Dolar 32,3373
%0.18
Euro 35,1065
%-0.22
Altın 2.235,760
%-0.35
Bist-100 8,73
%0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İYİ Parti'nin 38 başkanı görevinden istifa etti

İYİ Parti'nin 38 başkanı görevinden istifa etti

İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı'na Hüsmen Kırkpınar'ın atanmasının ardından 17 ilçe başkanı, görevinden istifa ettiğini açıkladı. İl Gençlik Kolları Başkanı Doğukan Demirel ve yönetim kurulu ile 20 ilçe gençlik kolları başkanının da görevinden istifa ettiği duyuruldu. İstifalarla ilgili soruyu yanıtlayan Hüsmen Kırkpınar, önce “İstifa kararı tek taraflıdır. Yorum yapmak istemem” dedi.Kırkpınar ardından istifaların 3 Ekim tarihli genelge gereği olduğunu savundu, kalan başkanların da istifa edeceğini söyledi. 38 başkan bıraktı... Kırkpınar'dan ilk yorum

  • Ege Postası
  • 18.10.2018 - 15:44

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-İYİ Parti Genel Merkezi'nce İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar'ın göreve atanmasının ardından peş peşe istifalar açıklandı. İzmir’de 1'i vekaleten görevi yürüten 17 ilçe başkanı görevi bıraktığını duyurdu. Gençlik Kolları İzmir İl Başkanı Doğukan Demirel de görevinden istifa etti.

Kırkpınar’ın atanmasına tepki amacıyla Gaziemir İlçe Başkanı Leman Emin, Foça İlçe Başkanı Muzaffer Tınaztepe, Buca İlçe Başkanı Fikret Aktaş, Seferihisar İlçe Başkanı Kürşat Cebeci, Karaburun İlçe Başkanı Şerif Arslankan, Kınık İlçe Başkanı Hasan Kavak, Dikili İlçe Başkanı Altan Aktuğ, Çiğli İlçe Başkanı Özgür Doğan, Aliağa İlçe Başkanı Yücel Karaşan, Beydağ İlçe Başkanı Muhsin Pulcu, Kemalpaşa İlçe Başkanı Hüsnü Teoman, Torbalı İlçe Başkanı Hasan Akbıyık, Narlıdere İlçe Başkan Vekili Kerim Kaşka, Bayraklı İlçe Başkanı Murat Karacan, Karşıyaka İlçe Başkanı Mehmet Yıldırım, Bornova İlçe Bakanı Galip Çukurlu ve Bergama İlçe Başkanı Nuri Çiftçi görevlerinden istifa etti.

Görevini bırakan partililer, yaptıkları ortak yazılı açıklamada, şunları kaydetti:

"Genel Başkanımız Meral Akşener’in önderliğinde  kurulan  İYİ Partimiz Türkiye’mize umut olmuş, koyduğu hedef ve ilkeleri ile bir güneş gibi doğmuştur. Partimizin kuruluş aşamasında, Kurucu İl Başkanımız Yıldırım  Ulupınar’ın koymuş olduğu vizyonla, oluşturduğu teşkilat yapısı, dört eğilimi içinde barındıran, Cumhuriyet ile kavgası olmayan, Atatürk ilkelerine, milli ve manevi değerlerine bağlı, tek bir eğilim ile siyaset yapmayan, başka bir partinin devamı görüntüsünden uzak bir kimlikteydi. Genel Merkezimizin dün, İzmir İl Başkanlığı'na yapmış olduğu atamayla bu vizyondan tamamen uzaklaştığını görmekteyiz. İl başkanlığımızın atanması sürecinde  teşkilatlarımızın, il başkanımızın atanmasıyla ilgili görüş ve önerilerinin alınması için, genel merkezimiz tarafından gönderilen heyete teşkilatların  hassasiyeti  ve düşüncelerinin aktarılmasına rağmen, maalesef genel merkezimiz tarafından ilçe teşkilatlarımızın, il yönetimimizin, gençlik kollarımızın hassasiyetlerinin dikkate alınmadığı görülmüştür. Almış  olduğumuz bu karar, herhangi bir şahsa karşı değil, tamamıyla prensip  kararıdır. Bu sebeple 17 ilçe başkanı, il gençlik kolları başkanı ve yönetim kurulu ile birlikte 20 ilçe gençlik kolları başkanı olmak üzere tüm görevlerimizden istifa ediyoruz."

