Dolar 32,3700
%0.16
Euro 35,0122
%-0.15
Altın 2.325,000
%0.2
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İyilikle büyüyen Gaziemir

İyilikle büyüyen Gaziemir

Son 3 ayda bin 150 aileye ayni yardım yapan Gaziemir Belediyesi, yardımsever yurttaşlar ile ihtiyaç sahiplerini bir araya getirdiği Sosyal Marketten yararlanan aile sayısını 350’den 500’e yükseltme kararı aldı.

  • Ege Postası
  • 11.12.2020 - 10:28

Sosyal belediyecilik anlayışıyla uygulamaya koyduğu projelerle iyi günde de kötü günde de yurttaşların yanında olan Gaziemir Belediyesi, sosyal yardımlarla da vatandaşa nefes aldırıyor. Gaziemir Belediyesi, sosyal yardımlardan yararlanmak için belediyeye başvuru yapanların evlerinde yaptığı inceleme sonucu, ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen ve resmi kurumlardan gerekli belgeleri getiren ailelere ayni yardım yapıyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, muhtaç durumda olduğu belirlenen ailelere yapılan yardımların yanı sıra Sosyal Market aracılığıyla da ihtiyaç sahiplerine destek veriliyor.

Gaziemir’in iyilik kapısı Sosyal Market

Gaziemir Belediyesinin, ESBAŞ’ın desteğiyle yaşama geçirdiği Sosyal Market yardımseverlerle ihtiyaç sahiplerini bir araya getiriyor. Yardımseverlerin yaptığı bağışlar belediye eliyle Sosyal Markette ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Son üç ayda bin 150 aileye ayni yardım yapan belediye, pusula belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdiği Sosyal Marketten yararlanan aile sayısını 350’den 500’e yükseltme kararı aldı.

Gaziemir’in “İyilik ve dayanışma merkezi” olan Sosyal Marketten destek almak için belediyeye başvuran ve ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen ailelere puan yüklü bir kart veriliyor. Kart sahibi aile, Sosyal Marketi ziyaret ederek kartındaki puan karşılığında gıda, temizlik ürünü ve giysi gereksinimlerini ücretsiz olarak karşılayabiliyor. Yardımlardan yararlanmak ya da bağış yapmak isteyenler 0 232 999 0251 – 1201 (dahili) numaralı telefonu arayarak detaylı bilgi alabiliyor.

Gaziemir Gönüllü Kadınlar Derneği de Sosyal Market aracılığıyla yardımseverler ile ihtiyaç sahiplerinin bir araya gelmesine katkı koyuyor. Dernek üyeleri, Sosyal Marketin işleyişine gönüllü olarak destek oluyor.

Evlerde değerlendirme yapılıyor

Gaziemir Belediyesi, sosyal yardımların gerçekten ihtiyacı olanlara ulaşmasını sağlamak için başvuru yapan aileleri evlerinde ziyaret ederek Sosyal Yardım Değerlendirme Sistemi ile değerlendiriyor. Yapılan incelemede ailenin ev, araba, arsa sahibi olup olmadığından gelir seviyesine, ailedeki birey sayısından okuyan çocuk sayısına kadar birçok ölçütte durum değerlendirmesi yapılıyor. Değerlendirme sonucunda ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen ailelerden, resmi kurumlardan gerekli belgeleri alması isteniyor. Bu kurumlardan, durumlarını gösteren resmi evrakları getiren ailelere sosyal yardım yapılıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.