Dolar 32,4665
%-0.06
Euro 34,7382
%-0.67
Altın 2.440,150
%0.16
Bist-100 9.935,00
%2.24

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İZBAN krizinde son dakika gelişmesi

İZBAN krizinde son dakika gelişmesi

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, İzmir Banliyö Sistemi (İZBAN) bünyesinde taşeron olarak çalışan güvenlik ve temizlik çalışanlarının kadro için doldurdukları evrakların teslim alınmaması sonrası yapılan görüşmelerde bugün mutlu sona ulaşıldığını açıkladı. Sarı “İzmir valiliği ile yaptığımız görüşmeden sonra 700 işçi arkadaşımızın hak kaybı yaşamadan evraklarının İZBAN AŞ’ tarafından alınacağı duyuruldu. Teslimatlar başladı” dedi. İZBAN krizinde son dakika gelişmesi

  • Ege Postası
  • 10.01.2018 - 16:49

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, İzmir Banliyö Sistemi (İZBAN) bünyesinde taşeron olarak çalışan güvenlik ve temizlik çalışanlarının 696 sayılı KHK ile kadroya alınma hakkının gasp edildiğini ifade etmiş, konuyla ilgili çalışma yürüttüklerini açıklamıştı.

İzmir Valiliği ile görüşerek konunun düzeltilmesini istediklerini ifade eden Sarı bugün mutlu haberi aldıklarını ve işçilerin hak kaybı yaşamadan kadroya alınması için evraklarının İZBAN tarafından kabulüne başlandığını duyurdu. DİSK Ege Bölge Temsilciğinde yapılan açıklamaya DİSK Güvenlik-Sen Genel Başkanı Serdar Aslan, 7 Nolu Şube Başkanı Kemal Köroğlu, 7 Nolu Şube Sekreteri Özgür Sucu, 7 Nolu Şube Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Sönmez katıldı.

Basın mensuplarına açıklamada bulunan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Sarı “Yayımlanan 696 sayılı KHK’da ‘2 Ocak ile 11 Ocak arası belediye şirket işçileri hariç, 4734 sayılı hizmet alım ihalesinde bulunan işçiler evrak vermekle yükümlüdür’ ibaresi vardı. İZBAN işçilerinden yaklaşık 500 güvenlik 250’de temizlik işçisinin talebini, İZBAN çalışanlarla muhatap olmayarak, evraklarını kabul etmiyordu. Güvenlik görevlileri DİSK Güvenlik Sen ve  temizlik çalışanları Genel İŞ 7 nolu şubede örgütlendi. Dün itibariyle sendikamızın müdahalesiye İzmir Valiliği ile yaptığımız görüşmeden sonra 700 işçi arkadaşımızın hak kaybı yaşamadan evraklarını İZBAN AŞ’ye teslim edecekleri, kurumun evrakalrı kabule başladığı duyuruldu. Şu saat itibariyle de hak kaybı yaşanmadan İZBAN evrakları teslim almaya başlamıştır. Bu sendikal ve örgütlü mücadelenin kazanımıdır. İşçilerin emekçilerin kaybedeceği bir şey yoktur ama kazanacağı  güzel bir dünya var” ifadelerini kullandı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.