Dolar 32,3284
%0.24
Euro 35,1063
%-0.04
Altın 2.296,350
%0.83
Bist-100 9,05
%2.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İYİ Parti İl Başkanı Ulupınar'dan çarpıcı açıklamalar

İYİ Parti İl Başkanı Ulupınar'dan çarpıcı açıklamalar

Gün Ortası’nda programında Gazeteci Mithat Umutoğulları’nın konuğu olan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, ülke, erken seçim ve kent gündemine dair önemli değerlendirmelerde bulundu. İYİ Parti İl Başkanından çarpıcı açıklamalar

  • Ege Postası
  • 25.04.2018 - 14:35

HAZIRLAYAN: HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-CHP’nin 15 Milletvekili vermemesi durumunda seçime girme durumlarının olmayabileceğini belirten İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, CHP’nin destansı bir duruş sergilediğini söyledi.

İYİ Parti İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, erken seçim kararı alınmasının ardında da partilerinin seçime sokulmama isteği olduğunu belirterek, “Bu baskın seçimin bu kadar erken olmasının tek nedeni var, İYİ Parti’yi seçime sokmamak. Kim ne derse desin. Bu düşünceyle alınmış bir karardır bu. Cumartesi Pazar açıklansaydı bu olurdu falan. Yok efendim. YSK’da toplanmışlar, 5 girsin 5 girmesin, bir tane de gelmeyen arkadaş var. YSK Başkanına soruyorlar, bilmiyorum diyor, simitçinin bilecek hali yok bunu. Bir partinin seçime girip girmeyeceğini kim bilebilir k? Eğer CHP o tarihi duruşunu, o destansı duruşu sergilemeseydi iddia ediyorum ki bunlar bizi seçime sokmayacaktı. CHP Genel Başkanına ve 15 kahramanına teşekkür etmeyi borç bilirim. Demokrasi adına yaptıkları çok önemli bir şey. Anıtı dikilmesi gereken bir harekettir” değerlendirmesini yaptı.

ALINACAK YARDIMIN GERİ İADESİYLE İLGİLİ HUKUKİ BİR ŞEY ARANIYOR

Mecliste grubu bulunan parti haline gelmeleri nedeniyle Hazine yardımından yararlanma durumunun ortaya çıkmasını değerlendiren İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, alacakları Hazine yardımının geri iadesiyle ilgili genel merkez düzeyinde bir girişim olduğunu duyduğunu kaydederek, CHP ile ittifak kurulması yerine her partinin kendi adayıyla yola çıkması, ikinci tura kalınması durumunda ise herkesin onu desteklemesi taraftarı olduğunu söyledi.

HERKES KENDİ ADAYINI ÇIKARSIN, İKİNCİ TURDA KİM KALIRSA HERKES ONA DESTEK VERECEK

Ulupınar, “Bu grubu maddi yardım almak için yapmadık. Hatta alınacak yardımın geri iadesi ile ilgili hukuki bir şey arıyorlar. Duyduğumu söylüyorum. Biz bunun için bu işi yapmadık. En çok beyanat ettiğim haber sitesinden biri sizsiniz. Biz iktidar olmak için yola çıktık, ittifak yapmak istemiyoruz. Ama Türkiye’nin önünü açmak için bir şeyler yapmak gerekiyorsa kapatmak için bir şey yapmayız. CHP’nin demokratik hareketi gerçekten çok önemli bir duruş. Bu ittifak gönül ile oluşturuldu zaten. Cumhurbaşkanlığında herkes kendi adayını çıkarsın. İkinci turda kim kalırsa herkes ona destek verecek. Düşüncemiz bu” diye konuştu.

