Dolar 32,5069
%0.18
Euro 34,8142
%0.27
Altın 2.486,010
%0.96
Bist-100 9.552,00
%0.22

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İYİ Parti İzmir İl Başkan Adayı Gülay'dan çarpıcı açıklamalar: Plan yok, millet var!

İYİ Parti İzmir İl Başkan Adayı Gülay'dan çarpıcı açıklamalar: Plan yok, millet var!

TV 35 ekranlarında yayınlanan Taner’le Genç Yorum programının konuğu olan İYİ Parti İzmir İl Başkan Adayı Evren Gülay neden aday olduğunu, amacını ve hedeflerini anlattı. İYİ Parti İzmir İl Başkan Adayı Gülay'dan çarpıcı açıklamalar

  • Ege Postası
  • 23.11.2019 - 11:23

EGEPOSTASI- Taner Özgür’ün sorularını yanıtlayan İYİ Parti İzmir İl Başkan Adayı Evren Gülay, yeni jenerasyon genç siyasetçilerin siyasette olmasının önemine inandığını belirterek, amacının herkesi kucaklayan bir yönetim anlayışı sergilemek olduğunu söyledi.

Başkan adayı Gülay, “İzmir’de siyaset yapan, teşkilata sahip çıkan her partilimiz buralara aday olabilmeli. Parti içi demokrasi açısından da önemli. Önümüzde 3 aylık bir süreç var. Fiilen hala il başkanlığı yönetim kurulu üyesiyim. Seçim dönemine kadar güzel bir yarış olsun. Seçim günü herkesin elini vicdanına koyup İzmir’e en faydalı olacak il başkanını seçmelerini diliyorum” dedi.

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Evren Gülay: "1982 doğumluyum, Balkan göçmeniyim. Foça’da ve İzmir’de ikamet eden bir ailenin ferdiyim. Daha önce İzmir siyasetinde bir mazim yok. Partimizin kuruluşunda kurucu il başkanı Yıldırım Ulupınar tarafından onun vasıtasıyla İYİ Parti’nin kurucular kurulunda yer aldım. Büyük riskler altında, engellemelerle dolu bir süreci yaşadık.

Partimizin ilk kuruluş aşamasındaki havası, enerjisini yaşadık. Seçimleri atlattık. Sonrasında yerel seçimleri yaşadık. Yıldırım, Koray başkan ve mevcut il başkanımızla çalışma fırsatı buldum. Fedakarlıklarda bulunduk. Seçim dönemlerinden sonra partiden kopmalar başladı. Sebebi tartışılabilir. Bütün il yönetimimiz ve teşkilatlarımız özveriyle çalışıyor. Daha genç, dinamik her kesimi kucaklayabilecek partinin kurucu unsurlarının da olduğu enerjiyi yeniden yakalamak istiyoruz. Yeni jenerasyon siyasetçileriz. Bilim ve mantığın içinde, bir siyasal ideoloji gütmeden bakılmalı.

Daha kucaklayıcı, sağ-sol-merkez sağ kesimlerinin hepsine kucak açıp harekete geçirebilecek, genç ve vizyon sahibi, projelerle hareket edecek bir hareketin lideri olmak için aday olmaya karar verdim.

GENÇ SİYASETÇİ GÖRDÜKLERİNDE MUTLU OLUYORLAR

Hedefimizi koyduk. Daha iyiye nasıl gidebiliriz üzerine kafa yoruyorum. Çalıştığım arkadaşlarımız var. Bizler genç siyasetçileriz. Tecrübeye çok önem veriyorum. Tecrübe ağır bedeller ödenerek kazanılıyor. Sadece genç olsun, onlarla yola çıkacağız değil. Sokakta genç siyasetçi gördüğünde insanlar mutlu oluyor. Seçim süreçlerinde gençlerle birlikteydim. Sokakta gezerken insanların teveccühü çok güzeldi aynı zamanda milletvekili adayı olan gençlik kolları başkanımıza. Enerjiyle tecrübeyi bir araya getirmek istiyoruz.

İzmir Türkiye’nin Batı’ya açılan aydınlık yüzü. İzmir’i iyi anlamak lazım. İzmir biat etmez, bilimsel düşünür. Başkanlık adaylığımız, kazanırsak, büyükşehir belediye başkanımız Tunç Soyer’e İzmir için ortak çalışmalar yapmak istiyoruz.

