Dolar 32,3262
%0.23
Euro 35,1129
%-0.02
Altın 2.305,870
%1.24
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İYİ Parti İl Başkanı Ükünç: İttifak İzmirli seçmenin de çok hoşuna gitti

İYİ Parti İl Başkanı Ükünç: İttifak İzmirli seçmenin de çok hoşuna gitti

Muzaffer Ayhan Kara İle Oyun Planı programına katılan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Koray Ükünç, siyaset gündemini, 24 Haziran seçimleri öncesi hazırlık süreçlerini, Millet İttifakı’nı, seçim ve sandık güvenliği için diğer partilerle yaptıkları ittifak görüşmesini ve süreci değerlendirdi. İYİ Parti İl Başkanı Ükünç’ten ittifak değerlendirmesi

  • Ege Postası
  • 17.05.2018 - 16:28

HAZIRLAYAN: HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Muzaffer Ayhan Kara’nın sorularını yanıtlayan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Koray Ükünç, 4 partiyle yapılan Millet İttifakı’nın Türkiye’nin normalleşmesi yönünde de çok önemli bir İl Başkanı Koray Ükünç, “Türkiye’de ciddi bir kutuplaşma var. Normalleşmesi lazım Türkiye’nin acil bir şekilde. Farklı siyasi partilerin bir araya gelip ittifak kurması önemli. Türkiye için önemli bir hamle. Artık insanlar farklı siyasi görüşlerde olduğu için birbirlerine hakaret eder noktaya geldiler. İttifakı önemsiyoruz, sinerji getirdi, verimli sonuçlar getireceğine inanıyorum” dedi.

SANDIK GÜVENLİĞİ İTTİFAKINDAN CİDDİ SONUÇLAR ALACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM

Seçim ittifakının sandık başlarında da sürdürülmesi gerektiğine inandıkları için 3 parti il başkanına yaptıkları çağrıya olumlu yanıt verilmesinin hemen ardından gerçekleştirdikleri toplantıyla seçim ve sandık güvenliğinin sağlanması için ortak hareket edilmesi kararının çıkmasını da olumlu bir adım olarak gördüklerini kaydeden İYİ Parti İzmir İl Başkanı Koray Ükünç, ortak çalışmanın bundan sonra koordinatörler düzeyinde süreceğini söyledi:

“4’lü ittifakın il başkanlarıyla bir araya geldik. Çağrıma olumlu yanıt verdiler. Sandık ve seçim güvenliğiyle ilgili verimli bir toplantı yaptık. Ciddi sonuçlar alacağımızı düşünüyorum. Çok önemli bir gelişmeydi bu toplantı. Çağrıyı ben yaptığım için gündemdeki tek madde seçim ve sandık güvenliğiydi. Bir de il başkanlarımdan şu talepte bulundum; bayrak kullanılmaması hakkında. Maddi boyutu ve çevre boyutu var. İzmir farkını bu konuda da koysun. Çağrıda bulunmuştum, tüm il başkanlarımız teşkilata da sormak istediklerini söylediler. En önemli madde seçim ve sandık güvenliği. 4’lü ittifakın sadece oy pusulasında kalmaması lazım. Sandık güvenliği seçimin en önemli unsuru. Sahaya nasıl yansıtabiliriz, ortak nasıl çalışırız hakkında istişarede bulunduk. Bir okulda okul sorumlusu, müşahid, sandık görevlisi. Ortak bir liste çıkaracağız. İYİ Partili müşahid arkadaşımız, başka bir partinin oyuyla alakalı girişimde bulunacak, hakkını yedirmeyecek. Saadet Partili bir arkadaşımız sorun yaşadığında diğer partilerin hukukçu sorumlularını arayacak. Umarım millet iradesinin sandığa yansıması açısından önemli. İzmir’de her parti bir koordinatör belirledi. Koordinatörler yarından itibaren bunun çalışmasına başlayacaklar. Koordinatör arkadaşlara bu işi devredeceğiz.”

İTTİFAKIMIZ İZMİRLİ SEÇMENİN ÇOK HOŞUNA GİTTİ, ÇOK OLUMLU TEPKİLER ALIYORUZ

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Koray Ükünç, İzmirli seçmenin kendilerine gösterdikleri teveccühe layık olmak istediklerini söyleyerek, İzmirlilerin seçimlere yüksek katılım göstererek farkını bir kez daha ortaya koyacağını dile getirdi:

