Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İZBAN'da bir müjde daha; Belevi istasyonu yola çıkıyor

İZBAN'da bir müjde daha; Belevi istasyonu yola çıkıyor

​İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD arasında yürütülen örnek ulaşım projelerinden İZBAN'da Selçuk için müjdeli haber geldi. Hattın Belevi'ye uzatılması için düğmeye basan İzmir Büyükşehir Belediyesi, istasyonun inşaatı için 10 Nisan'da ihaleye çıkma kararı aldı. İZBAN'da bir müjde daha

  • Ege Postası
  • 27.03.2017 - 11:21

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Toplam 39 istasyon ve 111 kilometrelik hatta hizmet veren ve 2010 yılında hizmete giren İZBAN güney aksında büyümeye devam ediyor.

BİR SONRAKİ İSTASYON BELEVİ

İZBAN'ın kuzeyde Bergama'ya uzatılması için çalışmalar son hızıyla devam ederken, bir müjdeli haber de güneydeki Selçuk'tan geldi. Ulaştırma Bakanlığı ve yetkililer tarafından yapılan açıklamalarda İzmir'in kurtuluş yıldönümü 9 Eylül 2017'de hizmete açılacağı duyurulan Selçuk istasyonuna ilave olarak Belevi'ye de istasyon yapılıyor. Halen inşaatı süren ve büyük ölçüde tamamlanan Sağlık ve Selçuk istasyonlarının ardından bir sonraki durak Belevi olacak. Böylece kentin kuzeyinde Bergama'ya ulaşması beklenen İZBAN projesi, güneyde Torbalı'dan sonra Selçuk Sağlık ve Belevi'ye uzanarak toplamda 43 istasyonu bulacak ve demiryolu ulaşımı 150 kilometreye merdiven dayayacak. Öte yandan tüm çalışmaların tamamlanması ve hattın tamamen işler hale gelmesiyle birlikte kentin iki UNESCO'yla taçlanan iki ilçesi Bergama ve Selçuk demir ağlarla birbirine bağlanacak.  

TOPLAM 14 AYDA TAMAMLANACAK

İzmir Banliyö Sistemi (İZBAN) hattının Selçuk'tan Belevi'ye uzatılması kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi istasyon inşaatı, peronların imalatı ve altyapı ile çevre düzenlemesi işlerini üstlenecek. Sağlanan protokol gereği TCDD ise hat döşeme çalışmaları, sinyalizasyon, kataner sistemi ve koruma duvarlarının yapımını gerçekleştirecek. 10 Nisan tarihinde ihaleye çıkıldıktan sonra istasyonun inşaatı toplam 420 günde tamamlanması ve 2018 yazında hizmete girmesi bekleniyor.

HALKIN TALEPLERİ ÜZERİNE DURAK EKLENMİŞTİ

Önceki yıl İzmir Banliyö (İZBAN) hattının Selçuk bölümünde, hem vatandaşlar hem de Selçuk Belediyesi ile Selçuk Kaymakamlığı tarafından gelen yoğun istek üzerine projeye yeni bir durak eklenmiş ve Belevi için çalışmalar başlamıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.