Dolar 32,3106
%0.19
Euro 35,1105
%-0.03
Altın 2.303,090
%1.12
Bist-100 9,06
%2.83

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İYİ Parti’de istifalar peş peşe geliyor

İYİ Parti’de istifalar peş peşe geliyor

İYİ Parti’nin 24 Haziran seçimlerine girme şansı yakalamasının ardından partide başlayan hareketlilik Milletvekili adaylık başvurularına da yansıdı. İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, istifa kararını akşam saatlerinde partisinin yöneticileriyle yaptığı toplantıda az önce açıkladı. Ulupınar’ın ardından 20’ye yakın il yöneticisi de istifa etti. İlçe başkanlarından da Balçova İlçe Başkanı Serap Özöktem ve Karabağlar İlçe Başkanı Hasan Yıldız istifa edenler arasında yerini aldı. 

  • Ege Postası
  • 25.04.2018 - 18:02

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, partisinin Genel Başkanı Meral Akşener’den aldığı icazetin ardından istifa ederek Milletvekili adayı olacağını açıkladı. Kararını il ve ilçe yönetim kurulu üyelerinin bulunduğu toplantıda açıklayan ve vedalaşan Yıldırım Ulupınar ile birlikte 20’ye yakın il yönetim kurulu üyesi de milletvekili adayı olmak için istifasını sundu.

İSTİFA EDEN İL VE İL YÖNETİCİLERİ KİMLER OLDU'

İlçelerden de Balçova İlçe Başkanı Serap Özöktem ve Karabağlar İlçe Başkanı Hasan Yıldız istifa ederek Milletvekili adayı oldu. Öte yandan il yönetim kurulu üyelerinden de 20’ye yakın kişi Milletvekili olmak amacıyla istifa etti. İstifa eden il yönetim kurulu üyeleri arasında Bülent Kırılmaz, Erhan Atlı, Fatih Özen, Tülay Yamanlar, Cengiz Üretmen, Kamil Ergenekon, Mehmet Ali Danışman, Galip Çetin, Adnan Selvi, İbrahim Dönertaş, Gülşen Dizdarer, Murat Kapkaç, Hüsmen Kırkpınar, Armağan Abacıoğlu, Ali İhsan Ülker, Avukat Ülkü Doğan, Esra Akkaş yer aldı. Yönetimden istifa edenlerin tam sayısı önümüzdeki saatlerde netleşeceği kaydedildi. İstifa etmeyi düşünen diğer isimlerin de istifa formlarını doldurmayı sürdürdükleri öğrenildi. Ayrıntılı liste önümüzdeki saatlerde netleşecek.  Yıldırım Ulupınar'ın istifasının ardından yerine Koray Ükünç'ün geleceğine kesin gözüyle bakılıyor. Koray Ükünç'ün İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı görevini, cuma günü gerçekleşecek il yönetim kurulu toplantısında yapılacak seçimin ardından devralması bekleniyor. Öte yandan istifa ettiğini il ve ilçe yönetim kurulu üyeleriyle paylaşan İYİ Parti İzmir İl eski Başkanı Yıldırım Ulupınar, bu kararını yarın sabah 10.00'da düzenleyeceği toplantıyla kamuoyu ve basın mensuplarıyla da paylaşacak. 

ADAYLARA 25 BİN LİRA BAĞIŞ ŞARTI DA VAR

İYİ Parti’de kadınlar için 2 bin 500, erkekler için 5 bin lira olarak belirlenen adaylık başvuru ücretinin yanı sıra Milletvekili adayı olmak isteyen her isimden 25 bin lira da bağış yapması şart olarak koşuldu.  

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.