Dolar 32,3349
%0.17
Euro 35,1808
%-0.01
Altın 2.244,870
%0.06
Bist-100 8,72
%-1.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İYİ Parti İzmir'de kayyım şoku! İl ve ilçe başkanlığı mahkemelik oldu

İYİ Parti İzmir'de kayyım şoku! İl ve ilçe başkanlığı mahkemelik oldu

İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı ve Ödemiş İlçe Başlanlığı’na kayyım atanması için dava açıldı. İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın atanmasının ardından il ve ilçelerde olağanüstü kongrelerin yapılmadığını savunan partililer davacı oldu. İl ve ilçe başkanlığı mahkemelik oldu

  • Ege Postası
  • 17.09.2019 - 12:20

EGEPOSTASI- İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı ve Ödemiş İlçe Başkanlığı mahkemelik oldu. Ödemiş’te bir partili, Ödemiş İlçe Başkanlığı ve İzmir İl Başkanlığı’ndan davacı oldu. Dava gerekçesi olarak, siyasi partiler kanununa atıfta bulunurken, “Ataması yapılan başkanlar, siyasi partiler kanunun ilgili maddeleri ve parti tüzüğünün 26. madde’ sinde belirtilen atanma  tarihinden itibaren ilçelerde 30 gün , il başkanlıklarında ise 45 gün içinde olağanüstü kongre yapmaları gerekir” ifadelerine yer verildi.

İl ve ilçe başkanlığına kayyım atanması talep edilirken, yazılı olarak açıklama yapıldı.  

İşte yapılan açıklama;

“İyi Parti Genel Merkez tarafından 18 Ekim 2018 tarihinde ataması yapılan İyi Parti İzmir İl Başkanlığının siyasi partiler kanunun ilgili maddeleri ve parti tüzüğünün 26. Maddesi’nde belirtilen atanma tarihinden itibaren ilçelerde 30 gün, il başkanlıklarında ise 45 gün içinde olağanüstü kongre yapmaları gerektiği belirtilmekte. Bu süre geçmesine rağmen İzmir İl Başkanlığında da olağanüstü kongre yapılmadığından dolayı Ödemiş Sulh Hukuk Mahkemesi ve İzmir Sulh Hukuk Mahkemesi’ne İzmir İl Başkanlığını olağanüstü kongreye götürmek için kayyım atanması için başvurular yapıldı.

Daha önce Zonguldak, Kütahya, Konya, Aydın, Gaziantep, Manisa, Antalya  gibi bir çok ilçelerde de yapılmayan olağanüstü kongrelerin yapılabilmesi için  kayyım talebi ile açılan davalar gün geçtikçe artıyor.

3 Ağustos 2019 Tarihin de yapılan İyi Parti Olağanüstü Kurultayından sonra ataması yapılan İl ve İlçe Başkanlıklarında da tüzük gereği olağanüstü kongrelerin yapılması beklentisi hakimdi, ancak kanuni sürenin ve tüzükte de açıkça belirtilmesine rağmen İl ve İlçeler de olağanüstü kongreler yapılmayınca Türkiye çapında İyi Parti tabanındaki artan hareketliliğe İzmir ‘de katıldı.” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.