Dolar 32,4788
%-0.19
Euro 34,9214
%0.27
Altın 2.431,950
%0.36
Bist-100 9.792,00
%0.72

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İYİ Parti İl Başkanı Kırkpınar'dan erken seçim çıkışı

İYİ Parti İl Başkanı Kırkpınar'dan erken seçim çıkışı

Ekrem İmamoğlu’nun seçimi yüzde 54’lük bir zaferle kazanması Millet İttifakı’nda coşkuyla karşılandı. İttifak ortağı İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar seçim sonucu değerlendirirken, bu farkı beklemediğini ancak millet iradesinin tecelli ettiğini ifade ederken, "iktidar buyursun ekonomiyi düzeltsin ancak böyle bir güçleri yok bir buçuk yıla erken seçime gideriz” iddiasında bulundu. 23 Haziran değerlendirmesi ve iktidara uyarı...

  • Ege Postası
  • 24.06.2019 - 10:56

HAYRULLAH YILDIZ/ EGEPOSTASI- 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini en yakın rakibi AK Parti adayı Binali Yıldırım’a 9 puan fark atarak yüzde 54 ile Ekrem İmamoğlu’nun kazanması  Millet İttifakı cephesinde büyük sevinç yarattı. İttifak ortağı İYİ Parti İzmir İl Teşkilatı seçim kampanyası boyunca İstanbul’da İmamoğlu için oy isterken İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar sonucu değerlendirdi. 

“BU FARKI BEKLEMİYORDUM”

Oy farkının bu kadar yüksek olacağını tahmin etmediğini dile getiren Başkan Kırkpınar, “Milletin kendisini tebrik etmek gerekir. Ben farkın yüzde 3-5 arasında olacağını tahmin ediyordum yüzde 9’luk bir farkı açıkcası beklemiyordum. Ekrem İmamoğlu 31 Mart’ta seçimi kazandı. Ancak haksız şekilde mazbatası elinden alındı. Millet iradesi bunun cevabını verdi. Baskıya, dayatmaya ve haksızlığa karşı 23 Haziran seçiminde gereken cevabı verdi. Bu seçim demokrasiye sahip çıkma seçimi olacağını hep söyledik. Demokrasiyi yeniden inşa edeceğimiz bir seçim oldu” ifadelerini kullandı. 

“BUYURSUNLAR EKONOMİYİ DÜZELTSİNLER” 

Türkiye’nin birleştirici konuşmalara ve politikalara ihtiyacı olduğunu vurgulayan Başkan Kırkpınar, “Türkiye’de İstanbul, Ankara ve İzmir’in Millet İttifakı’nın kazanmasıyla iktidarın bir hesap çıkarması gerekiyor. Uygulama ve yönetim anlayışlarını gözden geçirmeleri gerek. Buyursunlar hem ekonomiyi hem de yönetim anlayışlarını düzeltsinler. İmamoğlu’nun dün yaptığı konuşmalar Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu konuşmalardır. Birleştirici ve heyecanlı konuşmalara ihtiyacımız var” diye konuştu. 

“BİR BUÇUK YILA ERKEN SEÇİME GİDERİZ”

Başkan Kırkpınar iktidarın Türkiye’nin sorunlarını çözmek için gücü kalmadığını savunurken, “Bizim erken seçim istemek gibi bir niyetimiz yok. Biz diyoruz ki iktidara buyrun demokraside yara alan noktalara müdahele edin. Özellikle ekonomik olarak yaşanan sıkıntıları düzeltin. Türk milleti ağır bir ekonomik yük altında bunu düzeltin. Ancak iktidarın böyle bir gücü kalmadı. Ekonomimiz üretime dayalı olmadığı için güçleri kalmadı. Ben düşünüyorum ki belli birkaç noktaya pansuman yaparak bir bir buçuk yıl içinde seçime gideriz” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.