Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İYİ Partili Dervişoğlu iktidara seslendi: Türkiye bir çıkış arıyor

İYİ Partili Dervişoğlu iktidara seslendi: Türkiye bir çıkış arıyor

İYİ Parti Torbalı’da partiye yeni kayıt yaptıran üyelerle bir araya gelen İYİ Parti İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Türkiye’de işleyişin tıkandığını ve ülkenin bir çıkmazda olduğunu belirterek, “Türkiye’de devlet tıkandı, hükümet tıkandı. Gerçekleştirilen sistem değişikliği nedeniyle parlamento tıkandı. Türkiye bir çıkış arıyor” diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 19.10.2020 - 09:42

EGEPOSTASI- Kongre sonrasında üye çalışmalaır hızlandıran İYİ Parti Torbalı’da, partiye yeni kayıt yaptıran üyeler için Beyaz Kafe’de pandemi kuralları gözetilerek geniş katılımlı bir toplantı düzenlendi. İyi Parti Torbalı İlçe Başkanı Ahmet Künarlıoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ile İzmir Milletvekili ve İyi Parti TBMM Grup Başkan Vekili Müsavat Dervişoğlu’nun yanı sıra çok sayıda partili katıldı. 

Toplantıda konuşan İYİ Parti İzmir Milletvekili ve TBMM Grup Başkan Vekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti’nin Türkiye’de var olan dayatmacı siyaset anlayışını bertaraf etmek ve siyasetteki tıkanıklığı aşarak, yeni alternatifler oluşturmak için kurulduğunu söyledi. Dervişoğlu, “Türkiye’de sadece siyaset tıkanmadı, devlet tıkandı, hükümet tıkandı. Gerçekleştirilen sistem değişikliği nedeniyle parlamento tıkandı. Türkiye bir çıkış arıyor” dedi.   

“HARAMİLERİN İKTİDARI SON BULACAK”

Yeni kayıt yaptıran üyelerle birlikte İzmir’deki güçlerine güç kattıklarını ifade eden İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, “Bu alanı dolduran bütün arkadaşlarımızdan ricam, bu yolculukta sayın Genel Başkanımızın siyasete kattığı, geliştirdiği söylem ve yöntemlerden bir adım olsun uzaklaşmasınlar. Yetimin yanında durduğunu söyleyip ama yetimin hakkını yiyen ve toplumu kutuplaştırarak kendi saftlarını sıkılaştıranların sonlarını hep birlikte görüyoruz. Yolumuz aydınlık ve açık olsun. Biz inandık ve bu yola çıktık. İstediğimiz sonucu da Cenab-ı Hak bize nasip edecektir. Haramilerin iktidarı son bulacaktır” diye konuştu.

“DEVLET TIKANDI”

İl Başkanı Kırkpınar’ın ardından kürsüye gelen İzmir Milletvekili ve İyi Parti TBMM Grup Başkan Vekili Müsavat Dervişoğlu çıktı. Torbalı İlçe Başkanlığınca düzenlenen üye katılım toplantısının iktidara giden yolda önemli bir adım olarak tarihe geçeceğini belirten Dervişoğlu, kurulduğu günden beri İyi Parti’nin başarısı için emek verenlere teşekkür etti. Dervişoğlu, “Türkiye’de sadece siyaset tıkanmadı, devlet tıkandı, hükümet tıkandı. Gerçekleştirilen sistem değişikliği nedeniyle parlamento tıkandı. Türkiye bir çıkış arıyor” dedi ve şunları söyledi; “Terör devleti Ermenistan’ın kalleş saldırılarının Karabağ üzerinde gölge olarak devam etmesine Türk milletinin izin vermeyeceğini de buradan müjdeliyorumSadece karada değil, denizde de Türkiye’nin güç kaybetmemesi gerekiyor. Nasıl ki bir karış toprağımız bizler için mukaddes ve kutsal ise, ‘Mavi Vatan’ olarak tarif ettiğimiz denizlerimizdeki bir damla suyumuz da aynı şekilde bizim açımızdan mukaddes ve kutsaldır. Ne bir çakıl taşımızdan var geçeriz ne de bir damla suyumuzdan.”

