Dolar 32,3700
%0.16
Euro 35,0122
%-0.15
Altın 2.325,000
%0.2
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İYİ'lik TIR'ı yola çıktı! Kırkpınar: Kocaman bir aileyiz

İYİ'lik TIR'ı yola çıktı! Kırkpınar: Kocaman bir aileyiz

Elazığ’da yaşanan 6,8 şiddetindeki depremin yarattığı yıkımın ardından yaraları sarmak için yurdun dört bir yanından bölgeye yardım gitmeye devam ediyor.İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in talimatıyla harekete geçen İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı da afet bölgesindeki depremzedeler için yardım TIR'ı oluşturdu. İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın koordinasyonuyla gerçekleştirilen yardım kampanyası sonrasında toplanan çok sayıda ihtiyaç malzemesi yardım TIR'ına yüklendi. Yardım TIR'ı bugün saat 11.00’de Elazığ’a gitmek üzere yola çıktı. İYİ'lik TIR'ı yola çıktı!

  • Ege Postası
  • 27.01.2020 - 12:12

TBMM İYİ Parti Grup Başkanvekili, İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Cem Özdemir, İYİ Parti İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, il yöneticileri ve ilçe başkanları TIR'ı birlikte uğurladı. İyilik tırıyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusu yaptı. Ayrıca boşalan deponun hızla yeni yardım kolileriyle dolmasının ardından, ikinci bir TIR’ın da yola çıkabileceği de ifade edildi.

Genel Başkan Akşener'in de isteği üzerine il binasında bir kriz masası oluşturduklarını söyleyen İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, "Depremin yaşandığı sıralarda Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener de bir televizyon programının canlı yayınındaydı. Verilen ilk arada genel merkezimizi arayarak bir kriz masası oluşturulmasını istedi. Aynı anda birçok arkadaşımız il binalarına gelerek bir kriz masası oluşturdu. İlçelerimizin tamamında da bu haber çok çabuk yayıldı. İlçelerimizden çok yoğun bir şekilde hem teşkilatlarımızın mensupları hem de hayırsever insanlar çeşitli erzak, yiyecek, giyecek ve ısınacak malzemelerini getirdi. Çocuk bezinden tutun da bebek battaniyesinden elektrikli sobaya kadar, ihtiyaç olabilecek birçok malzemeyi tedarik ettik. Gönderdiğimiz eşyaların, Genel Başkanımızın da isteğiyle, tamamen sıfır ürünler olmasına dikkat ettik. Bir kısım eşyaları da Kızılay'a bağışlıyoruz. İlk TIR'ımızı yola çıkardık. Grup Başkanvekilimiz Sayın Müsavat Dervişoğlu, Genel İdare Kurulu Üyemiz Sayın Cem Özdemir, teşkilat başkanlarımız, ilçe başkanlarımız, yönetim kurulu üyelerimiz burada. İlk TIR'ımızın ardından hazırladığımız iki depo da dolmaya başladı. Öyle görünüyor ki ikinci TIR'ımızı da yola çıkaracağız. O acıyı yaşayan insanlara en çok ne fayda sağlayacaksa onları gönderrmeye dikkat ediyoruz. Cenabı Hak inşallah bu acıyı milletimize bir daha yaşatmaz" dedi.

'SAĞLIKLI YAŞAMAK HAKTIR'

"Yetkililer arama ve kurtarmada uzmanlaştıklarını söylüyor ancak biz enkaz altından çıkmak istemiyoruz" diyerek sözlerine devam eden Kırkpınar, "Biz, bu ülkenin insanları olarak sağlam binalarda yaşamak istiyoruz. İnşallah bu acı sarma bir noktalanır da bütün coğrafyamızda sağlam binalar ve sağlıklı yaşam alanlarını hayata geçiririz ki insanlarımız da bu acıları bir daha yaşamazlar. Baktığınızda 6,8 şiddetindeki bir deprem gelişmiş ülkelerde bu kadar hasar ve can kaybına yol açmıyor. Demek ki binalarımız çürük... Altımız da çürük olabilir. Anadolu coğrafyası büyük bir fay hattı ile çevrili ama her şeye rağmen sağlıklı ve sağlam binalarda yaşamak bir haktır. Allah'tan ölenlere rahmet yaralılara da acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

'KOCAMAN BİR AİLEYİZ'

Son olarak Türk milletinin böylesi afet durumlarında dünyaya örnek olacak bir beraberlik sergilediğinin de altını çizen Başkan Kırkpınar, "Gerçekten şu son iki gündür insanı çok duygulandıran şeyler yaşadım. Gribal enfeksiyon olmuş bir ilçe başkanımız o haliyle gece ilçe binasını açarak sabaha kadar yardımlarla ilgili çalışmalarını yaptı. Kocaman bir aileyiz. O gece herkes birbirini arıyor ne yapabileceklerini soruyordu. Hayatımızda hiç karşılaşmayacağımızı zannettiğimiz insanlarla bu vesile sayesinde diyalog kurduk. Ne olursa olsun Allah bir daha bize böyle bir acı yaşatmasın" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.