Dolar 32,5573
%0.03
Euro 34,8969
%0.09
Altın 2.428,850
%-0.05
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İYİ Partili Çıray ve Dervişoğlu arasında 'Menemen' tartışması

İYİ Partili Çıray ve Dervişoğlu arasında 'Menemen' tartışması

İYİ Parti İzmir Milletvekilleri Aytun Çıray ve Müsavat Dervişoğlu, “Menemen” soruşturmasında tutuklanan İYİ Partili isimler üzerinden karşı karşıya geldiler. Tutuklanan isimlerle ile ilgili “İYİ Partili bu isimler şimdiye kadar çoktan görevden alınmalıydı” diyen Çıray’a Dervişoğlu’ndan sert tepki geldi. Dervişoğlu, “Fırsat bulunca arkaya dolanma alışkanlığını terk ediniz” diyerek Çıray’ı uyardı.

  • Ege Postası
  • 24.11.2020 - 16:01

EGEPOSTASI- Geçtiğimiz hafta Menemen Belediyesi'ne yönelik soruşturma kapsamında “Zimmet ve irtikap”, “Belgede sahtecilik” ve “İhaleye fesat karıştırma” gibi suçlardan 29 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı. Gözaltı listesinde İYİ Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Oğuzhan Y. ve Yavuzhan Y. ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Tarkan Fikret Çalık ve İYİ Parti Karabağlar İlçe Yönetimi'nden Gamze Yıldız da yer almıştı.

Bugün, Menemen Sulh Ceza Hakimliğince İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Partili Meclis Üyesi Tarhan Fikret Çalık ve Karabağlar İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Gamze Yıldız hakkında tutuklama kararı verildi. Soruşturma kapsamında ayrıca İl Başkan Yardımcısı Oğuzhan Yar hakkında da adli kontrol uygulanmasına karar verildi.

“ÇOKTAN GÖREVDEN ALINMALIYDILAR”

Son zamanlarda partisi ile yaşadığı sürtüşmelerle gündeme gelen İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Menemen soruşturmasının İYİ Parti’ye sıçramasını eleştirmişti. Çıray, yaptığı bir açıklamada,  “Önemli kaynaklardan edindiklerime göre, iddialar çok ciddi. Özellikle hurda konusunda olanlar... Zaten dosyada gizlilik kararı da yok. İddialara kolayca ulaşılabilir. CHP üzerine düşeni yaptı ve belediye başkanını ihraç için düğmeye bastı. Ama İYİ Parti'de hiçbir şey yapılmadı. İYİ Partili bu isimler şimdiye kadar çoktan görevden alınmalıydı. İYİ Parti İl Başkanlığı bunların görevden alınma kararını genel merkeze çoktan yazmış olmalıydı" ifadelerini kullanmıştı.

"ARKA BAHÇEDEN DOLANMA ALIŞKANLIĞINIZI TERK EDİN”

Çıray’a İYİ Parti kanadından ilk tepki ise İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu’ndan geldi. 
Dervişoğlu, yaptığı açıklamayla Çıray’a hitaben, “Fırsat bulunca arkaya dolanma alışkanlığını terk ediniz Aytun bey. Siz bu partinin milletvekilisiniz. Katkınız olmayan başarılardan rant devşirme maharetinizi, olumsuzlukları bertaraf etmek için de kullanınız. Aksi halde, beyanlarınızın kıymetini sorgulamaktan geri durmayacağım” ifadeleri kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.