SONUÇTA HEPSİ MUTLU OLACAK, NE DEMEK İSTEDİĞİMİZİ BİR HAFTA ON GÜN SONRA ANLAYACAKSINIZ

İYİ Parti’ye geçen CHP’li Milletvekillerinin demokrasi tarihine geçtiğini dile getiren İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, istifa ederek partilerine geçen Milletvekillerinin ‘çok mutlu olacağını’, bunun nedenini ise bir hafta on gün içinde anlaşılacağını belirtti:

“Boşa gitmeyecek. Böyle bir tarihi görevin içinde olmak isterdim. Bana da böyle bir görev verilmesini çok isterdim. Tarihe düşecek bir görev. Bir siyasi partinin rakibi olacak bir partiye verdiği destek önemli. Bu arkadaşlarımızın hepsi demokrasi tarihine isimlerini yazdırdılar. Sonuçta hepsi mutlu olacak. Ne demek istediğimizi bir hafta on gün sonra anlayacaksınız.”

BEN GÖREV ADAMIYIM, GEL DERLERSE GİDERİM, KAL DERLERSE KALIRIM, ÇAĞIRIRLARSA GİDERİM

Milletvekili adayı olacağı kulislerde konuşulan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, kendisine yöneltilen bu soruyu da yanıtladı. Görev adamı olduğunu, uygun görülmesi durumunda adaylığı kabul edebileceğini kaydeden Yıldırım Ulupınar, “İYİ Parti İl Başkanı olmak ayrı bir yürek ister. Ben zaten her şeyimi ortaya koyarak bu görevi üstlendim. Ben görev adamıyım. Gel derlerse giderim, kal derlerse kalırım. Belediye başkanlığı, il başkanlığı da, milletvekilliği de yaptım. İstediğim tek şey ülkemin önü açılsın. Saygın bir ülke olalım. Benim istediğim başka bir şey yok. Çok önemsiyorum demeyeceğim. Ama çağırırlarsa giderim” dedi.

İL VE İLÇE YÖNETİMİNDEN MİLLETVEKİLLİĞİ İÇİN İSTİFALAR 15’İ BULABİLİR

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleriyle başkanlarından da Milletvekili adaylığını düşündüğü için istifa edecekler olduğunu açıklayarak, şu bilgileri verdi:

“İyiyi değil en iyiyi bulmak için böyle yaptım. İlçe yönetimleri bizim önümüzde. Biz daha az çıktık sahaya. İlçe yönetimleri ateş gibi çalışıyor. İl yönetiminden 8-10 kişi bugün benden izin istedi. İstifa edeceklerini düşünüyorum, 15’i bulabilir. İlçe başkanlarından da 6-7 kişinin istifa edeceğini düşünüyorum. Milletvekilliği için ilden de ilçeden de istifalar olacak. Çizmeden yukarı çıkma derler ya. Ben de çıkmamaya çalışırım. Bize soracaklardır. Biz de fikirlerimizi bildireceğiz. Ama benim gönlümde yatan, uzman insanlar bize idarede lazım. Ama ağırlığın teşkilattan olmasını isterim.”

YARISINDAN FAZLASININ SEÇİM ZAMANI BİZDE OLACAĞINA İNANIYORUM

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, MHP’li yöneticilerin kendilerini sert eleştirmesi hakkında da değerlendirme yaptı. Ulupınar, seçime beş kala MHP’den partilerine geçeceğine inandığını söyleyerek, şunları söyledi: “Ben genel başkanlar üzerinden politika yaparım. Teşkilatlarla ilgili, onları kıracak tek kelime söylemem. MHP’de kalan arkadaşlarımızın birçoğu delikanlılıklarından dolayı orada duruyorlar. Birçoğu da kopmak istemedikleri için duruyor. MHP’deki arkadaşlarıma tek kelime söylemem. Objektif olarak bakacaklardır seçime beş kala. Bize oradan çok ciddi oy geleceğine inanıyorum. Hatta MHP İl Başkanıyla ilgili tek bir şey söyledim; gidenlerle ilgili ‘Sevindik, rahatladık, temizler kaldı’ falan. Bir il başkanının böyle bir düşüncede olması çok doğru bir şey değil. Benim partimden bir kişi istifa etse üzülürüm, uyuyamam gece, neden istifa ediyor diye de sorgularım, onu tekrar geri almaya çalışırım. MHP’de bu işe inanmış çok ciddi arkadaşlarımız var. Yarısı bizde yarısı orada. Ama bir yarısından fazlasının seçim zamanı bizde olacağına inanıyorum. Elbette bir şey söyleyecekler. Adam il başkanı olmuş, genel başkan yardımcısı olmuş. Muhalefet yapacak. Ama şahsiyetimize kimsenin söyleyecek bir şeyleri yok. MHP’den gelen arkadaşlarımız haysiyetli ve şerefli arkadaşlarımızdır. Orada duran arkadaşlarımız da şerefli ve haysiyetli arkadaşlarımızdır. Sadece onlar bu işi seçime beş kala çok iyi değerlendireceklerdir diye düşünüyorum.”

