Dolar 32,5585
%0.14
Euro 34,9022
%0.69
Altın 2.433,630
%0.03
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İYİ Parti GİK belli oldu

İYİ Parti GİK belli oldu

İYİ Parti 4. Olağanüstü Kurultayı'nda yapılan seçimde GİK üyeleri belli oldu. Delegelerin seçimi sonunda İzmir'den iki isim listeye girdi. İzmir Milletvekili Aytun Çıray ve cinsiyet kotasının devreye girmesinin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi Ünibel A.Ş.'nin genel müdürü olan Nihal Ağca da GİK listesine seçildi. İYİ Parti GİK belli oldu

  • Ege Postası
  • 04.08.2019 - 09:03

İYİ Parti, yenilenen tüzüğü sonrasında ilk kongresini Ankara’da gerçekleştirdi.

Parti Genel İdare Kurulu 50 kişiye düşürülürken, ilk kez çarşaf liste uygulandı. Delegelerin oylarıyla Genel İdare Kurulu asil ve yedek listesi belirlendi.

İZMİR'DEN İKİ İSİM

Delegelerin seçimi sonunda İzmir'den iki isim listeye girdi. İzmir Milletvekili Aytun Çıray ve cinsiyet kotasının devreye girmesinin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi Ünibel A.Ş.'nin genel müdürü olan Nihal Ağca da GİK listesine seçildi.

Parti delegelerinin verdikleri oylarla belirlenen ilk 50 kişilik asil, 25 kişilik yedek GİK listesi şu şekilde:

ÇIRAY'DAN TEŞEKKÜR PAYLAŞIMI 
Öte yandan İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray seçim sonrası kısa bir açıklama yaparak delegelere teşekkür sundu. Çıray sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:  728 delegemizin 505 gibi çok yüksek oyla GİK Üyesi seçilmem onur vericidir. Değerli delegelerine şükranlarımı sunarım. Seçilen ve seçilemeyen değerli arkadaşlarıma da başarılar dilerim.

 

'GENEL BAŞKAN TEK BİR İSMİ BİLE İŞARET ETMEDİ'

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi Ünibel A.Ş.'nin Genel Müdürü Nihal Ağca da, 3 dönemdir bu görevi yürüttüğünü, yeniden seçilmenin kendisini onurlandırdığını belirterek, şöyle dedi:

"Biz Türkiye'de siyasetin yönünü değiştireceğimize, milletimize umut olacağımıza inanarak yola çıktık. Kurultay da tam  olarak bunu gösterdi. Tam demokrat, isteyen herkesin çıkıp aday olduğu, kendi oyunu topladığı, hiçbir engel olmayan bir seçime gittik. Genel başkanımız tek bir ismi bile işaret etmeden bize bir yol açtı. Ben daha önceki seçimlerde hep genel başkanın listesinde yer alan biri olarak bu kez bağımsız aday oldum. Her delege kendi oyunu topladı ve bu sonucu aldık. Bu uygulama Türkiye'de bugüne kadar hiç yapılmamıştı. Kurultayda 'Demokrasi önce İYİ Parti'ye sonra Türkiye'ye gelecek' diye bir sloganımız vardı. Güzel bir çalışma yaptık. İnşallah Türk siyasetinde örneklerini çoğaltırız."

 

DERVİŞOĞLU'NA YENİ GÖREV

İYİ Parti Grup Başkanvekilliği'ne de, önceki gün İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu seçildi. Grup Başkanvekili olduğu için GİK üyesi olamayan Dervişoğlu, "Meclis çalışmalarından sonra kalan zamanı seçim bölgeme ayıracağım" dedi. (DHA)

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.