Dolar 32,5232
%0.11
Euro 34,9419
%-0.09
Altın 2.439,550
%0.14
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İYİ Parti’de İzmir için son dönemeç: O iki isim Ankara’ya çağrıldı

İYİ Parti’de İzmir için son dönemeç: O iki isim Ankara’ya çağrıldı

İYİ Parti İzmir’de yeni il başkanının kim olacağı merakla beklenirken, flaş bir gelişme yaşandı. Adı il başkanlığı için geçen isimlerden Cengiz Üretmen ve Hüsmen Kırkpınar Ankara’ya çağrıldı. Üretmen ve Kırkpınar ile görüşmesi beklenen İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in son kararını yarın vereceği kaydediliyor. Öte yandan Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın görüşen Üretmen, "takdir tamamen genel başkanımızın ve genel başkan yardımcımızın." açıklaması yaptı. İYİ Parti’de İzmir için son dönemeç

  • Ege Postası
  • 10.10.2018 - 15:33

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in teşkilatlarında yapmak istediği revizyon nedeniyle tavsiye kararı niteliğinde istifasını istediği il başkanlarının tamamı istifasını vermişti. İzmir İl Başkanı Koray Ükünç de İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın imzalı tavsiye kararına uyarak, yönetimiyle birlikte istifasını sunmuştu.

İzmir il başkanının istifasının ardından bir ay geçmesine karşın İzmir’de teşkilatın başına kimin geçeceği henüz netleşmezken, geçtiğimiz günlerden genel merkezden gönderilen bir heyet, teşkilat mensuplarının il başkanlığı koltuğunda kimi görmek istediğini sormuştu.

GENEL MERKEZDEN GELEN HEYET ADI BAŞKANLIK İÇİN GEÇENLERLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Teşkilat mensuplarıyla görüşüp Ankara’ya dönen heyet görüşlerini genel merkez yöneticileri ve Meral Akşener ile paylaştı. Heyet üyeleri, adı il başkanlığı için geçen İbrahim Dönertaş, Cengiz Üretmen ve Hüsmen Kırkpınar’ın yanı sıra aralarında MHP’nin İzmir’den büyükşehir belediye başkan adayı olarak gösterdiği Murat Taşer ve bazı eski milletvekilleri ile de görüşmüştü.

HÜSMEN KIRKPINAR VE CENGİZ ÜRETMEN ANKARA’YA ÇAĞRILDI

Edinilen bilgilere göre, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın ile genel merkez yöneticileri, adı il başkanlığı için geçen isimler arasından MHP kökenli Hüsmen Kırkpınar ile DYP eski Milletvekili Cengiz Üretmen’i görüşme için Ankara’ya çağırdı.

KIRKPINAR VE ÜRETMEN GÖRÜŞMESİ SONRASI KARAR VERİLECEK

Hüsmen Kırkpınar ve Cengiz Üretmen, Ankara’da genel merkez yöneticileriyle görüşecek. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in bu görüşmeden sonra yarın İzmir İl Başkanlığı’na kimin seçildiğini açıklaması bekleniyor.

CENGİZ ÜRETMEN: GÖRÜŞTÜK, TAKDİR GENEL BAŞKANIMIZIN VE GENEL BAŞKAN YARDIMCIMIZIN

Cengiz Üretmen, Koray Aydın ile görüştüğünü doğruladı. Üretmen, “Genel başkan yardımcımız Koray Aydın bey ile görüştük. Takdir tamamen genel başkanımızın ve genel başkan yardımcımızın. Konuştuk. İzmir ile ilgili düşüncelerimi söyledim. Şimdilik bu kadar söyleyebilirim” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.