İŞTE PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Yıldırım Ulupınar: Bir parti kurmak için kurulmaz. Bir partinin kurulma şartları var amacı var. Bir parti niye kurulu? Gelin bir parti kuralım, üç beş arkadaşımız milletvekili belediye başkanı olsun diye bir siyasi parti kurulmaz. Siyasi parti ihtiyaç halinde kurulur. Bizi parti kurmaya zorlayan bu ihtiyaçtır. Sokaktaki vatandaştır. İYİ Partinin kurulmasından son derece memnun olan bir kitle var. Doğru zaman, doğru ortam olduğunu düşündüğümüz için bu partiyi kurduk. Boşu boşuna kurmadık yani. Ciddi sıkıntı var diye kurduk. İktidara en alternatif olacağını düşündüğümüz için kurduk.

Mithat Umutoğulları: Partinize olan teveccüh nasıl'

Yıldırım Ulupınar: Ben bunu ne il başkanı ne kurucular kurulu üyesi olarak söylüyorum; sokağa çıktığımızda bize kızıyorlar. Niye bu kadar geç kaldınız kurmakt? Meral Hanım ile vatandaş arasında öyle bir sevgi bağı kurulmuş ki, inanamazsınız. Objektif bir insan olarak söylüyorum çok ciddi bir teveccüh var. İktidarın en büyük alternatifi İYİ Parti. İYİ Parti’nin MHP’nin içinden çıkmış bir hareket olduğunu kabul edelim ama bir kenara koyalım. MHP’ye alternatif bir siyasi parti değiliz. Bugünkü ortamdan ve MHP’de bulunmaktan rahatsız olan ve AK Parti’den rahatsız olanlar lider arayışında olmuş ve Meral Akşener olmuş. Biz MHP’ye alternatif bir siyasi parti olarak kurulmadık. DP, CHP, ANAP’a alternatif olarak da kurulmadık. Herkesin kendinden bir şey bulabileceği ciddi bir siyasi platformuz. AK Parti böl parçala yönet’i uyguluyor. Ben Türkiye’de terörü çok önemserim. Yüksek lisansta tezim de terör ile alakalıdır. Bu terör olmasa bu paraları doğu ve güneydoğuya harcasak, Avrupa gibi bir yer yaratabilirdik oralarda. Ekonomiyi çok önemsedim. Şu anda önemsediğim tek şey var, bu milleti karpuz gibi ikiye ayırdılar. İnsanlar ayrı fikirlerde olabilir ama buna rağmen birlik ve beraberlik içinde istedikleri fikirleri söyleyerek yaşayabilirler. Bizim merkez parti olarak millete söylediğimiz bu. Benim 85 yönetim kurulu üyem var. Bunların içinde aşırı solcu olan insanlar var, MHP’li, CHP’li, DP’li arkadaşlarımız var. DSP’den eski belediye başkanı Ali İhsan Ülker var, eski DSP ve DYP’li milletvekilleri var. Öyle bir il yarattık ki kapıdan geçen herkes kendimi nerede bulabilirim dediğinde İYİ Parti’de kendini yabancı hissetmez. Uzun yıllar siyaset yaptım. En kolay şey il yönetimi kurmak. 24 saatte listemi yapar gönderirim. Listemi 2 ayda yaptım. Nedeni her kesimden insanı almaktı. Bunu da başardığımızı  düşünüyorum.

