Dolar 32,6845
%0.65
Euro 34,9280
%0.56
Altın 2.512,070
%1.11
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İYİ Parti İzmir'in 'A Takımı' belli oldu

İYİ Parti İzmir'in 'A Takımı' belli oldu

İYİ Parti İzmir’de teşkilat tamam, sıra kongre ve vatandaş buluşmasına geldi. İl binasının resmi açılışının ardından gençlik kolları atamaları yapılacak. Ardından ilçe ve il kongrelerini yapmak istediklerini kaydeden İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, yoğun mesaisini sürdürüyor. Öte yandan Ulupınar başkanlığında toplanan yönetim kurulu toplantısında 22 kişilik Divan Kurulu oluşturuldu. 22 kişiden oluşan Divan Kurulunda kimler var'

  • Ege Postası
  • 17.01.2018 - 17:12

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-İYİ Parti’nin kurucu İl Başkanı sıfatıyla atanan Yıldırım Ulupınar, yoğun süren bir mesaiyle 85 kişilik il yönetim kurulu, 9 kişilik Disiplin Kurulu atamalarının ardından Narlıdere’ye Mahmut Ağıl’ı atayarak, 28’inci ilçe başkanını da belirledi.

SIRADA GENÇLİK KOLLARI, İLÇE VE İLK KONGRESİ, İL BİNASININ RESMİ AÇILIŞI

Geriye kalan iki ilçe olan Kınık ve Bergama ilçe başkanlarını da bu hafta içinde tamamlayacağını belirten İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar’ın takviminde Meral Akşener’in de katılımıyla 17 Şubat’ta il binasının resmi açılışı, ardından Gençlik kolları üyelerinin belirlenmesi ve ilçe ve il kongresini gerçekleştirmek var.

KINIK VE BERGAMA’NIN ARDINDAN 30 İLÇE BAŞKAN ATAMASI TAMAMLANMIŞ OLACAK

“Teşkilat işi bitiyor. İşin zor kısmını bitiriyoruz. Evimizi kurduk şimdi vatandaşla kucaklaşma zamanı” diyen İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, takvimindeki işleri sıraladı:

“Mahmut Ağıl’ı atadık. İki tane bugün ya da yarın atayacağım. Kınık ve Bergama ile 30 ilçe tamamlanmış olacak. Gençlik kollarına başlayıp atayacağız. Kongre takvimini açabilirim. Önce delegeler seçiliyor, sonra ilçe başkanları sonra bizim kongremiz olacak. 17 Şubat’ta sayın Genel Başkanımız Meral Akşener Hanımefendinin de katılımıyla il binamızın resmi açılışı olacak. Aynı günün akşamı da 2 bin 500 kişiye yönelik bir yemeğimiz olacak.”

KAMUOYU YOKLAMASI YAPTIRIYORUM VE…

Sahada partilerine olan ilginin fotoğrafını görmek amacıyla anket çalışması yaptırdığını açıklayan Yıldırım Ulupınar, anketin sonuçlarını 25 Ocak’ta alacağını ancak verilerin şimdiden beklediğinden de iyi olduğunu gördüğünü söyledi.

İKİNCİSİNİ 3-4 AY SONRA YAPTIRACAĞIM

Başkan Ulupınar, bu kamuoyu yoklamalarını sık sık yaptıracağını vurgulayarak,

“Yeni bir kamuoyu yoklaması yaptırıyorum. Anket görevlileri 15-16 gündür piyasadalar. İzmir İl Başkanlığı olarak yaptırıyorum. Ayın 25’inde son halini bana getirecekler. Veriler şimdiden çok iyi. Beklemediğim ilçelerden birinde henüz bir çalışma başlatmadığımız halde çok iyi bir sonuç var. Sonra açıklayacağım. 3-4 ay  sonra yeni bir anket daha yaptıracağım. Bu kez nerede başlamışız ve nereye gelmişizi göreceğiz. Yerel yönetimlere aday göstereceğimiz kişiler hakkında da kamuoyu yoklaması yaptıracağım” diye konuştu.

BAŞVURANLARIN BÜYÜK BÖLÜMÜNÜN ÜYELİĞİ DİĞER PARTİLERDEN İSTİFA ETMELERİNİN ARDINDAN KABUL EDİLİYOR

“İzmir’de çok rahat siyaset yapıyoruz. Partimizin seçim stratejileri ve İzmir’in değerleriyle örtüşüyor. İzmir’in İYİ Parti’nin lokomotifi olacağını düşünüyorum” şeklinde görüş bildiren Yıldırım Ulupınar, ilçe başkanlıkları eliyle alınmaya başlayan üye kayıtlarının hızla sürdüğünü dile getirdi.

