Dolar 32,4442
%-0.13
Euro 34,7334
%-0.68
Altın 2.436,440
%0.01
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İYİ Partili Kırkpınar Kurultay’ı ve o iddiaları değerlendirdi: Delegeye saygı duyuyorsak…

İYİ Partili Kırkpınar Kurultay’ı ve o iddiaları değerlendirdi: Delegeye saygı duyuyorsak…

Egepostası’na İYİ Parti Olağan Kurultayı’nı ve milletvekili Aytun Çıray’ın açıklamalarını değerlendiren İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar “Bizim partimiz homojen değil, heterojen yapıdadır. Çok farklı siyasi görüşleri olan, geçmişinde farklı siyasi partilerde olan insanlar bugün partimizde çok önemli yerlerde görev yapmaya devam ediyor. Bazen de listeye giremezsiniz, üzerinde fazla durmamak lazım. Delegeye saygı duyuyorsak, sonuçlara da saygı duyacağız ” dedi.

  • Ege Postası
  • 22.09.2020 - 13:34

YUSUF TOMRUK/EGEPOSTASI - Geçtiğimiz Pazar günü gerçekleşen ve Meral Akşener’in tek aday olarak yeniden başkan seçildiği İYİ Parti Olağan Kurultayı’nın yankıları sürüyor. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray; çarşaf liste olarak yapılan İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) seçimlerinde eski Koray Aydın’ın operasyonuyla ‘Merkez siyasetçilerin’ devre dışı bırakıldıklarını iddia etmişti. Konu hakkında Egepostası’na açıklamalarda bulunan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar çarpıcı açıklamalarda bulundu.

‘BEN BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEDİM’
Aytun Çıray’ın ve pek çok İYİ Partili üst düzey yöneticinin ‘Merkez siyasetçilerin’ devre dışı bırakıldığı iddialarını değerlendiren Hüsmen Kırkpınar “Ben böyle bir şey görmedim.  Çarşaf listenin olduğu Kurultay’da seçilecek olan Genel İrade Kurulu’yla ilgili herkes kendi bölgesiyle ilgili çalışmalar yapabilir. Ama ben elden ele dolaşan şu yazılsın bu yazılmasın diye bir kağıt ya da liste görmedim” diye konuştu.

‘PARTİMİZDE BÖYLE BİR AYRIM YOK’
Merkez Siyasetçiler’ kim oluyor. “Partimizde böyle bir ayrım yok. Ben o ayrımı katılmam. Bizim partimiz homojen değil, heterojen yapıdadır.  Çok farklı siyasi görüşleri olan, geçmişinde farklı siyasi partilerde olan insanlar bugün partimizde çok önemli yerlerde görev yapmaya devam ediyor. Ben şucu bucu diye bir değerlendirme yapmak istemem, doğru olmaz. Varlığını inkar etmek anlamında söylemiyorum. Örnek vermek gerekirse genç yaşta üç dönem bakanlık yaptım Mehmet Salim Ensarioğlu GİK üyesi seçilmiştir. Naci Denizli Adalat ve Doğru Yol Partili bir ailenin evladıdır o da GİK’e seçildi. Benzer pek çok isim var. Bunu böyle tanzim tasnif, ayrımcılık gibi düşünmek benim açımdan bakıldığında kabul edilecek bir şey değil” diye konuştu.

‘DELEGEYE SAYGI DUYUYORSAK’
GİK’te İzmirli hiçbir ismin yer almamasını değerlendiren Kırkpınar “Çarşaf liste olduğu için büyük bir yarış oldu. Kurultay delegelerinin vicdanından süzülmüş bir sonuç diye düşünüyorum. Saygıyla karşılıyorum bu sonuçları. Bazen de listeye giremezsiniz, üzerinde fazla durmamak lazım. Delegeye saygı duyuyorsak, sonuçlara da saygı duyacağız” dedi.

MİLLETİN ÇAĞIRDIĞI İNSAN BELLİDİR
Kurultay sonrası önlerine baktıklarını belirten Kırkpınar “Yeni kadrolarlar önümüzde seçim olacağını düşünüyoruz. Kurultayımızı tamamladık. Siyasi partiler kanuna göre son işlem ve görev yerine getirilmiştir. Artık halkın umudu ve milletin çağırdığı insan bellidir. Millet İttifakı’nın ortağı olarak üçüncü kurultayımızı da iktidar olduğumuz zaman yaparız diye düşünüyorum” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.