Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İYİ Parti'nin İzmir'deki kurucularından flaş kurultay çağrısı

İYİ Parti'nin İzmir'deki kurucularından flaş kurultay çağrısı

İYİ Parti’nin İzmir'deki kurucu üyelerinden flaş kurultay çağrısı geldi. Açıklamada, "Teşkilatlarımızı ve parti tabanımızı rahatsız eden sebepleri, kuruluş felsefemizden uzaklaşılarak, her iki seçimde de yaşanan başarısızlıkta önemli rol oynamış olan isimlerin ve nedenlerin muhasebesini yapmak, kuruluş günlerine dönmek için Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’i ivedilikle ‘Olağanüstü Büyük Kurultay’ı toplantıya çağırmaya, Genel İdare Kurulumuzu bu meyanda karar almaya, davet ediyoruz" denildi. İzmir'den flaş kurultay çağrısı

  • Ege Postası
  • 25.04.2019 - 14:28

EGEPOSTASI- İYİ Parti’nin İzmir'deki kurucuları arsında yer alan il başkan ve yöneticileri, ilçe başkanlığı ve yönetim kurulu üyeliğinde bulunmuş, milletvekili adayı ve aday adayı olmuş, gençlik kollarında görev almış üyelerinden Genel Başkan Meral Akşener'e 'Olağanüstü Büyük Kurultay' çağrısı geldi.

İYİ Parti Genel Merkezi Kurucular Kurulu üyesi Özcan Pehlivan'ın da aralarında yer aldığı yaklaşık 30 partili, bugün basın açıklaması yaptı. Bayraklı'da toplanan partililer adına basın açıklamasını okuyan İYİ Parti İzmir Gençlik Kolları İl eski Başkanı Doğukan Demirel tarafından okunan yazılı açıklamada; "Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız tarafından en son yapılan açıklama ile de görülmüştür ki üst kurul delegelerinin yenilenerek Kurultaya gidileceği açıklaması, İYİ Parti’nin kurucu unsurlarının diskalifiye etmek ve Genel Başkanımız sayın Meral Akşener’e karşı planlanan kurgunun hayata geçmesini sağlamaktan başka bir amaç taşımamaktadır.

Planlanan kurgu; Meral Akşenersiz bir İYİ Parti hazırlığıdır. Bugün yaptığımız bu açıklama planlanan kurguyu bozmak ve Genel Başkanımıza destek olmak için ülke genelindeki tüm kurucu unsurlarımızı, partililerimizi ve üst kurul delegelerimizi acil olarak göreve çağrı niteliğindedir."

İŞTE O AÇIKLAMA;

“Bizler Türkiye’ye ve Türk Milletine yeni ufuklar vaat ederek, Genel Başkanımız Meral Akşener’in liderliğinde kurulmuş bulunan İYİ Parti’nin kurucu unsurlarıyız. Bugün burada partimizin kurucuları, il başkan ve yöneticileri, ilçe başkanlığı ve yönetim kurulu üyeliğinde bulunmuş, milletvekili adayı ve aday adayı olmuş, gençlik kollarımızda görev almış üyelerimiz bulunmaktadır.

Her türlü olmusuz koşula, tehditlere, zorlama ve baskılara rağmen ülkemizin gelecei ile ilgili kaygıları olan, milletimizin daha müreffeh bir istikbale sahip olmasını amaçlayan, daha önce siyaseten herhangi bir aidiyeti olamyan binlerce inanmış vatandaşımızın da katkıları ile kurulan İYİ Partimizin ne yazık ki ilk günkü kurulduğu felsefeden uzaklaştırılmaya çalışıdılığını görmekteyiz. 24 Haziran seçimleri sonrasında teşkilatlarımızın kurucu unsurlarının ekseriyeti ile ilgili alınan atama kararları kurucularımızı ve partiş tabanımızı son derece rahatszı etmiştir.

İYİ Parti’nin yeniden Türk  Milletinin ümidi gelebilmesi için bir öz eleştriye ihtiyacı vardır. Üzülerek görmeteyiz ki; partimizin genel merkez yönetim kademesindeki baız isimlerin başarısızlığı bu olumsuz sonucun en önemli nedenidir. Bu nedenle geçen süre zarfında yaşanan iki seçimde de arzu edilen sonuçlar alınamamıştır. Kitlelerin partisi olarak, iktidara bgelmek amacı ile kurulan ve bu yolda büyük bir umut olan partimizin, yerel seçimlerde almış olduğu sonuç ise oldukça düşündürücüdür.

Hal böyleyken;

Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’e karşı, 24 Haziran’dan başlayarak süregelen  ve halen devam etmekte olan bir yapılanmanın hazırlığının olduğunu görmekteyiz. Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız tarafından en son yapılan açıklama ile de görülmüştür ki üst kurul delegelerinin yenilenerek Kurultaya gidileceği açıklaması, İYİ Parti’nin kurucu unsurlarının diskalifiye etmek ve Genel Başkanımız sayın Meral Akşener’e karşı planlanan kurgunun hayata geçmesini sağlamaktan başka bir amaç taşımamaktadır.

Planlanan kurgu; Meral Akşenersiz bir İYİ Parti hazırlığıdır. Bugün yaptığımız bu açıklama planlanan kurguyu bozmak ve Genel Başkanımıza destek olmak için ülke genelindeki tüm kurucu unsurlarımızı, partililerimizi ve üst kurul delegelerimizi acil olarak göreve çağrı niteliğindedir.

Biz iktidar olmak ve Genel Başkanımız sayın Meral Akşener’i cumhurbaşkanı görmek isteyen İYİ Partilileriz! Bunun dışında heves ve çabası olanların, tüm plan ve hesapların karşısındayız. Birlik ve beraberliği tesis etmiş, üst yönetimi ile koordinasyonu tam olan, güçlü bir teşkilat yapılanması elzemdir. Buna olan inancımız neticesinde; düşüncelerimizi İYİ Parti ailesi, Türk Kamuoyu ve siz değerli medya mensupları ile paylaşmak ihtiyacı doğmuştur.

Bu nedenle, teşkilatlarımızı ve parti tabanımızı rahatsız eden sebepleri, kuruluş felsefemizden uzaklaşılarak, her iki seçimde de yaşanan başarısızlıkta önemli rol oynamış olan isimlerin ve nedenlerin muhasebesini yapmak, kuruluş günlerine dönmek için Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’i ivedilikle ‘Olağanüstü Büyük Kurultay’ı toplantıya çağırmaya, Genel İdare Kurulumuzu bu meyanda karar almaya, davet ediyoruz...

Amacımız Genel Başkanımız Meral Akşener liderliğinde daha güçlü bir İYİ Parti, refah içinde huzurla yaşanabilecek, daha iyi bir Türkiye’dir. İnanıyoruz ki İzmir’den yaptığımız bu çağrı, ülke genelinde İYİ Partimize gönül veren herkeste vücut bulacaktır. Türk Milletine karşı olan sorumluluklarımız nedeni ile düşüncelerimizi sizlerle paylaşıyor ve bu çağrıyı yapıyoruz.

Saygıyla duyurulur.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.