Dolar 32,5324
%0.14
Euro 34,9309
%-0.12
Altın 2.440,160
%0.16
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İYİ Parti'den ittifak açıklaması

İYİ Parti'den ittifak açıklaması

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, 31 Mart seçimleri için İYİ Parti ve CHP arasında varılan ittifakı resmi olarak duyurdu. Paçacı "Asıl bizim mücadelemiz bir 'beka' mücadelesidir" dedi. Öte yandan Her iki parti işbirliğini genişletmek için ekip oluşturarak çalışmalara başlayacak. İlçeler bazındaki seçmenlerin oy geçişkenliği üzerinde detaylı araştırma yapılacak. Buna göre; İlk incelemede CHP’nin işbirliği kapsamında aday çıkaracağı 11 ilde İYİ Parti’nin aday çıkarması muhtemel bazı ilçeler arasında İzmir’den Aliağa ve Kiraz ilçeleri de yer alıyor. İttifakın kapsamı genişliyor...

  • Ege Postası
  • 14.12.2018 - 13:29

CHP ile İYİ Parti ittifak konusunda birçok ilde mutabakata vardı.

Buna göre İYİ Parti; Ankara, İstanbul, Adana, Antalya, Bursa, İzmir, Aydın, Muğla, Tekirdağ, Hatay ve Eskişehir’de aday çıkarmayacak. Buna karşılık ise CHP; Balıkesir, Denizli, Manisa, Kocaeli, Konya, Samsun, Trabzon, Kayseri, Sakarya ve Gaziantep’te aday çıkarmayacak ve İYİ Parti’yi destekleyecek.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı  Müsavat Dervişoğlu, mutabakatı “İYİ Parti’yle Cumhuriyet Halk Partisi arasında devam eden, “Yerel Seçimde Güçbirliği” arayışları malumunuz olduğu üzere anlaşmayla sonuçlandı” sözleriyle duyurdu.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, “Asıl bizim mücadelemiz bir ‘beka’ mücadelesidir” diyen Dervişoğlu açıklamalarına şöyle devam etti;

“İYİ Parti, ‘31 Mart Yerel Seçimi’ nde, ülkemizi bugünkü sıkıntılarla yüz yüze getiren iktidar ve siyaset anlayışının, sahneden çekilmesi için elinden geleni yapacaktır. Artık bilinmektedir ki, milletimizi “şahsi beka” kaygısıyla kandırmaya kalkanların, bizzat kendileri, ülkemiz için “beka” sorunudur. Milletimizin, mevcut siyasal düzeni değiştirebilmek adına bir işbirliği beklentisi olduğunu biliyorduk ve bu beklentiyi karşılayabilmek için çaba gösterdik. Sözümüzün ve sorumluluğumuzun arkasında durduk. Ve bu duruşumuzun, 31 Mart’ta iyi bir sonuç alacağından eminiz.”

CHP VE İYİ PARTİ İTTİFAKINDA YENİ HAMLE

21 büyükşehirde kurulan ittifak diğer küçük illerde de yapılabilir.

Her iki parti işbirliğini genişletmek için ekip oluşturarak çalışmalara başlayacak. İlçeler bazındaki seçmenlerin oy geçişkenliği üzerinde detaylı araştırma yapılacak.

Buna göre örneğin Ankara’da büyükşehirde CHP adayı desteklenecekse, son seçimlerde milliyetçi oyların çoğunlukta olduğu ilçelerde İYİ Parti’nin başkan adayı göstermesi gündeme gelecek.

İlk incelemede CHP’nin işbirliği kapsamında aday çıkaracağı 11 ilde İYİ Parti’nin aday çıkarması muhtemel bazı ilçeler şöyle:

İYİ PARTİ İLÇELERİ

“Ankara’da MHP’li belediye Etimesgut’un yanı sıra 2014 yerel seçiminde AK Parti’nin MHP’den kıl payı aldığı Elmadağ, Gölbaşı ve Polatlı’da. Antalya’da; Alanya, Demre, Finike, Kemer, Serik ve Korkuteli. İzmir’de Aliağa ve Kiraz. Aydın’da, Buharkent, Germencik, İncirliova, Karpuzlu ve Nazilli. Hatay’da Dörtyol. Adana’da Kozan, Pozantı, Feke, Saimbeyli, Sarıçam ve Yumurtalık.”

KAPSAM GENİŞLEYEBİLİR

Hürriyet'ten Rıfat Başaran ve Gamze Kolcu'nun haberine göre, İYİ Parti’nin işbirliği öncesinde adaylarını açıkladığı Isparta, Afyonkarahisar, Düzce ve Niğde’nin yanı sıra teknik heyetlerin üzerinde çalışma yaptığı Mersin, Ordu ve Erzurum’da CHP de adaylarını açıklayacak.

 İYİ Parti kaynakları, ilçe bazındaki işbirliği çalışmasının 15 gün içinde tamamlanması gerektiğini belirtiyor. Ancak CHP aday belirleme sürecini kısa bir süre içerisinde tamamlamaktan yana. CHP, Parti Meclisi (PM) toplantısıyla belli büyükşehirler dışında adaylarının tamamını açıklamayı planlıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.