Dolar 32,3196
%0.21
Euro 35,0662
%-0.16
Altın 2.279,620
%0.09
Bist-100 9,02
%2.43

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İZBAN'da pankart söküldü, seferler başladı

İZBAN'da pankart söküldü, seferler başladı

İZBAN grevinin Cumhurbaşkanı kararıyla 60 gün süreyle ertelenmesinin ardından sendika üyeleri, İZBAN'ın Alsancak İstasyonu'na asılan grev pankartlarını söktü, çalışanlar göreve çağrıldı, tren seferleri başladı Cumhurbaşkanı grevi ertelemişti

  • Ege Postası
  • 08.01.2019 - 11:55

İzmir Banliyö Taşımacılığı Sistemi Ticaret A.Ş'ye (İZBAN) bağlı iş yerlerindeki grevin Cumhurbaşkanı kararıyla 60 gün süreyle ertelenmesinin ardından İZBAN'ın Alsancak İstasyonu'na asılan grev pankartları sendika üyelerince söküldü. İZBAN AŞ ise seferlerin en kısa sürede yeniden başlaması için grevleri sona eren çalışanları telefonlarla arayıp iş yerlerine çağırdı.

İZBAN, grevin ertelenmesinin ardından, ilk seferini yaptı.

10 Aralık 2018 tarihinde grevin başladığı İZBAN, ilk seferini bugün saat 11.30'da Çiğli ile Alsancak arasında gerçekleştirdi. Alsancak-Çiğli ve Alsancak Cumaovası yönünde belli aralıklarla yapılan seferlerin, yarın (çarşamba) normale dönmesi bekleniyor. 

Bu arada grev kararının ertelendiğinin duyulmasının ardından istasyona vatandaşlar gelmeye başladı. 

KARARI DUYAN YOLCULAR İSTASYONLARA GELDİ

İZBAN'da seferlerin başlaması üzerine, güvenlik görevlileri kapattıkları istasyonları yeniden yolcuların hizmetine açtı. İstasyonlara asılan pankartlar da söküldü. Yolculardan Şengül Bal, "İZBAN greve başladıktan sonra yarım saatte geldiğin yolu 1.5 saatte gelmeye başladım. Kış günü bence yapılacak şey değil. Komşularla birlikte toplanarak bir araca biniyorduk, öyle işe gidiyorduk. Grevin bitmesine sevindim. Umarım sefer sıklığı artarak trenler çalışmaya başlar" dedi. Ali Ersu isimli yolcu da "Grev yapan arkadaşlara da hak veriyorum ama biz de halk olarak mağdur olduk. Sabah işe gelip giderken ve akşam iş çıkışı çok zorluk yaşadık. Bu işten en çok mağdur olan biziz. İki tarafın orta yolu bulması önemli" diye konuştu. Serpil Sungur da, ev kadını olmasına rağmen grevin kendisini bile etkilediğini belirterek, "Grev herkesi etkiledi. Ben ev hanımı olmama rağmen beni bile etkiledi. Vapurlarda bir tek boş koltuk yoktu. Her saatte her taraf dolu. Bunun nedeni de grev" diye konuştu.

Demiryol-İş İzmir Şube Başkanı Hüseyin Ervüz, sendika binasında yönetim kurulu üyeleriyle yaptığı toplantının ardından İZBAN çalışanların grev yaptığı Alsancak İstasyonu'na gitti.

"YÜKSEK HAKEM KURULUNU TAVSİYE ETMEM"

Ervüz, burada yaptığı açıklamada, grevdeki sendika üyelerinin Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiğini ancak mücadelelerinin bu şekilde bitmesinin kendisini üzdüğünü belirtti. 

Ervüz, şu değerlendirmede bulundu:

"Sonuç nereye varacak bunu zaman gösterecek. Kanunun 63 maddesi der ki, 'Eğer bir grev herhangi bir şekilde ertelenmişse 60 gün süreyle görüşmeler yapılır.' Daha sonra Yüksek Hakem Kuruluna gitmekten başka seçenek yoktur. Herkes şunu zannetmesin 60 gün ertelendi sonra 'Nerede kalmıştık'' deyip başlanabilecek bir olgu değil. Artık ne olacağı işverene yapacağımız görüşmelere bağlı. Yüksek Hakem Kurulunu tavsiye etmem."  

Süreçte bazı haksız eleştirilere maruz kaldıklarını savunan Ervüz, konuşması sırasında bazı sendika üyelerinin "Basalım istifayı" sözlerine yönelik, "O herkesin kendi tercihidir, ben o konuya girmek istemem." ifadesini kullandı.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.