İLÇE BAŞKANLARINA ÜYE KAYITLARINI BİR AN ÖNCE BİTİRMELERİ TALİMATI VERDİM

Başkan Ulupınar, AK Parti-CHP-MHP’den partilerine üye olmak isteyen yüzlerce İzmirlinin kendilerine ve ilçe başkanlıklarına başvurduğunu, üye kayıtlarını almaya başladıklarını ancak başka partilere üye olan vatandaşların üyeliklerinin ancak  bu vatandaşların ilçe seçim kurumları aracılığıyla istifa etmelerinin ardından kabul edileceği bilgisini verdi:

“İlçe başkanlarına üye kayıtlarını bir an önce bitirmeleri yönünde talimatları verdim. Başvuranların yüzde 90’ı başka siyasi partilere kayıtlı oldukları için önce diğer partilerden istifa edip, sonra bize kayıt olmak durumunda. Bu işi noter aracılığıyla her vatandaşın yapmasını bekleyemeyiz. İlçe seçim kuruluna giden istifalar yaklaşık 15 günde sonuçlanması sürecini bekleyip öyle kayıt alıyoruz. O nedenle üye kayıt sürecimiz biraz uzayabilir.”

SEÇİME DOĞRU CHP VE AK PARTİ YER DEĞİŞTİRECEK

Başvuranlar arasında şu andaki sıralamanın MHP-CHP-AK Parti’de gelenler şeklinde olduğunu, bu durumun seçime doğru AK Parti ve CHP’nin yer değiştirmesiyle şekilleneceğini öngördüğünü kaydeden İYİ Parti İl Başkanı Yıldırım Ulupınar,

“Sıralama yaparsak – şu an için- MHP-CHP-AK Parti. Seçime doğru AK Parti ve CHP yer değiştirecek diye düşünüyorum. Çünkü Cumhurbaşkanı metal yorgunluğu dese de ben buna inanmıyorum. Söylemlerden ve icraatlardan bıkan, Cumhuriyet değerlerinin yok olduğunu düşünen, ekonomik gidişatı doğru bulmayan her kesimden bize doğru ciddi bir akış var. Bunlar AK Parti’de yer bulmuşlar şimdiye kadar. Ancak şu anda İYİ Parti’ye doğru gidişat var.”

AK PARTİ-MHP İTTİFAKI SİNERJİ YARATMAYACAK

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, AK Parti ve MHP ittifakının bir sinerji yaratmayacağını, partilerinin Genel Başkanı Meral Akşener’in Cumhurbaşkanlığı adaylığı durumunda hali hazırda partilerinin aldığı oyun yüzde 15 üzerinde oy alacağının görüldüğünü kaydederek, CHP ya da diğer partilerle ittifak konusunun şu an için gündemlerinde olmadığını aktardı:

“Meral Akşener ile vatandaş arasında ciddi bir bağ var. İktidardan rahatsız olanlar  -içinde AK Parti, CHP ve MHP’liler var-Meral Akşener’de kendilerini buluyorlar. Akşener’in demokrasiye ve Cumhuriyet ilkelerine bağlılığı ciddi bir çekim merkezi yarattı. Sayın Akşener Cumhurbaşkanlığı adaylığında ciddi bir kabul görüyor. Partimizin aldığı oyun yüzde 15 üzerinde bir kabul görmüş durumda. Bu da bizi çok umutlandırıyor. Onun alacağı oyu yakaladık mı zaten sorun kalmıyor. İttifak için çok erken ama hiçbir şeye kapalı değiliz. Ama çok erken. Bundan sonra hiçbir şeyin AK Parti’ye yarayacağını düşünmüyorum. Bir başka partinin yanlışının da AK Parti’ye yarayacağını zannetmiyorum. İki kere iki dört değil. AK Parti ve MHP’nin birleşmesi bir sinerji yaratmayacak.”

Öte yandan Yıldırım Ulupınar başkanlığında toplanan yönetim kurulu toplantısında 22 kişilik Divan Kurulu oluşturuldu. 

İYİ PARTİ İZMİR'DE DİVAN KURULU

İzmir İl Başkanı Başdanışmanı Ünal Deveci

1 Genel Sekreter Hüsmen Kırkpınar

2 İl Muhasibi Şeref Şencanbaz  

3 Teşkilat Başkanı Koray Ükünç

4 Siyasi İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mehmet Kamil Ergenekon

5 Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Sevim Kayahan

6 Hukuk İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Murat Çakar

7 Sosyal İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Galip Çetin

8 Sosyal Politikalardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Erhan Atlı

9 Basın ve Propagandadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Cumhur Cansu Kaynar

10 Dış İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Cengiz Üretmen

11 Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ülker

12 STK ve Derneklerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Esra Akkaş

13 Mali ve İdari İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Atilla Certel

14 İşveren ve Sendikalardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Bülent Kırılmaz

15 Meslek Odalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı İbrahim Dönertaş

16 İletişim ve Teknolojiden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Seda Özçelik

17 AR-GE’den Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ergin Oğuz

18 Kültür ve Sanattan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ülkü Doğan

19 Gençlik Kollarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ahmet Murat Beydoğan

20 Eğitimden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Dündar Tanrıverdi

21 Çevre ve Şehir’den Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Şükrü Çakır

22 Parti İçi Eğitimden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Danışman

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.