Dolar 32,3462
%0.3
Euro 35,1024
%-0.05
Altın 2.309,340
%1.4
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İyi ki doğdun, Nâzım!

İyi ki doğdun, Nâzım!

Usta Şair Nâzım Hikmet Ran’ın adını, Atatürk Kültür Merkezinin sahnesine vererek ölümsüzleştiren Gaziemir Belediyesi, Hikmet’i 119. doğum gününde özel bir çalışmayla andı.

  • Ege Postası
  • 15.01.2021 - 11:40

Usta şairin doğum gününde belediyenin düzenlediği etkinlikte kamera karşısına geçen tiyatro ve sinema sanatçıları, Nâzım Hikmet’in kaleme aldığı ölümsüz eseri Kuvâyi Milliye Destanı Onlar isimli şiirini seslendirdi.
Türk ve dünya şiirinin usta isminin doğum günü için düzenlenen çalışmada Şenay Gürler, Orhan Alkaya, Tamer Levent, Orhan Aydın, Yaşar Gündem ve Nebil Sayın, Nâzım Hikmet’in dizelerine hayat verdi. Filmin müziklerini ise belediyenin bağlama eğitmeni Engin Sucu yaptı. Hazırlanan film, belediyenin sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

“Memleketinin toprağında, bir çınar ağacının altında yatmak isteyen şairimiz Nâzım Hikmet’in ülkesinden çok uzaklarda olması beni çok üzüyor” diyen Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Memleket ve sevda şairi Nâzım Hikmet bugün 119 yaşında. Dünya şairi Nâzım Hikmet’in eserlerini sahneye taşımak, onları yaşatmak bizim için büyük gurur. Şairimizin doğum günü için hazırladığımız özel çalışmaya katkı koyan sanatçılarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İyi ki doğdun, Nâzım, iyi ki dokundun dünyamıza!” diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.