Dolar 32,4357
%-0.16
Euro 34,7387
%-0.67
Altın 2.441,490
%0.22
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İYİ Parti İzmir'de kongre heyecanı... Yarış iki aday olacak mı'

İYİ Parti İzmir'de kongre heyecanı... Yarış iki aday olacak mı'

Koronavirüs salgının nedeniyle gerçekleşemeyen İYİ Parti İzmir İl Kongresi bu Pazar Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşecek. Normalleşme sonrası İzmir’deki ilk büyük siyasi toplantı öncesi önlemler hat safada alınırken, İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı için mevcut Başkan Hüsmen Kıkpınar ile Ebru Candaş Güleç’in yarışması bekleniyor.

  • Ege Postası
  • 19.06.2020 - 12:48

YUSUF TOMRUK/EGEPOSTASI - İYİ Parti, İzmir’de ilk kez kongre heyecanı yaşayacak. Pazar günü Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşecek kongrede 599 il delegesi  İzmir’in yeni başkanını seçecek. Kongrede adaylığını çok önceden açıklayan ve 30 ilçe başkanının desteğini alan Hüsmen Kırkpınar'ın eski yönetim kurulu üyesi Ebru Candaş Güleç ile yarışması bekleniyor. Sosyal medyadan aday olacağını açıklayan Tülay Yaman’ın aday olup olamayacağı bilinmiyor. Kongrede aday olmak için il delege sayısının 20’de birinin imzası gerekiyor.

KONGREMİZDE SEYİRCİ OLMAYACAK

Kongreye saatler kala Egepostası’na konuşan Hüsmen Kırkpınar “Normal şartlarta bir kongre olmadığı için dikkat ediyoruz. Orada Allah korusun bir sıkıntı olsa, listeyi yazar geçersiniz ama pandemi var. Kongremizde seyirci olmayacak. Gerek Genel Başkanımız Meral Akşener’in Başkanlık Divanı’nda aldığı karar, gerekse hükümetin, bilim kurulunun ve Sağlık Bakanlığı’nın aldığı kararlar doğrultusunda yapılacak kongremiz. Kongre'de sadece delegeler, protokol ve adaylar olacak. Onun dışında hizmet verecek gençlik kollarından arkadaşlarımız olacak. Buradan delege mesajım. Alana intikallerinde ve alanda pandemi kurallarına ve bizim belirlediğimiz yönlendirmelere uymaları yönünde” dedi.

KIRKPINAR CEPHESİ BLOK LİSTE İSTİYOR

Kongrede seçim yönteminin nasıl olacağı konusunda açıklama yapan Kırkpınar “Bizim tüzüğümüzde blok ve çarşaf olarak iki seçim yöntemi var. Biz arkadaşlarımızla blok liste yöntemini istiyoruz. Kongre günü yine oylanabilir ama, ilçe başkanlarımızın büyük çoğunluğunun tavsiye niteliğinde olan kararları bu” dedi

‘İKİSİNE DE BAŞARILAR DİLİYORUM’

Seçimin iki adaylı gerçekleşme ihtimalini değerlendiren İYİ Partili Kırkpınar “Ben adaylığımı çok önceden açıkladım. Aday olacak arkadaşlarımızın tüzüğümüz gereği belli bir imza toplamaları gerekiyor. Şu ana kadar iki hanımefendi adaylığını açıkladı ikisine de başarılar diliyorum ” diye konuştu.

DELEGE BASKIYI SEVMEZ TARAFSIZ OYUNU VERİR

Egepostası’na adaylığını ve İYİ Partili 30 İlçe Başkanı’nın Hüsmen Kıkpınar’a destek açıklamasını değerlendi il yönetim kurulu eski üyesi Ebru Candaş Güleç “Bu bir demokrasi yarışı ve şöleni. Sayın Kırkpınar’ın da bu yönde açıklamaları olmuştu. Eğer demokrasi anlayışı buysa bir şey söylemiyorum. Hakkaniyetli bir yarış olması için böyle bir açıklamanın olmamasını dilerdim. Maalesef gerçekleşti. Biz önümüze bakıyoruz. Bu durumun bir algı mühendisliği olduğunu düşünüyorum. Partilerin yönetim kademelerini delege belirler. Delege baskıyı sevmez, kendisi ölçer biçer değerlendirir ve sandığa gider. Tarafsız oyunu verir. Ben İYİ Parti İzmir İl Delegelerimizin teveccühüne güveniyorum. Delegelerimizle iletişim kurduğumda böyle bir açıklama için bize hiçbir şey sorulmadı yönünde serzenişler duydum. İlçe başkanlarının destek açıklaması kendi değerlendirmeleridir fakat ben etik bulmuyorum. Destek açıklamasının parti içi demokrasi geleneğinde ve tüzüğümüzde yeri yok. Algı yöntemiyle bir baskı kurulduğunu düşünüyorum. Delegemize güveniyorum. Hüsmen Kırkpınar güçlü bir isim olarak geçer, ama benim liderim Meral Akşener, onun açtığı yolda bir kadın olarak İzmir’in cesur yüreklisi olarak yürüyorum. Bu demokrasi yarışında ben de varım 13 Şubat’tan beri çalışıyorum. Ne olursa olsun İYİ Parti için alanda siyaset yapmaya devam edeceğim. Makam ve mevki için çıkmadım bu yola ben” dedi.

GENEL MERKEZ DE DEMOKRASİ ŞÖLENİ İSTİYOR

Meral Akşener’in İzmir ziyareti sırasında adaylığını kendisine ilettiğini belirten İYİ Partili Güleç “Genel Merkezimiz her adaya tarafsız yaklaşacak bir anlayışa sahip. İzmir ziyaretleri sırasında Ödemiş’te Genel Başkanımıza adaylığımı deklare ettim. Genel Merkezimiz de İzmir seçimlerinin bir demokrasi şöleni şeklinde gerçekleşmesini istiyor. Adaylığımdan haberleri var” diye konuştu.

Öte yandan Ebru Candaş Güleç adaylık için yeterli delege imzası konusunda bir sıkıntı yaşamayacağını da sözlerine ekledi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.