Dolar 32,5386
%0.08
Euro 34,8662
%0.58
Altın 2.431,960
%-0.04
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İYİ Parti seçim startını verdi

İYİ Parti seçim startını verdi

İYİ Parti seçim startını verdi. İl başkanlığı bünyesinde yaklaşık 150 kişiden oluşan İl Seçim Komisyonu oluşturacak olan İYİ Parti’de Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Avukat Murat Çakar başkanlığında dün il binasında 30 ilçenin seçim ve hukuk işlerinden sorumlu ilçe başkan yardımcılarıyla toplantı gerçekleştirildi. İl Başkan Yardımcısı Av. Murat Çakar, seçim hazırlıklarının ele alındığı toplantıyla seçim startını verdiklerini belirtti. 150 kişilik İl Seçim Komisyonu kuruluyor

  • Ege Postası
  • 25.04.2018 - 11:54

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 15 milletvekilinin İYİ Parti’ye geçmesinin ardından 24 Haziran seçimlerine girmeyi garantileyen İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı seçim startını verdi.

İYİ Parti Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Avukat Murat Çakar, 30 ilçenin seçim ve hukuk işlerinden sorumlu başkan yardımcıları ve il yönetiminden hukukçuların da bulunduğu bir toplantı gerçekleştirdi. İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı binasında dün gerçekleşen toplantıda 24 Haziran seçim öncesi İYİ Parti’nin izleyeceği yol haritası ele alındı.

SEÇİM STARTINI VERDİK

Gerçekleştirdikleri toplantıyla seçim startını verdiklerini belirten İYİ Parti İzmir İl Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Avukat Murat Çakar, “30 ilçemizden ilçe seçim işlerinden sorumlu başkan yardımcıları ve hukukçuları topladık. İl yönetimindeki hukukçular da toplantıya katıldı. Seçim çalışmalarına başladık. Seçimden sorumlu ilçe başkan yardımcılarıyla eğitim çalışmalarımız sürecek. Seçimin startını verdik” dedi.

MAHALLE  TEMSİLCİLERİ, SEMT VE SOKAK SORUMLULARININ LİSTELERİNİN HAZIRLANMASI İSTENDİ

“Sandık günü gelmeden önce yapılması gereken çok iş var. Seçmen kütüklerinin oluşturulması, bunların kontrol edilmesi, biliyorsunuz 2010 yılında ölülere bile oy kullandırılmıştı, alınması gereken tedbirler konuşuldu. İlçe seçim kurullarına itiraz hakkı olanların isimlerinin oluşturulmasını istedik. İlçe seçim kurulları seçim sürecinde ilçe teşkilatlarından sizin partinizin bu ilçede yapılan seçim işleriyle ilgili itirazda kimler yetkilidir diye liste istiyor, bu listelerin oluşturulmasını istedik” diyen İl Başkan Yardımcısı Murat Çakar, toplantıda mahalle temsilcileri, semt ve sokak sorumlularının tespit edilip listelerinin hazırlanması talimatı verdiklerini belirtti.

BİRİNCİ EĞİTİMİMİZ DÜN BAŞLADI, BUNDAN SONRA DA DEVAM EDECEK

Toplantıda ele alınan konularla ilgili bilgiler veren İYİ Parti Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Çakar, “Mahalle temsilcileri, semt ve sokak sorumlularının tespiti ve bunların listelerinin hazırlanması talimatlarını verdik. Bundan sonraki süreçte de periyodik olarak ilçelerimizde seçimle ilgili eğitimler vereceğiz, dün itibariyle başladı birinci eğitimimiz. Bu arada 13 Mart 2018’de çıkarılan 7102 sayılı yasa var. Bu yasa 298 sayılı Seçim Yasası’nda değişiklikler yapan bir yasa. Mühürsüz zarfların da geçerli sayılabileceği, seyyar sandıklar kurulabileceği gibi değişiklikler var. Bu yasal değişiklikler ilgili bilgi verdik, ne gibi sakıncaları var, hangi olumsuzluklar olabilir ve nasıl karşı durabiliriz gibi eğitim verdik” diye konuştu.

İLDE 150 KİŞİDEN OLUŞAN İL SEÇİM KOMİSYONU OLUŞTURULACAK

İYİ Parti İzmir İl Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Avukat Murat Çakar, il başkanlığı bünyesinde yaklaşık 150 kişiden oluşan bir İzmir İl Seçim Komisyonu oluşturacaklarını da açıkladı. Çakar, “İl başkanlığı bünyesinde yaklaşık 150 kişiden oluşan bir seçim komisyonu oluşturduk.  Dolayısıyla bir sonraki toplantımızı da bu komisyonumuzla yapacağız. İlde olacak. İlçelerde de ayrı ayrı her ilçenin kendisiyle ilgili küçük toplantılarımız da olacak” şeklinde sürdürdü açıklamalarını.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.