Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İZKA'dan 3 yeni mali destek programı

İZKA'dan 3 yeni mali destek programı

İzmir Kalkınma Ajansı 9 Aralık 2015 tarihi itibariyle “Yenilenebilir Enerji ve Çevre Teknolojileri”, “Mesleki Eğitim” ve “Küçük Ölçekli Sanayi Bölgelerini Geliştirme” başlıklarında üç yeni mali destek programı ilan etti.

  • Ege Postası
  • 09.12.2015 - 11:11
İzmir Valisi Sn. Mustafa Toprak, yeni üç mali destek programı ile İzmir ekonomisine aktarılacak olan 35.000.000 TL’lik kaynağın,  2014-2023 İzmir Bölge Planı’nın “güçlü toplum”, “güçlü ekonomi” ve “yüksek yaşam kalitesi” hedeflerine ulaşılması için itici bir güç oluşturulmasına yönelik çalışmalara önemli bir katkı sağlayacağını kaydetti. Vali Toprak, 15.000.000 TL bütçeye sahip Yenilenebilir Enerji ve Çevre Teknolojileri Programında yenilenebilir enerji ve çevre teknolojilerine yönelik Ar-Ge çalışmalarının geliştirilmesi ve ticarileştirilmesi, rüzgar hariç olmak üzere yenilenebilir enerji kaynakları ile lisanssız elektrik üretimine yönelik yatırımlar yapılması ve yenilenebilir enerji kaynaklarının ısıtma, soğutma, kurutma ve ulaştırma amaçlı kullanımının hedeflendiğini vurguladı.  Yine 15.000.000 TL bütçeli Mesleki Eğitim Mali Destek Programı ile mesleki eğitime yönelik olarak kullanılan atölye, laboratuvar, sınıf gibi eğitim ortamlarının makine-teçhizat ve eğitim materyalleri açısından geliştirilmesi ve yenilikçi yöntemlerin mesleki eğitim sürecinde uygulanmasının, ayrıca doğrudan engellilere, şiddet mağduru kadınlara, hükümlülere ve haklarında denetimli serbestlik hükümleri uygulananlara yönelik, mesleki bilgi ve beceri edinme amaçlı hizmetlerin geliştirilmesinin hedeflendiğini aktardı. Son olarak 5.000.000 TL bütçeye sahip Küçük Ölçekli Sanayi Bölgelerini Geliştirme Mali Destek Programı konusunda bilgi veren Vali Toprak, bu program ile sanayi sitelerindeki atık depolama ve arıtma tesislerinin geliştirilmesi, enerji ve alternatif enerji uygulama altyapısının iyileştirilmesi, çevre düzenleme, sosyal altyapı ve donatıların iyileştirilmesi, geri kazanım, geri dönüşüm ya da ortak kullanıma hizmet edecek laboratuvar, atölye gibi altyapıların oluşturulması konularının destekleneceğini bildirdi.

Başvuruların Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden 26 Şubat 2016 saat 17:00’a kadar yapılması ve destekleyici belgeleri içeren başvuru dosyalarının 4 Mart 2016 saat 17:00’a kadar elden İzmir Kalkınma Ajansı’na teslim edilmesi gerekiyor. Belirtilen tarih ve saatten sonra yapılacak başvurular değerlendirmeye alınmayacağı için programlara başvurmayı düşünen potansiyel başvuru sahiplerinin başvurularını son güne bırakmaması büyük önem taşıyor. Başvuru şekli ve başvurular ile ilgili detaylı bilgileri içeren başvuru rehberleri İZKA internet adresinden (www.izka.org.tr) temin edilebilir.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.