Dolar 32,5547
%0.21
Euro 34,9466
%-0.07
Altın 2.445,000
%0.36
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İYİ Parti’de bir istifa depremi de Karşıyaka'dan

İYİ Parti’de bir istifa depremi de Karşıyaka'dan

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ile partililerin istihdam edilmemesi noktasında çatışarak Karşıyaka Teşkilat Başkanlığı görevinden istifa eden Volkan Berber ve 35 partili üyelikten de istifa etti. Geçtiğimiz hafta Foça'da da 15 partili istifa etmişti. İYİ Parti’de bir istifa depremi de Karşıyaka'dan

  • Ege Postası
  • 26.12.2019 - 16:19

YUSUF TOMRUK/EGEPOSTASI - İYİ Parti Karşıyaka İlçe Teşkilat Başkanlığı görevini yürütürken, geçtiğimiz Ekim ayında il başkanlığı binasındaki toplantıda Başkan Hüsmen Kırkpınar ile ters düşen ve Kırkpınar'ın şoförü tarafından yumruklandığını iddia eden Volkan Berber, olaydan yaklaşık 3 ay sonra İYİ Parti üyeliğinden 35 kişiyle birlikte istifa etti.

Egepostası’na konuşan Volkan Berber “Yaşanan olayların ardından teşkilat başkanlığı görevimden istifa etmiştim. Geçen süreçte partimde bir düzelme ve iyileşme beklerken, hiçbir şey beklediğimiz gibi olmadı. Bu süreçte yalnız bırakıldık. Ben de gördüğüm lüzum üzerine, bu partiye geldiğim arkadaşlarımla birlikte üyelikten istifa kararı aldım” dedi.

Son zamanlarda özellikle sosyal medyada Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ve CHP mahalle delege seçimlerinde Mavi liste ile flört halinde olan Berber, ‘CHP’yemi geçeceksiniz’ sorusuna ise “Henüz netleşmiş bir şey yok. Süreçte yakın ilişkilerimiz oldu. İYİ Parti’de beklediğim özgür siyaset yapma ortamını bulamadım. Geçeceğim parti çok da sürpriz olmayacak. Süreç içinde Belediye Başkanımız Cemil Tugay’dan çok destek gördüm. Pek çok etkinlikte birlikte boy gösterdik, olumlu tepkiler aldık. Başkan Tugay’ın Karşıyaka için bir umut olduğunu düşünüyorum” dedi.

Öte yandan Volkan Berber ve ekibinin İYİ Parti’den istifası sonrası Karşıyaka üye sayısının 400’ün altına düşeceği konuşuluyor. Karşıyaka'da üye sayısı 400'ün altına düşerse kongre delegeleri iptal olacak. Üyeler kongre delegesi sayılacak ve seçim öyle yapılacak.

Volkan Berber ile istifa edenlerin isimleri şöyle;

Figen Yaşar. Bora Sulher, Ecenur Aydın, Fatma Aydın, Cem Hüryol, Hasan Aydınlar, Pakize Berber, Banu Berber, Batuhan Berber, Güneş Hüryol. Oğulcan Hüryol, Hüseyin Hacı, Murat Keykubat, Yalçın Aşılar, Erkan Kıral, Mesiha Durukan, NevinÇoyan, Fatma Dindar, Hasan Babacan, Cumhur Mestan, Ayhan Sönmez, Tayyibe Güneş, Ezgi Akbaş, Ayşegül Mutlu, Rıdvan Sezer, Ersoy Dülger, Yasemin Berber, Uğur Oruç, Sadi Özcan, Burcu Durukan, Ahmet Can Bayraktar, Alper Berber, İbrahim Durgut.

‘BEYAN ETTİĞİ İSTİFALAR YAŞANMAMAŞTIR’

Volkan Beber’in istifasını doğrulayan İYİ Parti Karşıyaka Siyasi İşler Başkanı Şükrü Batanay “İlgilinin belirtmiş olduğu ithamlar tamamen asılsızdır. Beyan ettiği gibi istifalar yaşanmamıştır. Bunlar İYİ Parti Karşıyaka’yı karıştırmaya yönelik müfteriler tarafından yapılmıştır. İftiradır. Kendi siyasi ikballerini ve siyasi çıkarlarını kimse İYİ Parti üzerinden oynamaya kalkmasın” dedi.

Volkan Berber ise istifaların www.turkiye.gov.tr üzerinden yapıldığını bu yüzden yönetimin henüz haberi olmadığını belirtti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.