 “İzmir seçmeninin bize ciddi bir teveccühü var. Tek ortak payda memleket ve ülkemizin geleceği. İttifak İzmirli seçmenin çok hoşuna gitti. Analiz kabiliyeti çok yüksek. İzmir seçmeni mesele memleket olduğunda duyarlı bir seçmendir. Kolay kolay kimsenin önünde diz çökmez. Çok olumlu tepkiler alıyoruz. Siyasette bu kutuplaşmanın bitmesi lazım. Yıllardır  bu zihniyete teslim oldu İzmir zaten. İzmirli seçmen öyle bir seçmen ki, demokrasiye, özgürlüğe, laikliğe olan inancından dolayı siyasetçilerin önünde gitmiştir. Onlar her şeyin farkında. Siyasetçileri yönlendiren bir seçmen kitlesi. İzmirli seçmenin seçimlerde gerekeni yapacağına yüzde yüz eminim. Herkes gitsin oyunu kullansın. Herkese buradan saygılarımı gönderiyorum. İzmirli seçmen bizi bu konuda mahcup eder yüzde 90’ın üzerinde bir katılım olur. Burası bir sahil kenti. Rezervasyonlarını iptal etti herkes. Herkes bütün işini 24 Haziran’a göre ayarlıyor. Herhalde katılımı en yüksek kent olur ve hatta birinci olur.”

SEÇİME EN HAZIR PARTİLERDEN BİRİYİZ, TEŞKİLATTAN GELEN ARKADAŞLARIMIZIN GÖSTERİLMESİNİ İSTERİM

Yeni bir parti olmalarına karşın güçlü teşkilat yapılarıyla seçime en hazır partilerden biri olduklarını vurgulayan İl Başkanı Koray Ükünç, Seçim Koordinasyon Merkezi’nin yoğun bir mesaiyle çalışmaya başladığını kaydetti. Ükünç, İzmir Milletvekili listelerinde teşkilattan gelen insanların ağırlıklı olmasını arzu ettiklerini,

“Biz hazırlığını yaptık. Baskın seçim oldu ama belki en hazır partilerden biriyiz. SKM’mizi kurduk. Parti binamız 600 metrekare. Başına da tecrübeli bir arkadaşımızı atadık. Atila Certel. Siyaseten de tecrübeli. Parti içi eğitiminde de . Üçer kişi görevlendirdik. Adaylarımızın sahada yapacağı programlar belli. 21’inde belli olacak. 183 aday adayımız var İzmir’den. İçinde çok kaliteli insanlar var. İnşallah İzmir’den iyi sonuç alacağımız bir liste olacak. Musavat Bey, Yıldırım Bey, Aytun Çıray var. Başvurusu İzmir’den Yusuf Halaçoğlu’nun. Bir başvuru yapmış ama genel merkez hangi bölgede değerlendirir bilmiyorum. Pazartesi listeler geldiğinde netleşecek. Bize sorarlarsa biz de mutlaka düşüncemizi söyleyeceğiz. İl başkanıyım, bütün adaylara eşit mesafedeyim. Liyakata ve ehliyete önem veriyoruz. İl başkanı olarak teşkilattan gelen arkadaşlarımızın seçilebilir üst noktalarda gösterilmesini isterim” sözleriyle dile getirdi.

İŞTE PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Muzaffer Ayhan Kara: İYİ Parti İzmir’de ne durumd? Ulupınar aday adayı olunca yerine geldiniz.

Koray Ükünç: Pazartesi günü netleşecek adaylığı. Yönetim kurulunda oy birliğiyle ben seçildim. Böyle bir görevi bana layık gördükleri için teşekkür ederim.

1979 İzmir doğumluyum. İnşaat mühendisliğini bitirdim. Manisa’da okudum. Daha sonra bir dört yıl uluslararası ilişkiler okudum. Şu anda da avukat olmak için uğraşıyorum. Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde okuyorum Hukuk Fakültesi’ni. Okumanın yaşı yok. Keyif alarak okuyorum. 39 yaşındayız.

Muzaffer Ayhan Kara: 39 yaş genç bir yaş. CHP İzmir İl Başkanı da sizin gibi genç. Genç bir siyasetçisiniz ama duyumlara göre oldukça tecrübelisiniz.

Koray Ükünç: Daha önce Doğruyol Partisi Gençlik Kolları’nda başladım siyasete. 16 yaşındaydım. Siyasetteki 23’üncü senem. İl Gençlik Kolları Başkanlığı yaptım. Konak İlçede ana kademede ilçe başkan yardımcılığı, il yönetim kurulu üyeliği yaptım üç dönem. En sonunda da Karabağlar kurucu ilçe başkanlığı yaptım. Sonra siyasete ara verdim. İYİ Parti’nin kurucu kadrosunda yer aldım.

Muzaffer Ayhan Kara: İYİ Parti Millet İttifakı’nın unsurlarından bir tanesi.