KIRKPINAR'DAN İLK AÇIKLAMA

Öte yandan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından İzmir’e il başkanı olarak atanan Hüsmen Kırkpınar, atama kararının ardından geldiği il binasında partililer tarafından karşılandı. İstifalarla ilgili soruyu yanıtlayan Hüsmen Kırkpınar, “İstifa kararı tek taraflıdır. Yorum yapmak istemem” dedi.  Kırkpınar, partisinde yaşanan istifaların kendilerinin göreve gelmesiyle ilgili olmadığını belirtti. Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın imzasıyla 3 Ekim’de ilçe başkanlarının tamamının da tavsiye niteliğinde istifasının istendiğini vurgulayan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, 17 ilçenin ardından, kalan ilçelerin başkanlarının da 3 Ekim genelgesi gereği istifasını vermek durumunda olduğunu dile getirdi.

İLÇE BAŞKANLARININ TAMAMI İÇİN GEÇERLİ

İYİ Parti İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın konuya dair yaptığı açıklama şu şekilde: 

“3 Ekim günü teşkilat başkanı sayın Koray Aydın tarafından bir tamim yayınlandı. Tıpkı il başkanlarından istenilen tavsiye niteliğinde istenen istifalar, aynı şekilde ilçe başkanlıkları için de var. İlçe başkanlarının tamamı için geçerli. İstifa mektuplarını verecekler, daha sonra içlerinden belediye başkan adayı olmak isteyen ya da büyükşehir adayı ya da meclis üyesi adayı olmak isteyen arkadaşlarımız arasından tekrar görevlendirme yapılmayacak. Bazıları görevlerine iade edilecek, bazılarında da yönetim kurullarının revizyonuyla ilgili görevlendirme yapılacak. Kalan ilçe başkanları da istifalarını vermek durumunda genelge gereği. Tavsiye niteliğinde karar bu” diye konuştu.

SEÇİM STARTINI VERİYOR

Öte yandan teşkilat ve basın mensuplarıyla bir araya gelen İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, yarın sabahtan itibaren yerel seçim çalışmalarına hızla başlayacaklarını belirterek, kaybettikleri zamanı kısa sürede kapatacaklarını söyledi.

EN 6-7 İLÇEDE ADAYLARIMIZI HEMEN AÇIKLAYACAĞIZ

Partisinin 6-7 ilçesinin belediye başkan adaylarını zaten tespit ettiklerini kaydeden İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, iddialı konuştu.

Kırkpınar, “Hayata mücadeleyle başladım. Mücadeleyi severim. Ticarette de siyasette de severim. Hedef ve o hedefe kilitlenerek ulaşmaktır. Yerel seçimlerde Allah’ın izniyle, arkadaşların gayretiyle İzmir’de hangi ilçelerin İYİ Parti’nin olduğunu göreceksiniz. 24 saatti doldurmamakla beraber; İYİ Parti bu süreçte zannetmeyin ki il başkanı atanmadı diye seçimle ilgili perspektif ortaya konmadı, en az 6-7 ilçede adaylarımızı hemen açıklayacağız. Kimlerin kapımızı çaldığını da yakın sürede açıklayacağız. İl sekreterimiz Dündar Hocamızın döneminde bir gün bile boş kalmadı. Partimiz her gün her saat açık kaldı. Bizim işimiz yarın sabah başlıyor İzmir’de. Sebebi de geçtiğimiz süreçte il teşkilatlarının yapılanmasıyla ilgili kaybımız oldu. Tüm ilçe teşkilatlarıyla birlikte hepsi kardeşim ve ağabeyimdir. Hepimiz gönül ve el birliğiyle yola çıkmış iyilik hareketiyle İzmir’de İYİ Parti’yi zirveye taşımak mecburiyetindeyiz” şeklinde bir konuşma yaptı.

