Dolar 32,3251
%0.23
Euro 35,0329
%-0.25
Altın 2.282,690
%0.23
Bist-100 8,97
%1.9

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İTO'dan belediyelere sitem

İTO'dan belediyelere sitem

İzmir Ticaret Odası 75 milyon TL yatırımla Kordon'da hayata geçirdiği yeni binasında ilk meclis toplantısını yaptı. İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, binada yerin altına 300 araçlık otoparkı Büyükşehir Belediyesi'nin, yeraltındaki toplantı salonunun daha büyük olmasına ise Konak Belediyesi'nin izin vermemeleri nedeniyle yapamadıklarını söyledi.

  • Ege Postası
  • 26.10.2017 - 08:35

İTO'nun Kordon'da yaptığı yeni binası henüz tüm katlarıyla faaliyete geçmemesine rağmen zeminin iki kat altında yapılan toplantı salonunda İTO Meclisi gerçekleştirildi. İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, toplantıda yaptığı konuşmanın büyük bölümünü yeni binaya ayırdı. Detaylı bilgiler veren Demirtaş, binanın 75 milyon liraya malolduğunu söyledi. Demirtaş, şöyle konuştu:

"Bu yeni binamız, 1885 yılında kurulan Odamızın 4. binası oldu. İlk bina 1922 yılında yanmış, sonra 1927 yılında aynı yere ikinci bina yapılmış. 1987 yılında 3. bina, merhum Dündar Soyer döneminde yine aynı yere inşa edildi. Yetmediği için Balkaner İşhanı’nı benim dönemimde aldık. Büyüyen İzmir’e ve büyüyen İzmir Ticaret Odası’na yetmediği için 2017 yılında da bu binamızı inşa ettik. Kordon'da yapılan mermer binalar ve onların sütunlu cephelerini dikkate alarak bu binayı tasarladık. Sütun başlıklarında Kemalpaşa Mermeri kullandık. Giriş kapımızın, yerdeki mermerinde bulunan Agora desenlerinin, tavandaki süslemelerin hepsinin ayrı anlamları var. Halılarımız ise yine Ege Bölgesi'nin halılarından oluşuyor. Ticaret Tarihi Müzemiz, Amerikan Ticaret Ofisi de  yine bu binada da yer alıyor."

"KONAK BELEDİYESİ KENDİ İNŞAATINDA BUNU KULLANDI"

Demirtaş, yeni binayı anlatırken İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi'ne sitemde de bulundu. Meclis'in yapıldığı toplantı salonunun 527 metrekare ve kapasitesinin 326 kişi olduğunu vurgulayan Demirtaş, "Ancak biz yeraltına daha büyük bir salon yapabilirdik. Daha 5 metre yerimiz vardı. Ancak Konak Belediyesi izin vermedi. Binanın dışında çekme yapmak anlaşılır ama yeraltında izin verilebilirdi. Kullandırmadılar. Ancak Konak Belediyesi kendi binasının inşaatı için bunu kullandı" dedi. Demirtaş, binanın altına 300 araçlık otopark projeleri olduğunu bunu da İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne kabul ettiremediklerini söyledi. İTO'nun 2018 bütçesini hazırlamaya başladıklarını açıklayan Demirtaş, meclis üyelerinin de önerilerini beklediğini duyurdu. Yapılan yeni bina inşaatı nedeniyle zayıflayan İTO bütçesine rağmen, Türkiye'nin yüksek hedeflerine katkı koyacak bir program yapmak istediklerini vurgulayan Demirtaş, "Önümüzdeki yıllarda daha zengin İzmir için; daha çok turist, daha çok ihracat, daha çok yabancı sermaye, daha çok fuar hedefimiz var. Hep birlikte bu hedeflerimizi yakalayacağımıza inanıyorum" dedi.

Demirtaş ve İTO Meclis Bakanı Rebii Akdurak toplantıda binanın yapımına katkı koyan üyelere teşekkür plaketi verdi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.