Dolar 32,3797
%0.19
Euro 35,0551
%-0.03
Altın 2.326,490
%0.26
Bist-100 9,09
%0.16

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İZDSO'dan görkemli açılış

İZDSO'dan görkemli açılış

İzmir Devlet Senfoni Orkestrasının açılış konserinde dünyaca ünlü piyanistler Ferhan-Ferzan Önder ikilisi sahne aldı.

  • Ege Postası
  • 05.10.2018 - 23:43

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO), 2018-2019 sezonu açılışını dünyaca ünlü piyanistler Ferhan-Ferzan Önder ile yaptı. 

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'ndeki konserin şefliğini, uluslararası başarılara sahip Hakan Şensoy üstendi.   

Başkemancı olarak Sema Korkut'un yer aldığı konserde Maurice Ravel'in Alborada del Gracioso, Francis Poulenc'in 2 piyano için Konçerto, Kara Karayev'in 7 Güzeller Balesinden Vals, Alfred Schnittke'nin Elveda Valsi, Dmitri Shostakovich'in Caz Süitinden Vals ile Altın Çağ Süiti adlı eserleri seslendirildi. 

Konser, izleyicilerden büyük alkış aldı.

Piyanist Ferhan Önder, konser öncesi AA muhabirine yaptığı açıklamada, klasik müziğe ilgisi olan coşkulu bir kalabalığa hitap etmenin heyecanını duyduklarını ifade etti.

Türkiye’deki ebeveynlere çocuklarını müzikle iç içe yetiştirme önerisinde bulunan Ferzan Önder de kadın bestecilerin eserlerinin yer aldığı yeni projelerle sanatseverlerin karşısına çıkmaya hazırlandıklarını anlattı.

Hakan Şensoy da orkestranın yeni şefi olarak ilk konsere çıkmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Hem orkestra hem de İzmirlilerle buluştuğunu söyleyen Şensoy, "İlk projemiz orkestranın varabileceği en üst yorum ve refah seviyesi ile İzmir kentine yakışan bir büyüklüğe erişmesidir. Her zaman kendi orkestrasını dinleyen ve sahiplenen İzmirlilerle birlikte olmak ayrıcalıktır." dedi.

İZDSO'nun ekim ayındaki etkinlikleri arasında "Hikmet Şimşek'i Anma Etkinlikleri" kapsamında Ari Rasilainen şefliğinde soprano Anu Halva, "Romanya-Türkiye Dostluk Haftası" çerçevesinde Tiberiu Soare şefliğinde kemancı Gabriel Croitoru, Artun Hoinic şefliğinde kemancı Cihat Aşkın konserleri yer alıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.