Dolar 32,3462
%0.3
Euro 35,1024
%-0.05
Altın 2.309,340
%1.4
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İYİ Parti Genel Merkez’de kavga! Partililerin dışarı atıldığı iddiası

İYİ Parti Genel Merkez’de kavga! Partililerin dışarı atıldığı iddiası

İYİ Parti Genel Merkezi'ne farklı illerden gelen bir grup partili, partide krize yol açan 'oy verilmeyecekler' listesiyle ilgili Genel Başkan Meral Akşener ile görüşmek istedi. İçeriye alınan grup, bir süre bekletilirken, Meral Akşener ile de görüştürülmedi. Grup bir süre sonra görevliler tarafından binadan dışarıya çıkarıldı. Dışarıya çıkarılan grup, içeride darp edildiklerini iddia etti.

  • Ege Postası
  • 30.09.2020 - 17:32

Bir grup İYİ Partili, 2. Olağan Kurultayda Genel İdare Kurulu (GİK) üyeliği seçimi için delegelere "oy verilmeyecekler" listesi gönderildiği iddialarıyla ilgili Genel Başkan Meral Akşener ile görüşmek istedi. Bazı il ve ilçelerden gelen ve partiden ihraç edildiklerini iddia eden grup, parti önünde toplandı. Daha sonra Akşener ile görüşme taleplerini iletmek için genel merkez binasına giren gruba, güvenlik görevlileri ve partidekiler müdahale etti ve grubu dışarı çıkardı.

Yaşanan olaylarla ilgili Kurucu Merkez İlçe Başkanı Serhat Yıldırım, yazılı basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, Genel Merkez’in içinde yaşanan ayrıntılara da yer verilirken saldırılarla ilgili İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır ve Teşkilat Başkanı Koray Aydın’a yakınlığıyla bilinen Samet Keskin’ın saldırının faili olduğu iddia edildi.

Yıldırım tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; 

“Türkiye Genelinde İyi Parti Kurucu Üyelerinin teşkilatlardaki yapılan usulsüz atamalar, delege seçimleri, ilçe ve il kongreleri, 2.Olağan Genel Kuruldaki skandallar ve yaşanan olumsuz antidemokratik uygulamaları konuşmak üzere Genel Başkanla görüşmek için Kurucular Kurulu,  Genel Merkez’de toplanıldı. Karşılıklı müzakereler sonucu bir heyet ile Genel Başkanla görüşmek için heyet Genel Merkezin içine alındı. Ancak içeri girildiğinde 100’e yakın örgütlenmiş kişilerle karşılaşıldı. İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan 5 kişilik heyeti girişte salonda karşıladı. Karşılama sürecinden sonra Genel Başkanımızla görüşmeyi beklerken yaklaşık 30 dakika toplantı yapıldı, fikir alışverişinde bulunuldu. Görüşme devam ederken Sakarya Milletvekili Milletvekili Ümit Dikbayır ve Teşkilat Başkanı  Koray Aydın’ın danışmanı ve en yakın adamı Samet Keskin tarafından “Yeter artık çıkın dışarı, defolun bu partiden” denilerek 100 kişilik ekibi ile heyetin üzerine saldırdılar. Ekibin içindeki kurucu merkez ilçe başkanı ve yanındaki kurucu 5 kadın yumruk ve tekmelerle darp edildi. Bunun etkisiyle kadınlarda dahil olmak üzere ağır darbeler aldı. Genel Merkez’den çıkarken masalar, sandalyeler, güvenlik bariyerleri ve x-ray cihazları kırıldı. Kaçarak canlarını zor kurtardılar. Genel Merkezin önünde bekleyen Türkiye’nin değişik illerinden gelen partinin kurucu üyeleri olayları protesto ederken, güç kullanılarak dağıtıldı”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.