Mithat Umutoğulları: Seçimlere girememeniz söz konusuydu'

Ciddi bir teveccüh var. Biz kurmadık bize bu partiyi kurduran vatandaş. Böyle bir siyasi parti kurulmasını istediler. Genel başkan ve vatandaş arasındaki duygusal bağ bize bu partiyi kurdurdu. Bu baskın seçimin bu kadar erken olmasının tek nedeni var İYİ Parti’yi seçime sokmamak. Kim ne derse desin. Bu düşünceyle alınmış bir karardır bu. Cumartesi Pazar açıklansaydı bu olurdu falan. Yok efendim. YSK’da toplanmışlar, 5 girsin 5 girmesin, bir tane de gelmeyen arkadaş var. YSK Başkanına soruyorlar, bilmiyorum diyor, simitçinin bilecek hali yok bunu. Bir partinin seçime girip girmeyeceğini kim bilebilir k? Eğer CHP o tarihi duruşunu, o destansı duruşu sergilemeseydi iddia ediyorum ki bunlar bizi seçime sokmayacaktı. CHP Genel Başkanına ve 15 kahramanına teşekkür etmeyi borç bilirim. Demokrasi adına yaptıkları çok önemli bir şey. Anıtı dikilmesi gereken bir harekettir.

Mithat Umutoğulları: Sakin bir il başkanısınız. Polemiklerden uzak duran bir il başkanısınız….

Yıldırım Ulupınar: Ben İzmir aşığı bir insanım. İzmirli bu siyaset dilinden bıktı. Eyy haysiyetsiz şerefsiz.. bu dilden ben de bıktım. Ailemden torunlarım da bıktı. Kanal değiştiriyoruz. İzmirli seçmen Türkiye’ye liderlik yapan, demokrasiye sahip çıkan, kimsenin karşısında ceketini düğmelemeyen, analiz kabiliyeti yüksek bir seçmen kitlesi var. İzmirli seçmenin bize söylediği Allah aşkına şu küfür dilini bırakın. İnsanlar birbirlerine gene dost olsunlar. CHP’li biri AK Partili, İYİ Partiliye günaydın desin. Ben iyi dili kullanmaya çalışıyorum. Kavgadan kesinlikle korkmam. İYİ Parti İl Başkanı olmak ayrı bir yürek ister. Ben zaten her şeyimi ortaya koyarak bu görevi üstlendim.

Kendimize yakışır bir il binası aradım. Parti binası arıyorum dedim birine. Gelin yarı fiyatına vereceğim dedi. Bir yere gittik, binayı çok beğendim, müthiş, kirası yüksek ama masraf da yok. Girdik içeri adamla anlaştık. Avansı götürdük. Apartman sahipleri vermeyeceğiz demiş. AK Parti, CHP olsa veririz. Ama İYİ Parti olursa binlerce insan gelir, işimizi yapamayız demişler. Hiçbir sıkıntı yaşamadık. İzmirlinin öyle çekincesi yok. İzmirli konjoktöre bakar, Atatürk’e, Cumhuriyete, demokrasiye bakar. Kordon’da kim bizim keyfimizi bozacak kim bozmaz ona bakar. İnanan insanlara son derece saygılıdır ama giyimine kuşamına kimsenin karışmasını istemez. İzmirli önümüzde zırh oldu. Kimse dokunamadı.

Mithat Umutoğulları: Anket yaptırmıştınız'

Yıldırım Ulupınar: Açıklamadım, açıklamayacağım da o anketi. Polemik konusu olsun diye değil. Bu anketi ben kendim yaptırdım. AK Parti’nin yaptırdığı bir anketi ele geçirdim, bir de CHP’nin yaptırdığı bir anket değişik yollardan bana geldi. Hatta genel merkezin yaptırdığı anketi de dikkate almadım. 12 bin kişilik denekle yaptırdım. Genelde 3 bin kişilik denekle yapılır biliyorsunuz. Binde bir hata olduğunu düşünmüyorum. İzmir’de yüzde 22 üzerinde oy vardı. Bugün o anketi de yırttım attım. Genel başkan il binasının açılışında Karşıyaka çarşısına soktuğumuzda bir şey gördüm, Süleyman Demir ile de Mehmet Ağır ile de Tansu Çiller ile de gezdim. Çarşıya 15 metre giremedik. Beş altı saatte çıkamayız deyip geri çıktım. Yaptığım anketin de bir işe yaramadığına inandım.

