Dolar 32,5308
%-0.03
Euro 34,9822
%0.44
Altın 2.431,570
%0.35
Bist-100 9.809,00
%0.89

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İYİ Parti İzmir'den tutuklamalara ilişkin açıklama: Suçları sabit görülmesi halinde...

İYİ Parti İzmir'den tutuklamalara ilişkin açıklama: Suçları sabit görülmesi halinde...

İzmir'de 'zimmet' ve 'irtikap' iddiasıyla Menemen Belediyesi'ne düzenlenen operasyon neticesinde aralarında CHP'den istifa eden Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ile İYİ Partili meclis üyelerinin de bulunduğu 11 kişi tutuklandı. Tutuklama kararı sonrası İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, partinin yoğun bir kara propaganda ve algı operasyonuyla karşı karşıya olduğu belirtilirken, bahsi geçen üyeler ile ilgili hukuki sürecin şeffaf bir şekilde yürütülmesi çağrısı yapıldı. Suçlarının sabit görülmesi halinde gerekli işlemlerin yapılacağı ifade edildi. 

  • Ege Postası
  • 24.11.2020 - 14:38

EGEPOSTASI- Geçtiğimiz hafta Menemen Belediyesi'ne yönelik soruşturma kapsamında “Zimmet ve irtikap”, “Belgede sahtecilik” ve “İhaleye fesat karıştırma” gibi suçlardan 29 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı.  

Savcılık talimatıyla yürütülen soruşturmada gözaltı listesinde İYİ Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Oğuzhan Y. ve Yavuzhan Y. ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Tarkan Fikret Çalık ve İYİ Parti Karabağlar İlçe Yönetimi'nden Gamze Yıldız da yer almıştı.

Bugün, Menemen Sulh Ceza Hakimliğince aralarında Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un da bulunduğu 11 kişi hakkında tutuklama kararı verildi. Tutuklanan isimler arasında İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Partili Meclis Üyesi Tarhan Fikret Çalık ve Karabağlar İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Gamze Yıldız da yer aldı.

İYİ Partililerin de tutuklanması kararı sonrası İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, tutklananlar arasında İYİ Partili isimlerin de olması hasebiyle partinin yoğun bir kara propaganda ve algı operasyonuyla karşı karşıya olduğu belirtilirken, bahsi geçen üyeler ile ilgili hukuki sürecin şeffaf bir şekilde yürütülmesi çağrısı yapıldı. Suçlarının sabit görülmesi halinde gerekli işlemlerin yapılacağı ifade edildi. 

İl Başkanlığı'ndan yapaılan açıklama şöyle;

"Malumunuz olduğu üzere 20/11/2020 Cuma günü Menemen Belediyesi ile ilgili bazı iddialar üzerine başlatılan operasyon neticesinde Menemen Belediye Başkanı Sayın Serdar Aksoy ile birlikte bazı kişilerin de tutuklanarak cezaevine konulması, bu tutuklananlar arasında Partimizin bazı İl Yöneticilerinin ve bir Belediye Meclis Üyesinin de bulunması  hasebiyle,  Partimize ve Teşkilatımıza karşı olağanüstü bir kara propaganda ve algı operasyonu furyası başlatılması söz konusu olmuştur.

Bilinmelidir ki; Partimizin İzmir’de 14 bine yakın üyesi ve tüm teşkilatlarında görevli 1500 e yakın Yöneticisi bulunmaktadır. Parti üyelerimizin ve Yöneticilerimizin özel  hayatları ve mesleklerinde  İYİ Parti mensubiyetine yaraşır şekilde davranmaları gerektiği esas olmakla birlikte İl Başkanlığımızın her Parti Üyemiz yahut Yöneticimizin ticari alışverişlerini, mesleklerini icra ediş şekillerini, sosyal ve ticari hayatlarının her noktasını denetleyebilme ve müdahale edebilme zorunluluğu olmadığı gibi buna fiilen ve fiziken  imkan da bulunmamaktadır.

Bizimde konunun intikalinden itibaren tetkik ettiğimiz üzere, söz konusu iddialar, bir takım ticari alışverişler ile ilgili olup konu, Adli Makamların incelemesi safhasındadır.

Haklarında henüz kesinleşmiş bir ceza hükmü bulunmayan,  hala  hazırda Savcılık Soruşturması aşamasında bulunan ve haklarında tedbir niteliğinde tutuklama kararı verilmiş olan bu mensuplarımız ile ilgili olarak yargı sürecinin adil, şeffaf ve hızlı bir şekilde işletilmesini bekliyor, suçlarının sabit görülmesi halinde Parti Tüzüğümüzün ilgili maddeleri uyarınca gerekli işlemlerin derhal yapılacağını bildiriyoruz.

 Ancak bu meyanda, bu hadiseyi  fırsat bilerek Partimiz Tüzel  Kişiliği'ne  ve Partimizin üst düzey yöneticilerine karşı saldırıda bulunma cüreti gösterenlere ise yasaların öngördüğü tüm hukuki ve cezai işlemlerin başlatılacağını ve tüm bu kara propaganda manevralarının bertaraf edileceğini,

Kamuoyuna Saygıyla  Duyururuz."

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.