Dolar 32,4434
%-0.13
Euro 34,7639
%-0.59
Altın 2.441,050
%0.2
Bist-100 9.920,00
%2.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İZBAN'da Belevi sürprizi!

İZBAN'da Belevi sürprizi!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ile İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaklaşa hayata geçirilen İzmir Banliyö (İZBAN) hattının Selçuk bölümünde, hem vatandaşlar hem de Selçuk Belediyesi ile Selçuk Kaymakamlığı tarafından gelen yoğun istek üzerine yeni bir durak eklendi. Selçuk'a bir müjde daha

  • Ege Postası
  • 29.07.2016 - 12:28

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İZBAN'da çalışmalarını son hızıyla sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Tepeköy'ün ardından Selçuk'a kadar iki olan durak sayısını Belevi'ye yapacağı yeni istasyon ile üçe çıkaracak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TCDD, Torbalı ve Selçuk güzergahlarının ardından raylı sistem hattını Belevi'ye kadar uzatma kararı aldı. Önümüzdeki günlerde ihalesi yapılması beklenen yeni istasyon  talepte bulunan ilçe halkı ve yetkili makamlar tarafından sevinçle karşılandı.

SELÇUK'A BİR DURAK DAHA!

İşletmeye 31 istasyonla başlayan, Torbalı hattının açılmasıyla da 38 istasyona hizmet veren İZBAN'da yeni durak sevinci yaşanıyor. Günde yaklaşık 550 bin yolcu taşıyan İZBAN'da, Develi, Tekeli, Pancar, Torbalı, Tepeköy ve Kuşçuburun istasyonlarının açılmasıyla 111 kilometre ve 38 durağa uzanan hizmet ağı Belevi'ye de uzanacak.

RAYLI SİSTEM BELEVİ'YE UZATILACAK

26 kilometrelik İZBAN Selçuk hattında iki istasyon ve iki karayolu üst geçidi ile 6 menfez tipi karayolu alt geçidinin yapımına 2015 yılında başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi halkın ısrarlı talepleri sonrasında sürpriz bir değişikliğe giderek projeyi büyütme kararı aldı. 32 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen Selçuk ve Sağlık istasyonlarını tamamlanma aşamasına getiren Büyükşehir Belediyesi, yapacağı ek çalışma ile hattı Belevi'ye kadar uzatacak.

İZBAN'DA DURAK SAYISI 41'E ÇIKACAK

Selçuk Belediyesi ve Selçuk Kaymakamlığı'ndan gelen talepler doğrultusunda yürütülen çalışmalara göre, Belevi mevkiinde, Kozpınar bölümüne durak yapılacak. İhale hazırlıkları devam eden Kozpınar durağı için önümüzdeki haftalarda ihaleye çıkılacak. Çalışmaların tamamlanması sonrasında İZBAN'daki toplam durak sayısı 41'e çıkmış olacak. Planlanan yeni güzergahta hat döşeme çalışmaları, sinyalizasyon, kataner sistemi ve koruma duvarlarının yapımını ise TCDD üstlenecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.