Koray Ükünç: Türkiye’de ciddi bir kutuplaşma var. Normalleşmesi lazım Türkiye’nin acil bir şekilde. Farklı siyasi partilerin bir araya gelip ittifak kurması önemli. Türkiye için önemli bir hamle. Artık insanlar farklı siyasi görüşlerde olduğu için birbirlerine hakaret eder noktaya geldiler. İttifakı önemsiyoruz, sinerji getirdi, verimli sonuçlar getireceğine inanıyorum. 4’lü ittifakın il başkanlarıyla bir araya geldik. Çağrıma olumlu yanıt verdiler. Sandık ve seçim güvenliğiyle ilgili verimli bir toplantı yaptık. Ciddi sonuçlar alacağımızı düşünüyorum. Çok önemli bir gelişmeydi bu toplantı.

Çağrıyı ben yaptığım için gündemdeki tek madde seçim ve sandık güvenliğiydi. Bir de il başkanlarımdan şu talepte bulundum; bayrak kullanılmaması hakkında. Maddi boyutu ve çevre boyutu var. İzmir farkını bu konuda da koysun. Çağrıda bulunmuştum, tüm il başkanlarımız teşkilata da sormak istediklerini söylediler. En önemli madde seçim ve sandık güvenliği. 4’lü ittifakın sadece oy pusulasında kalmaması lazım. Sandık güvenliği seçimin en önemli unsuru. Sahaya nasıl yansıtabiliriz, ortak nasıl çalışırız hakkında istişarede bulunduk. Bir okulda okul sorumlusu, müşahid, sandık görevlisi. Ortak bir liste çıkaracağız. İYİ Partili müşahid arkadaşımız, başka bir partinin oyuyla alakalı girişimde bulunacak, hakkını yedirmeyecek. Saadet Partili bir arkadaşımız sorun yaşadığında diğer partilerin hukukçu sorumlularını arayacak. Umarım millet iradesinin sandığa yansıması açısından önemli. İzmir’de her parti bir koordinatör belirledi. Koordinatörler yarından itibaren bunun çalışmasına başlayacaklar. Koordinatör arkadaşlara bu işi devredeceğiz.

Muzaffer Ayhan Kara: Sahaya çıkıyorsunuz. Seçmenin arasındasınız. İzmir seçmeni ittifakı nasıl karşılıyor'

Koray Ükünç: İzmir seçmeninin bize ciddi bir teveccühü var. Tek ortak payda memleket ve ülkemizin geleceği. İttifak İzmirli seçmenin çok hoşuna gitti. Analiz kabiliyeti çok yüksek. Mesele memleket olduğunda duyarlı bir seçmendir. Kolay kolay kimsenin önünde diz çökmez. Çok olumlu tepkiler alıyoruz. Siyasette bu kutuplaşmanın bitmesi lazım. Yıllardır  bu zihniyete teslim oldu İzmir zaten.

Muzaffer Ayhan Kara: Atatürk Lisesi’nin müdürü bir densizlik yaptı.

Koray Ükünç: Bugün itibariyle ilişkisinin kesileceğini biliyorum. Atatürk Lisesi 130 yıllık bir çınar. Bu oradaki ilk olay değil. Uzun zamandır üzerine oynanan oyunları takip ediyoruz. Öğretmenlerin bazıları göz altına alındı. O süreci atlattık. Daha sonra vakfa devirle ilgili bir süreç yaşadık. Bu son perde diyebilirim. Dün istediğimizi aldık. Ciddi tepki gösterdik. Sonucu aldık. Müdürü görevden aldılar ama önemli bir çağrıda bulunmak istiyorum; o müdür beyin Türkiye’nin herhangi bir yerinde öğrenci yetiştirmesine engel olunmalı. Bu kişinin eğitmen olarak ülkenin hiçbir yerinde çalışmaması lazım. Bu zihniyeti okullardan uzak tutmak lazım. Bence bunları takip edelim. Terfiyle ödüllendiriliyor bu arkadaşlar son yıllarda. O anlamlı sözlerin hangi kısmından rahatsız oldu da pop şarkısı açıp engellemeye çalıştı.