Mithat Umutoğulları: Teşkilatlar hazır m? Aday olacaklar var mı il ve ilçe yönetiminden..

Yıldırım Ulupınar: Altı yedi ay oldu kurulalı. Benim ilk yaptığım şey, aile kendi içinde birlik ve beraberlik içinde olmazsa komşusunu inandırmakta zorluk çeker. İlçe yönetimlerini, il yönetimini iki üç ayda yaptım o nedenle. Bunların hepsini bilinçli yaptım. İyiyi değil en iyiyi bulmak için böyle yaptım. İlçe yönetimleri bizim önümüzde. Biz daha az çıktık sahaya. İlçe yönetimleri ateş gibi çalışıyor. İl yönetiminden 8-10 kişi bugün benden izin istedi. İstifa edeceklerini düşünüyorum, 15’i bulabilir. İlçe başkanlarından da 6-7 kişinin istifa edeceğini düşünüyorum. İlden de ilçeden de istifalar olacak milletvekilliği adaylığı için. Çizmeden yukarı çıkma derler ya. Ben de çıkmamaya çalışırım. Bize soracaklardır. Biz de fikirlerimizi bildireceğiz. Ama benim gönlümde yatan uzman insanlar bize idareden lazım. Ama ağırlığın teşkilattan olmasını isterim.

Mithat Umutoğulları: CHP’de bir ortaklığınız oldu. 15 milletvekili CHP’den. 5 tane de MHP’den geçebilir. Hazineden de yardım yapılacak, daha rahat hareket etmenizi sağlayacak. CHP ile kontakt kuracak mısınız'

Yıldırım Ulupınar: Bu grubu maddi yardım almak için yapmadık. Hatta alınacak yardımın geri iadesi ile ilgili hukuki bir şey arıyorlar. Duyduğumu söylüyorum. Biz bunun için bu işi yapmadık. En çok beyanat ettiğim haber sitesinden biri sizsiniz. Biz iktidar olmak için yola çıktık, ittifak yapmak istemiyoruz. Ama Türkiye’nin önünü açmak için bir şeyler yapmak gerekiyorsa kapatmak için bir şey yapmayız. CHP’nin demokratik hareketi gerçekten çok önemli bir duruş. Bu ittifak gönül ile oluşturuldu zaten. Cumhurbaşkanlığında herkes kendi adayını çıkarsın. İkinci turda kim kalırsa herkes ona destek verecek. Düşüncemiz bu.

Mithat Umutoğulları: CHP’den gelen milletvekillerinin ağladığına şahit olduk. Tacettin Bayır’ın eşiyle konuştum. Ailesi içinde de duygusal bir durum oluşmuş. 40 yıllık CHP’li.

Yıldırım Ulupınar: Boşa gitmeyecek. Böyle bir tarihi görevin içinde olmak isterdim. Bana da böyle bir görev verilmesini çok isterdim. Tarihe düşecek bir görev. Bir siyasi partinin rakibi olacak bir partiye verdiği destek önemli. Bu arkadaşlarımızın hepsi demokrasi tarihine isimlerini yazdırdılar. Sonuçta hepsi mutlu olacak. Ne demek istediğimiz bir hafta on gün sonra anlayacaksınız.

İzmir gerçekten kendine has özelliği olan bir seçmen kitlesine sahip. İzmir hiçbir zaman kazanandan değil demokrasiden yana olmuş. 2002-2018’e kadar yüzde 70-80 civarında demokrasiye oy vermiş. Bir refleks insanı İzmir. İzmir kendine aykırı gelebilecek bir siyasi parti varsa onun önüne hemen setini çekiyor. 2002’den bu yana kadar hiçbir siyasi partinin ön  ya da arka bahçesi değil. 2002’den bu yana AK Parti7ye vermiş oyunu. İkisinin de işine gelmiş. İkisi de ciddi nemalanıyorlar. Ben il başkanıydım, Karşıyaka, Gaziemir, Ödemiş, Tire, Bayındır bizdeydi. Burhan Özfatura büyükşehir belediye başkanımızdı. ANAP döneminde de İzmir kazanmış. DYP olarak birinci parti olarak da çıkmışız İzmir’de. İzmir kimsenin kalesi değil. Kimse diyemez. Ama reflekslerini öyle bir koyar ki. Hep sandığa giderken neden başka parti yok, ihtiyaçlarımızı karşılayabilecek, rahatsızlığını sorar. Biz bu parantezi kırdık, İzmir’de birinci parti çıkacağız.