KURUCU VE ÖNCEKİ DÖNEM İL BAŞKANLARINA TEŞEKKÜR

Atama kararının ardından telefonlarının susmadığını kaydeden İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, kurucu il başkanı ve GİK üyesi Yıldırım Ulupınar ile kendisinden önceki il başkanı Koray Ükünç’e teşekkür etmeyi ihmal etmedi. Kırkpınar, “Bu partinin kuruluş aşamasında, il ve ilçe teşkilatının aşamasında her kim zerre miktar emek verdiyse hepsi benim başımın tacıdır, teşekkür ediyorum hepsine. Kurucu başkanımız ve GİK üyemiz Yıldırım Ulupınar abime huzurunuzda teşekkür ediyorum. Emeği çoktur. Koray Ükünç kardeşimdir. Kardeşim gibi severim o da beni kardeşi gibi sever. Kimsenin kimseyi kırmaya ne hakkı vardır ne de gönlü razı gelir. İl ve ilçelerinizde  geçen sürede bir tek kişinin kalbini incittiysem hakkını helal etsin. Kendinden varsa şahsen özür diliyorum” ifadelerini kullandı.

O HEYECAN BİTMEMİŞ HENÜZ, ALLAH’IN İZNİYLE DE BİTMEYECEK

“Sayın genel başkanımızın takdiriyle tebliğ edilmiştir. Bunu paylaştığım saatten itibaren yoğun bir telefon ve tebrik için arayanlara teşekkür ediyorum. Sabah 6.30’da ilk telefon çalmaya başladı. İYİ Parti’nin oy vereninden yani seçmeninden en ücra köşesindeki kadrosuna kadar o heyecan bitmemiş henüz. Allah’ın izniyle de bitmeyecek o heyecan” diye konuşan Hüsmen Kırkpınar, yeni bir parti olmalarına ve karşılaştıkları tüm engellere karşın 41 vekille parlamentoda temsil edildiklerini vurguladı.

HENÜZ BİR YILINI TAMAMLAMAMIŞ BİR PARTİ OLMAMIZA KARŞIN…

İl başkanı Kırkpınar, “Türkiye çok zor şartlarda meşakkatli bir süreç yaşıyor. 24 Haziran seçimlerine gittiğimizde ülkenin iç ve dış sorunlarıyla uğraşan bir hükümet içeride de sosyal hayatın her alanında yaşayan Türk Milleti sıkıntılarla baş başa. Biz İYİ Parti olarak genel başkanımız sayın Meral Akşener hanımefendiyi Cumhurbaşkanlığı makamına gönderecek gücü milletimizden alacağımızı söyledik. Ama beklentimiz gerçekleşmedi. Türkiye genelinde garip şekilde on sınırının altında kalan bir YSK açıklaması oldu. 43 vekille parlamentoya girdik. Bugün itibariyle 18 Ekim 2017’de bu partinin ne ismi ne cismi vardı. Bir yıl olmadan meclise girdik. Daha bir yıllık parti kendi kadrolarını kurmakta zorlanırken süre ile yarışırken, baskın bir seçim olacağını herkes gibi biz de biliyorduk. Buna rağmen süreç çok fırtınalı gelişti. Seçimlere girme şansını bulduk. Henüz bir yılını tamamlamamış bir partiyi ve mecliste 41 vekilimiz var. 81 ilde tüm teşkilatlarımız kurulu hazır ve çalışır vaziyette. Dün itibariyle Şanlıurfa ve İzmir başkanlıklarının ataması da yapıldı” şeklinde konuştu.

HİÇBİR SIKINTILI DÖNEME GERİYE DÖNÜP BAKMAM

İl başkanlığı atamasının uzun sürmesi nedeniyle bazı sıkıntılar yaşadıklarını, bunun sosyal medya yansımaları da olduğunu kaydeden Kırkpınar,

“Bu süreç içerisinde zaman zaman sosyal medyanın kullanılmasıyla birlikte sıkıntılı günlerimiz oldu. Ben ömrü hayatım boyunca -yaşım 58- hiçbir sıkıntılı döneme geriye dönüp bakmam. Çünkü yarın bizim idealimizdir. Yarın iyi partinin iktidar günüdür. Geçmişteki hiçbir sıkıntıyı telaffuz bile etmiyorum” dedi. (HABER SERVİSİ-DHA)      

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.