Dolar 32,3300
%0.25
Euro 35,0433
%-0.22
Altın 2.280,490
%0.13
Bist-100 9,00
%2.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İYİ Parti İl Başkanı Ükünç'ten yerel seçim atağı

İYİ Parti İl Başkanı Ükünç'ten yerel seçim atağı

Yerel seçimlerde partisinin kilit parti olacağını, birçok ilçede güçlü olduklarını dile getiren İYİ Parti İzmir İl Başkanı Koray Ükünç, belediye başkan ve meclis üyesi aday adayı olmak isteyenlerin taleplerini şimdiden almaya başladı. İl Başkanı Ükünç, “Aslında biz yerel seçimlerde kilit partiyiz. Bu önemli bir etken olacak. İYİ Parti’yi destekleyen ciddi bir kitle var. AK Parti CHP parantezinden kurtulmak istiyorlar. Yerel seçimlerde başarısız olursak bu bizim suçumuz olur. Çünkü oy potansiyelimiz çok yüksek. İyi bir çalışmayla yerel seçimlerde ciddi sonuçlar alacağımızı düşünüyorum” dedi. 

  • Ege Postası
  • 16.08.2018 - 11:57

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- İYİ Parti İzmir İl Başkanı Koray Ükünç, yerel seçim çalışmalarını erken başlattı. İlçelerde ve il yönetim kurulunda revizyona gidecek olan Ükünç, 16 ilçe başkanıyla birebir görüşerek, teşkilatların durumunu, belediye başkan aday adaylığı düşünen başkan ve yönetim kurulu üyesi olup olmadığını ve ilçe teşkilatlarının kimleri aday adayı olarak görmek isteyeceklerini sordu.

BİRİNCİ GÜNDEM MADDEMİZ TEŞKİLATLARIN REVİZE EDİLMESİ

Bayramdan sonra geri kalan ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleriyle de görüşecek olan İl Başkanı Koray Ükünç, “Şimdi birinci gündem maddemiz teşkilatların revize edilmesi. Bu konuyla alakalı olarak ilçe başkanlarıyla bire bir görüşmelere başladım. Yaklaşık 16 ilçe başkanıyla görüştüm. Bütün ilçenin röntgenini çekiyoruz, yedeklerde kaç kişi var, görevi bırakan var mı, milletvekili adaylığı için kaç kişi ayrılmıştı gibi soruları soruyoruz. Ayrıca biliyorsunuz yerel seçimler var önümüzde. Belediye başkanlığını ya da meclis üyeliğini düşünenler var m? İlçe başkanının kendisi de belediye başkan adayı olmayı düşünüyor mu düşünmüyor m? Bunların hepsini masaya yatırıyoruz. Her biriyle yaklaşık bir buçuk saat görüştüm. Yarısını bitirdik. Geri kalan yarısını da bayram sonrasında yapacağım” dedi.

BAŞKAN VE MECLİS ÜYESİ ADAYLIĞI DÜŞÜNEN ARKADAŞLARIMIZLA…

“Birçok ilçe başkanının teşkilatı revize etme isteğini görüyorum. Çünkü belediye meclis üyeliği ya da başkanlığı düşünen başkanlarımız var. İnsanlar İYİ Parti’de yerel seçimlerde de ciddi anlamda gelecek görüyor. Yerel seçimlere beş kala teşkilatların içinin boşalmasını istemediğim için erken başladık” diyen İYİ Parti İzmir İl Başkanı Koray Ükünç, yerel seçim öncesi teşkilatlarda bir boşalma olmaması için çalışmaları erken başlattığını söyledi.

EYLÜL ORTASINA BİTER, AMACIMIZ DOĞRU ADAYLARLA YOLA ÇIKMAK

Ükünç, ittifak için erken olduğunu, kararı genel merkezin vereceğini dile getirerek, ilçelerde yaptığı çalışmayı Eylül ortasına kadar bitirmeyi hedeflediğini kaydetti, her ilçede doğru adaylarla sonuç almayı amaçladıklarını dile getirdi:

“Bugünden hazırlık yapıp tedbirini almak istiyoruz. İl ve ilçe yönetimlerini yeniden revize edeceğiz. 85 kişilik yönetim kurulunda 25 kişi milletvekilliği adaylığı için ayrılmıştı. Mutlaka yerel seçim talepleri de olacaktır. Eylül ortasına kadar biter. İlçe, il ve genel merkez ile istişare halinde erken ama doğru adaylarla yola çıkacağız. İttifak için erken. Buna genel merkezimiz karar verecektir. Kendi tabanımıza ve teşkilatlarımıza güveniyoruz. Amacımız her ilçede doğru adaylarla sonuç almak.

YEREL SEÇİMLERDE PARTİMİZ KİLİT PARTİ OLACAK

İzmir’de Urla, Selçuk, Tire, Menderes, Gaziemir gibi birçok ilçede ciddi bir oy potansiyelelri olduğunu dile getiren İl Başkanı Koray Ükünç, İYİ Parti’nin yerel seçimlerde kilit parti olacağını kaydetti:

“Urla, Selçuk, Tire, Menderes, Gaziemir gibi birçok ilde güçlüyüz. Aslında biz yerel seçimlerde kilit partiyiz. Bu önemli bir etken olacak. İYİ Parti’yi destekleyen ciddi bir kitle var. AK Parti CHP parantezinden kurtulmak istiyorlar. Bu iki parti arasında bir taraf seçmeye zorlanıyor. Ama yerel seçimlerde böyle olmaz. AK Partinin efsane belediyecilik anlayışı, görevden almalarla yerle yeksan oldu. CHP’nin belediyecilik anlayışıyla zaten ciddi arayış ve şikayetler var. CHP yorgunu olan bir kitle var. Bunun bizim partimiz açısından ciddi bir avantaj oluşturduğunu düşünüyorum. Gönlü bizde olan ve kalan ciddi bir seçmen kitlesi var. Yerel seçimlerde çıtamız yüksek. Burada önemli olan halkta karşılığı olan tanınmış, sevilen, sayılan insanlarla yola çıkmak. Yerel seçimlerde başarısız olursak bu bizim suçumuz olur. Çünkü oy potansiyelimiz çok yüksek. İyi bir çalışmayla yerel seçimlerde ciddi sonuçlar alacağımızı düşünüyorum.”

KURULTAYDAN MUTLU AYRILDIK ÇÜNKÜ…

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ükünç, 12 Ağustos’ta gerçekleşen kongrelerinin başarılı geçtiğini, İzmir’den 4 ismin Genel İdare Kurulu’na girmesini büyük memnuniyetle karşıladıklarını da belirterek, “Kurucu il başkanımız Yıldırım Beyin meclise girememesi teşkilatta büyük üzüntü yaratmıştı. Teşkilatta ciddi bir moral bozukluğu olmuştu. Genel başkanımıza teşkilatın talebini iletmiştim. 3 tane İzmir’den hatta Şengül hanımla birlikte dört büyüğümüz GİK’e girdi. Heyecanlı bir kongre oldu. 23 yıldır siyasetin içindeyim, böyle bir konuşma görmedim. Gerçekten çok iyi hazırlanmış. 80 dakikalık konuşmasını yolda da tekrar dinledim. 12 Ağustos kurultayından mutlu ayrıldık” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.