Dolar 32,5441
%0.01
Euro 34,9160
%0.25
Altın 2.423,500
%0.01
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İZBETON işçileri grev ilanını asıyor

İZBETON işçileri grev ilanını asıyor

Türk-İş’e bağlı Belediye-İş 3 Nolu Şube, İZBETON A.Ş.’de toplu sözleşme görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlanması nedeni ile yarın işyerine grev ilanını asacağını duyurdu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 8 zam verdiği toplu sözleşmede, sendika son yaptığı açıklamalarda “Asgari ücrete bile yüzde 14.1 zam yapılırken, yüzde 8 zam kabul edilemez” demişti.  İşçilerin gözü kulağı Büyükşehir'de

  • Ege Postası
  • 23.05.2018 - 14:18

GÜLSEN CANDEMİR/EGEPOSTASI-İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZBETON A.Ş.’de çalışan Belediye-İş üyesi işçiler, toplu sözleşme görüşmelerinin tıkanması nedeniyle yarın grev ilanını asıyor. Yarın öğlene kadar herhangi olumlu bir gelişme olmadığı takdirde grev kararını İZBETON A.Ş.’ye asacağını duyuran işçiler, enflasyonun altında asgari ücret zammının gerisinde bir artışa karşı çıkıyor. Yeni yol çalışması, parke, bordür, asfalt çalışması, alt ve üst geçit gibi pek çok alanda hizmet veren İZBETON işçileri, saat 12.00’de önce basın açıklaması ile taleplerini kamuoyu ile paylaşacak sonra da grev ilanını asacak. 

SON ANA KADAR GÖRÜŞMEYE AÇIK KALACAĞIZ

Belediye-İş 3 Nolu Şube Başkanı Murat Karakuş, Egepostası'na yaptığı açıklamada, görüşmelerin 11 Mayıs itibari ile greve doğru evrildiğini, bu tarihten sonra 60 gün içerisinde eger anlaşma sağlanmazsa istedikleri zaman greve çıkma hakları olduğunu hatırlattı. Karakuş, İZBETON işçisi 800 üyeleri için yüzde 14, artı refah payı istediklerini ancak şirketin yüzde 8 zam teklifinden bir puan yukarı çıkmadığını söyledi. 60 günlük süreyi yapıcı değerlendirmeyi amaçladıklarını son ana kadar uzlaşmacı olacaklarını ifade eden Murat Karakuş "Tek istediğimiz işçilerin enflasyon rakamları ve artan hayat pahalılığı altında ezilmemesidir."  diye konuştu.

Beeldiye İş, grev ilanının ardından 25 Mayıs Cuma günü, Konak’ta kitlesel bir basın açıklaması yapmayı da planlıyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.