandan İzmir'deki 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları Gündoğdu Meydanı'nda, 10.00-17.00 saatleri arasında yapılacak. Kutlamalar sırasında bir olumsuzluk yaşanmaması için 4 bin polis görevlendirilecek.

İzmir Emniyet Müdürlüğü 1 Mayıs kutlamaları için 4 bin polis ile önlem alacak. Toplanma noktaları ve Gündoğdu Meydanı'nda, sabah erken saatlerden itibaren bomba dedektörü köpeklerin de yardımıyla arama yapılacak. Güzergah ve toplanma yerleri çevresindeki çöp konteyneri ve çöp kutuları önlem olarak kaldırılacak. Toplanma ve kutlamalar ile dağılım sırasında bir polis helikopteri de havadan denetim yapacak.

VALİ TOPRAK'TAN AÇIKLAMA

İzmir Valisi Mustafa Toprak da kutlamalarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı, belirlenen yerler dışındaki alan, cadde ve sokaklarda genel hayatı olumsuz etkileyecek, huzur ve güvenliği ortadan kaldıracak hiçbir eyleme izin verilmeyeceğini bildirdi. Vali Toprak, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün, provokasyonlardan uzak, bir şenlik havasında geçmesi, gerçekleştirilecek etkinliklerin, dayanışmamızın güçlenmesine vesile olması için, işçi ve emekçi kardeşlerimizin, vatandaşlarımızın, onlarla dayanışma içerisinde olan güvenlik görevlilerimizce belirlenen kurallara titizlikle riayet etmeleri büyük önem arz etmektedir. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün, ruhuna ve anlamına uygun olarak, bir bayram havasında, bir şenlik ortamında kutlanması konusunda tüm kesimlerin sorumluluk içinde hareket edeceklerine yürekten inanıyorum. İşçi ve emekçi kardeşlerimizin emeklerinin, alınterlerinin kutsallığını yansıtan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutluyorum" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.