Muzaffer Ayhan Kara: Her parti kendi koordinasyon merkezlerini mi açacak'

Koray Ükünç: Biz hazırlığını yaptık. Baskın seçim oldu ama belki en hazır partilerden biriyiz. SKM’mizi kurduk. Parti binamız 600 metrekare. Başına da tecrübeli bir arkadaşımızı atadık. Atila Certel. Siyaseten de tecrübeli. Parti içi eğitiminde de . Üçer kişi görevlendirdik. Adaylarımızın sahada yapacağı programlar belli. 21’inde belli olacak. 183 aday adayımız var İzmir’den. İçinde çok kaliteli insanlar var. İnşallah İzmir’den iyi sonuç alacağımız bir liste olacak. Musavat Bey, Yıldırım Bey, Aytun Çıray var. Başvurusu İzmir’den Yusuf Halaçoğlu’nun. Bir başvuru yapmış ama genel merkez hangi bölgede değerlendirir bilmiyorum. Pazartesi listeler geldiğinde netleşecek. Bize sorarlarsa biz de mutlaka düşüncemizi söyleyeceğiz. İl başkanıyım, bütün adaylara eşit mesafedeyim. Liyakata ve ehliyete önem veriyoruz. İl başkanı olarak teşkilattan gelen arkadaşlarımızın seçilebilir üst noktalarda gösterilmesini isterim.

Her siyasi partiden arkadaşlarımız var. Bizim inançlı çok cesur kaybedecek birşeyi olmayan, tek ortak paydaları memleket olan bir teşkilat yapımız var. Bu cesurlar ordusunun karşısında kolay kolay hiçbir partinin durabileceğini sanmıyorum. OHAL sürecinde bir siyasi partiye girdiler, son noktaya kadar uğraşıyorlar. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Muzaffer Ayhan Kara: 24 Haziran eş zamanlı bir seçim olacak. 3 partinin kendi adayı var. İlk turda dananın kuyruğunun kopacağını sanmıyorum. İkinci turda keşke bana gelse, Muharrem İnce ve Meral Akşener kalsa, ama Erdoğan’ın kalacağı görülüyor. Akşener ikinci tura kalmazsa İYİ Parti kimi destekleyecek, İnce kalırsa.

Koray Ükünç: Tabi. Derdimiz aynı, bu ülke için tasamız aynı. İkinci tura bizim genel başkanımız kalmazsa, ki kesinlikle kalacağını düşünüyorum, kalmazsa koşulsuz olarak İnce’yi destekleyecektir. İYİ Parti teşkilatının firesiz şekilde İnce’yi destekleyecek. Aslında Başkanlık seçimi bizim için üç turlu gibiydi. Yüz bin imzayla gösterdik, bunu birinci etap olarak görüyoruz. 20 Milletvekilimiz olmasına karşın yüz bin imza çalışmasını dört saatte tamamladık. İnşallah 24 Haziran’da genel başkanımızı ikinci tura bırakıp Türkiye’nin ilk kadın Cumhurbaşkanını seçeriz.

Muzaffer Ayhan Kara: İYİ Parti seçime girecek mi girmeyecek mi diye tartışılırken muhalefetten bir hamle geldi. 15 CHP’li Milletvekili partinize katıldı. İklim değişti.

Koray Ükünç: Bu demokrasi tarihine altın harflerle yazılacak bir gelişme. Millet iradesinin sandığa yansıması için yapılan bu olay çok önemli. Başta Kılıçdaroğlu ve 15 milletvekili arkadaşımıza teker teker teşekkürü borç biliyorum. İktidarın sinirlerinin bozulmasının bir nedeni de bu 15 milletvekili oldu. Yoksa seçime sokmamak için her şeyi yapacaktı iktidar. Sabahında YSK Başkanı binaya girerken, ‘Bizim bugün gündem maddemizde bu yok, hafta içi görüşeceğiz’ dedi. Aynı gün vekillerin bizim partimize geçmesinden sonra çıkıp İYİ Parti seçime girebilir dedi. Biz oyunu bozduk. 15 Milletvekili arkadaşımıza tekrar buradan teşekkür ediyorum. İl Başkanımız Yıldırım Ulupınar idi. Tacettin Bayır ile telefonda görüşüp duygularını iletip teşekkür etti. Tacettin Bey’in de bizim için önemli bir yeri var.

Muzaffer Ayhan Kara: İzmirlilere seçmenlere mesajınız

Koray Ükünç: İzmirli seçmen öyle bir seçmen ki, demokrasiye, özgürlüğe, laikliğe olan inancından dolayı siyasetçilerin önünde gitmiştir. Onlar her şeyin farkında. Siyasetçileri yönlendiren bir seçmen kitlesi. İzmirli seçmenin seçimlerde gerekeni yapacağına yüzde yüz eminim. Herkes gitsin oyunu kullansın. Herkese buradan saygılarımı gönderiyorum. İzmirli seçmen bizi bu konuda mahcup eder yüzde 90’ın üzerinde bir katılım olur. Burası bir sahil kenti. Rezervasyonlarını iptal etti herkes. Herkes bütün işini 24 Haziran’a göre ayarlıyor. Herhalde katılımı en yüksek kent olur ve hatta birinci olur.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.