Dolar 32,5391
%0.16
Euro 34,9551
%-0.05
Altın 2.456,730
%0.84
Bist-100 9.876,00
%1.64

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İtiraz süreci sona erdi! Gözler İstanbul kararında

İtiraz süreci sona erdi! Gözler İstanbul kararında

Yüksek Seçim Kurulu, siyasi partilerden gelen tüm itirazları sonuçlandırdı. Seçimlerin yenilenmesine karar verilen Denizli’nin Honaz, Artvin’in Yusufeli ve Kırıkkale’nin Keskin ilçelerinde halk 2 Haziran'da sandık başına gidecek. Olağan itiraz sürecinin tamamlanmasının ardından artık olağanüstü itiraz süreci başlayacak. İstanbul için Maltepe'deki sayım işleminin tamamlanması bekleniyor

  • Ege Postası
  • 13.04.2019 - 21:41

Yerel seçimlere ilişkin itiraz süreci sona erdi. Yüksek Seçim Kurulu, siyasi partilerden gelen tüm itirazları sonuçlandırdı. Artık geriye sadece olağanüstü itiraz süreci kaldı. AK Parti’nin İstanbul itirazına YSK’nın vereceği karar olağanüstü itiraz sürecine damga vuracak.

Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre olağan itiraz takviminde süreç sonlandı, YSK itirazlarla ilgili son kararını verdi. YSK, il seçim kurulu kararlarına yönelik 25 seçim bölgesinden gelen itirazları sonuçlandırdı.

3 İLÇEDE SEÇİM YENİLEME KARARI

YSK, itirazlar sonucunda 3 ilçede seçimlerin yenilenmesine karar verdi. Denizli’nin Honaz, Artvin’in Yusufeli ve Kırıkkale’nin Keskin ilçelerinde seçmen 2 Haziran Pazar günü yeniden sandık başına gidecek.

KHK’LI İSİMLERE MAZBATA VERİLMEDİ

Kanun hükmünde kararnameler ile ihraç olan ancak seçimde başkan ya da il genel meclisi ve belediye meclisi üyesi seçilen isimlere mazbata verilmemesi kararlaştırıldı. KHK’lı başkanların yerine o seçim çevresinde yarışı ikinci sırada bitiren isimlere mazbata verilmesi hüküm altına alındı.

ŞİMDİ OLAĞANÜSTÜ İTİRAZ BAŞLADI

Olağan itiraz sürecinin tamamlanmasının ardından artık olağanüstü itiraz süreci başlayacak. Siyasi partiler ve bağımsız adaylar olağanüstü itiraz hakkını kullanabilecek. Siyasi partiler, “tam kanunsuzluk” iddiasıyla bazı merkezlerde seçimlerin iptali talebiyle YSK’ya başvurabilecek. Olağanüstü itirazlarda, siyasi partilerce öne sürülen iddiaların, somut verilere dayanması ve bu iddiaların seçim sonucunu etkileyebilecek ölçüde olması gerekiyor.

İSTANBUL KARARI BEKLENİYOR

AK Parti'nin İstanbul’da seçimin yenilenmesi için olağanüstü itiraz başvurusunda bulunması, bu başvurunun Maltepe’deki sayım işleminin tamamlanmasının hemen ardından yapılması bekleniyor. AK Parti’nin hali hazırda Büyükçekmece’de seçimlerin yenilenmesine ilişkin olağanüstü itirazı YSK önünde bekliyor. YSK hem İstanbul hem de Büyükçekmece başvurusunu birlikte değerlendirip karar verecek. YSK’nın bu süreçte vereceği en önemli karar işte bu başvurular üzerine alınmış olacak. YSK, AK Parti’nin talebini kabul ederse; İstanbul’da seçmen 2 Haziran’da sandık başına gidecek. Ama ret kararı verilirse sayım sonucu ortaya çıkan tablo kesin seçim sonucu olacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.