Dolar 32,5616
%0.07
Euro 34,9857
%0.45
Altın 2.430,820
%0.32
Bist-100 9.745,00
%0.24

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İYİ Parti-CHP meclis üyeliği listesinde sona gelindi

İYİ Parti-CHP meclis üyeliği listesinde sona gelindi

CHP-İYİ Parti ittifakının meclis üyesi adaylarının belirleneceği listede 25 ilçe ve büyükşehirde toplam 51 meclis üyesi İYİ Parti’den olacak. İYİ Parti'ye kaç meclis üyeliği verilecek'

  • Ege Postası
  • 15.02.2019 - 11:04

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İYİ Parti arasında 31 Mart yerel seçimlerinde yapılan meclis üyeliği görüşmelerinde sona gelindi.

Günlerdir iki partinin il başkanlarının ve yöneticilerinin de katıldığı görüşmelerin sonuncusu dün akşam gerçekleştirildi. Yapılan müzakareler sonunda İYİ Parti’nin seçime girmeyerek CHP adaylarını destekleyeceği 25 ilçede toplamda 51 meclis üyeliği verilmesi kararına varıldı.

İYİ Parti yöneticilerinin verdiği bilgiye göre meclis üyelerinin 7’si büyükşehir belediye meclis üyeliği için verildi. Tire ve Kiraz’da İYİ Parti adaylarıyla gidilen seçimde ise CHP meclis üyeleri bir fazla olmak üzere şekillendi.

İYİ PARTİ 25 İLÇEDE ADAY ÇIKARMAYIP BÜYÜKŞEHİRDE DE SOYER’İ DESTEKLEYECEK

31 Mart yerel seçimlerinde CHP-İYİ Parti işbirliği doğrultusunda İYİ Parti büyükşehirde ve 25 ilçede aday çıkarmayıp CHP’ye destek verecek. CHP ise İYİ Parti’ye bıraktığı Tire ve Kiraz’da İYİ Parti’yi destekleyecek.

KIRKPINAR: MUTABAKATA VARDIK, HAYIRLI OLSUN

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, günlerdir süren yorucu görüşmelerde ortak noktada buluştuklarını belirterek, “Yorucu geçen bir müzakere sürecinden sonra mutabakata varıldı. Bazen gerildik bazen de gülüştük. Sonunda mutabakata varmış olduk. 51 belediye meclis üyemiz var, bunun 7’si büyükşehirden olacak. Bizden gösterilecek meclis üyelerinin tamamı da seçilebilir noktadan olacak. İttifaka ve İzmirimize hayırlı olsun” değerlendirmesini yaptı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.