Dolar 32,3146
%0.2
Euro 35,1147
%-0.02
Altın 2.293,180
%0.69
Bist-100 9,06
%2.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İZBAN krizinde iki flaş hamle... Kocaoğlu Ankara’da

İZBAN krizinde iki flaş hamle... Kocaoğlu Ankara’da

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İZBAN’da 10 Aralık grev gününe sayılı günler kala soluğu Ankara’da aldı. Başkan Kocaoğlu, sorunun büyümeden çözümü için TCDD yetkilileri ile görüştü. TCDD'den de sendikaya görüşme daveti geldi. 'Biz karışmıyoruz' demişti, Ankara'ya gitti

  • Ege Postası
  • 05.12.2018 - 10:11

İzmir'de 10 Aralık Pazartesi günü greve çıkmayı planlayan İZBAN işçileri gün sayarken, Ankara'dan personelin örgütlü bulunduğu Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası (Demiryol-İş) İzmir Şubesi'ne davet geldi. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü, sendikayı görüşmeye çağırdı. Ankara'da çeşitli temaslarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da, TCDD Genel Müdürlüğü ile İZBAN'da sefer sıklığının arttırılması, grev ve hat kiraları gibi konuları görüştüğü öğrenildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ankara'ya giderek TCDD Genel Müdürlüğü yetkilileri ile görüştü. Kocaoğlu'nun İZBAN işçilerinin greve çıkmalarına yönelik konunun yanı sıra, tren sefer sıklığının arttırılması, sinyalizasyon konusunda yaşanan sorunlar ve hat kiraları gibi konuları görüştüğü öğrenildi. TCDD Genel Müdürlüğü ile Kocaoğlu'nun görüşmesinin ardından, kurum işçilerin örgütlü bulunduğu Demiryol-İş İzmir Şube Başkanı Hüseyin Ervüz'ü Ankara'ya çağırdı. Bugün (çarşamba) sabah saatlerinde Ankara'ya gitmek için yola çıkan Ervüz'ün, gün içerisinde planlanan görüşmeyi yapması bekleniyor. Ervüz, "Görüşmeden ne çıkarsa çıksın biz üyelerin görüşüne başvurup onaya sunacağız. Diğer türlü sözleşmeyi bağlamamız mümkün değil" dedi.

'İZMİR MODELİ'Nİ ANLATACAK

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, TED Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Aziz Kocaoğlu ile Yerel Yönetim Modeli' sempozyumuna konuşmacı olarak katılacak. Kocaoğlu, saat 17.00'deki sempozyumda 'İzmir Modeli'ni katılımcılara anlatacak. Sempozyumda ayrıca TED Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Cengizkan, Prof. Dr. İlhan Tekeli ve Prof. Dr. Metin Şenbil de olacak. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.