YÖNETİM LİSTEMİZDE TÜM KESİMLER OLACAK

Yönetim listemizi verdiğimizde İzmir’in tüm kesimlerinden isimler olmasına özen göstereceğiz. Taksici, kuyumcu, esnaf, engelli olacak listelerimizde. Siyaset içten yapılmalı. Durmadan çalışacağız. Her kesimi kucaklayacağız. Elimizde iktidar gücü olmasa da halkın sorunlarına çözüm için köprü olacağız.

İzmir’de ittifakın ruhuna en çok sahip çıkan isimlerden biri de benim. Biz bir siyasi partiyiz. Biz çok iyisini yaparız iddiasındayız. Bu ülkeyi düze çıkarırız diyoruz. Bir dahaki seçimde CHP ile tekrar ittifaka girersek aynı bilinçle, ruhla çalışırız.

İTTİFAK YAPTIK, İNSANLARIN BEKLENTİSİ VAR

İl başkan yardımcısı idim geçmiş seçim döneminde. Büyükşehir belediyemiz 35 bin çalışanı olan bir kurum. Bize herhangi bir işe alım konusunda söz verilmedi. Bu bir iyi niyet çerçevesidir. İttifak yaptık, insanların beklentisi var tabi ki. Geldiğimiz noktada büyükşehir belediyesinin herhangi bir istihdam yapmadığını, yavaş yavaş yaptığını görüyorum. Teşkilattaki arkadaşlarımızın beklentisi var. Tunç başkanın gerekeni yapacağını düşünüyorum.

Türkiye yanlış ekonomik hamlelerin sonucunu ağır ödüyor. İnşaat sektörüyle büyüyen bir ekonomi başarılı olamaz. İzmir İstanbul’un gerisinde kalıyor. İzmir’in ekonomisini canlandırmak için kooperatifleşme önemli. Tunç Bey bu konulara eğiliyor bence önemli.

"PLAN YOK, MİLLET VAR"

Plan yok, millet var sloganıyla yola çıktık. Hüsnü Tarakçı, Karşıyaka ilçe yönetim kurulu üyemiz o zaman plan yok, millet var dedi bir cümlesinde. Bize uygundu ve bu sloganı başlangıç yaptık. İlçe kongreleri olmadan, ortada takvim yokken böyle bir hamle pek alışılmış bir şey değil, farkındayız. Biz plan yapmadık. Önümüzde 3 ay var. Kongrelere giderken mevcut il başkanları ve yönetimler bir adım öndedir. Delegasyon yapısı, ilçe başkanlıkları anlamında. Bizim ilçe başkanlarının çoğu atama yoluyla görev aldı ki. Görevde olan il başkanımız bir sıfır önde. Tek dayanağımız partimiz için ortaya koyduğumuz fedakarlık ve çalışmalarımız. En büyük dileğimiz bu parti için alın teri dökmüş, sahada bizzat çalışmış ama daha sonra darılmış arkadaşlarımızın hepsini teker teker partiye kazandırmak. Onlara gereken önemi göstermek. En büyük projemiz bu.

BU HAREKETİN LİDERİ MERAL AKŞENER'DİR

Genel Başkanımız Meral Akşener’in yanındayız. Bu hareketin lideri Meral Akşener’dir. İç bünyemizde sıkıntılar olsa da, kurumsal yapılarda bugün Evren Gülay il başkanlığı koltuğuna oturur yarın başka biri. Önemli olan partinin kurumsal kimliğidir. Şahıslar gelip geçicidir, parti kalıcıdır.

HERKES ELİNİ VİCDANINA KOYUP SEÇİMİNİ YAPSIN

İzmir’de siyaset yapan, teşkilata sahip çıkan her partilimiz buralara aday olabilmeli. Parti içi demokrasi açısından da önemli. Önümüzde 3 aylık bir süreç var. Fiilen hala il başkanlığı yönetim kurulu üyesiyim. Seçim dönemine kadar güzel bir yarış olsun. Seçim günü herkesin elini vicdanına koyup İzmir’e en faydalı olacak il başkanını seçmelerini diliyorum."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.