Mithat Umutoğulları: Milletvekili adayı olacak mısını? Ya da aday gösterilirseniz tavrınız ne olacak'

Yıldırım Ulupınar: Ben görev adamıyım. Gel derlerse giderim, kal derlerse kalırım. Belediye başkanlığı, il başkanlığı da, milletvekilliği de yaptım. İstediğim tek şey ülkemin önü açılsın. Saygın bir ülke olalım. Benim istediğim başka bir şey yok. Çok önemsiyorum demeyeceğim. Ama çağırırlarsa giderim.

Mithat Umutoğulları: Sosyal medyayı iyi kullanıyorsunuz.

Yıldırım Ulupınar: Başka çaremiz yok. İYİ Parti’yi veren ulusal gazete ve televizyon yok ki. Hepsinin sahibi olduğu ve hepsi de sahibinin sesi olduğu için. Büyük Kongremizi 1 milyon 600 bin kişi izlemiş. Hangi gazete ve televizyonun tirajı bu kadar. İyi ki sosyal medya ve yerel medya var.

Mithat Umutoğulları: MHP’nin partinize yönelik sert açıklamaları oluyor.

Yıldırım Ulupınar: Ben genel başkanlar üzerinden politika yaparım. Teşkilatlarla ilgili, onları kıracak tek kelime söylemem. MHP’de kalan arkadaşlarımızın birçoğu delikanlılıklarından dolayı orada duruyorlar. Birçoğu da kopmak istemedikleri için duruyor. MHP’deki arkadaşlarıma tek kelime söylemem. Objektif olarak bakacaklardır seçime beş kala. Bize oradan çok ciddi oy geleceğine inanıyorum. Hatta MHP İl Başkanıyla ilgili tek bir şey söyledim; gidenlerle ilgili ‘Sevindik, rahatladık, temizler kaldı’ falan. Bir il başkanının böyle bir düşüncede olması çok doğru bir şey değil. Benim partimden bir kişi istifa etse üzülürüm, uyuyamam gece, neden istifa ediyor diye de sorgularım, onu tekrar geri almaya çalışırım. MHP’de bu işe inanmış çok ciddi arkadaşlarımız var. Yarısı bizde yarısı orada. Ama bir yarısından fazlasının seçim zamanı bizde olacağına inanıyorum. Elbette bir şey söyleyecekler. Adam il başkanı olmuş, genel başkan yardımcısı olmuş. Muhalefet yapacak. Ama şahsiyetimize kimsenin söyleyecek bir şeyleri yok. MHP’de üye olan arkadaşlar değerlendireceklerdir. Akşener, biz parlamentoya girelim deseydi, ben ne il başkanı olurdum ne de herhangi bir yere aday olurdum. Bir siyasi partinin amacı bu ülkeyi mevcut iktidardan daha iyi yönetebiliriz iddiası olmalı. Biz Cumhurbaşkanlığını, parlamentoyu, Başbakanlığı, Meclis başkanlığını alacağız demektir. Böyle iddiası olmayan bir siyasi partinin içindeki arkadaşların da çok ciddi bir rahatsızlık içinde olduğunu düşünüyorum. Onlara kesinlikle kötü bir şey söylemem.  Haysiyetli ve şerefli arkadaşlarımızdır MHP’den gelenler. Orada duran arkadaşlarımız da şerefli ve haysiyetli arkadaşlarımızdır. Sadece onlar bu işi seçime beş kala çok iyi değerlendireceklerdir diye düşünüyorum.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.