KOMŞULARLA SIFIR SORUN POLİTİKASI ÇÖKTÜ

Dervişoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Şimdi etrafınıza bakınız, Rusya’dan başlayarak Suriye’ye kadar bir tek komşumuzla bile doğru ilişki kurmayı becerememişiz. Yunanistan’la olan itilaflarımız var. Netice itibariyle dış politika alanında içinden çıkılamayacak gibi sunulan bir kriz ile karşı karşıyayız. Bunun sebebini hiç kimse, ‘Türkiye uçuyor, bu nedenle batı emperyalizmi önümümüze bir takım engeller koyuyor’ diyerek tarif edemez. Bugün dış politik alanında bir takım açmazlar söz konusu ise bu hükümetin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten miras alınan aktif ve ihtiyatlı dış politika anlayışını terk edişinden kaynaklanmaktadır.

“BATI EMPERYALİZMİNİN TECAVÜZÜYLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

Ben biliyorum ki Türkiye’de tencere kaynamıyor. Emeğinin karşılığını alamıyor diye çiftçi toprağını ekmiyor, çocuklarımız gelecek kaygısı yaşıyorlar ama hükümet bize soruyor; önce vatan mı, önce güvenlik m? Yoksa önce istikbal mi, kaynayan tenceremi, ekilebilir toprak m? ‘Huzur mu, refah mı'’ diye bir soruyu önünüze getirmeye çalışıyorlar. Demek istiyorlar ki, ‘size zenginlik veremedik, çocuklarınıza istikbal veremedik. Bu bizim bu coğrafyada attığımız adımlardan kaynaklanıyor, o nedenle batı emperyalizminin tecavüzlüyle karşı karşıyayız. Ekmek mi istiyorsunuz yoksa vatan m? Diye bir soruyu karşınıza getireceklerdir. Güvenlik mi istiyorsunuz, yoksa refah mı istiyorsunu? diye bir soruyu gündeme getirecekler, Türk milletinin bayrağa olan aşkını, vatana olan sevgisini istismar etmeye yönelik bir takım adımlar atmaya da kalkışacaklardır. Biz İzmirliyiz, biz Torbalılıyız, biz İyi Partiliyiz, biz Türkiyeliyiz. Hem refah istiyoruz hem zenginlik istiyoruz. Hem adaleti istiyoruz, hem vatanı istiyoruz, hem güvenliği istiyoruz. Hepsini birden istiyoruz. Bu hükümetin görevi bunu bu aziz millete vermektir, seyretmek değil.”

HAKİMİN OTURDUĞU POST PEYGAMBER POSTUDUR 

CHP’li milletvekili Enis Berberoğlu ile ilgili Anayasa Mahkemesi’nin verdiği yeniden yargılanmalı kararının alt mahkeme tarafından tanınmamasını da eleştiren Dervişoğlu, “Adalet duygusunun zedelendiği toplumlarda zedelenmeden müessese kalmaz. AK Parti ve odunun başındaki zat, ayarlanmış mahkemelerden bugüne kadar ne çektiğinin muhasebesini yapması gerekiyor. Balyoz davasını, Ergenekon davasını, buna benzer kumpas davalarını bu ayarlamış mahkemelerde yaptınız. Bu ayarlanmış mahkemeler size yol, su elektrik olarak dönmedi. Hain bir darbe teşebbüsünü olarak döndü. Hakimin oturduğu post peygamber postudur. Hakimi oturduğu posttan kaldırıp, iktidarın kucağına oturtanlara izin vermeyeceğiz. Sizlerin adına direneceğiz. Gücümüzü sizden alıyoruz. Bundan 3 yıl önce parti olarak çıktığımız bu yolda emin ve kararlı adımlarla ilerliyoruz. Hedefimiz olan yerelde ve genelde iktidar olana kadar mücadelemize devam edeceğiz. Durmak, pes etmek, vazgeçmek gibi kelimeler biz İyi Partililerin lügatlarında hiçbir zaman olmamıştır ve asla da olmayacaktır. Bugün burada aramıza yeni katılan arkadaşlarımız ile mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından yeni üyelere rozetleri takıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.