Dolar 32,5965
%0.38
Euro 34,8334
%0.29
Altın 2.497,620
%0.53
Bist-100 9.465,00
%-0.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İtalya konaklama rehberi

İtalya konaklama rehberi

Türkiye’den her yıl binlerce turist İtalya’ya seyahat ediyor. Birbirinden güzel şehirlere sahip İtalya’da tarih, kültür, yemek, eğlence ve beklentilerinizi karşılayacak her imkan mevcut. Seyahate başlamadan önce dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta da nerede konaklayacağınız.

  • Ege Postası
  • 07.11.2019 - 17:52

Herhangi bir şehri ilk defa ziyaret ederken genellikle geleneksel bir otel tercih edilir. İtalya, küçük bir pansiyondan yedi yıldızlı bir otele (Milano'daki Seven Stars Galleria) kadar tüm büyüklüklerde yüzlerce otel seçeneğine sahip.

Eğer gideceğiniz yerde şehir merkezindekalacaksanız bir otel seçme olasılığınız yüksektir. İtalya’daki otellerin çoğu küçük ve aile işletmesidir.Ancak Hyatt, Hilton ve Starwood gibi Amerikan otel gruplarının da bir kısmı vardır. Lüks tatil yapmak isterseniz bu otel zincirlerinden birini İtalya tatiliniz için kullanmak isteyebilirsiniz, ancak çok önceden rezervasyon yaptırmayı unutmayın zira yer bulunamayabiliyor.

İtalya hükümeti, otellerin yıldız derecelendirmelerini aşağıdaki kurallara göre belirler:

Dört veya beş yıldızlı otellerde en az iki dil bilen personel bulunmalıdır. Kahvaltı alanı sağlamalı ve asansörlere sahip olmalıdırlar. (İki ve üç yıldızlı otellerde ikinci katın üzerinde asansör bulunmalıdır.)

Oda servisi üç veya daha fazla yıldızlı otellerde gereklidir. Günde bir kez oda temizliği ve odadaki öğleden sonra check-in işlemleri şarttır.

Üç, dört ve beş yıldızlı otel odalarının hepsinde doğrudan dış hatlara sahip telefon bulunmaktadır. İki yıldızlı otellerin odalarında telefon olması gerekir.

Çarşaflar dört ve beş yıldızlı otellerde günlük olarak değiştirilmektedir. Üç yıldızlı oteller, çarşaflarını haftada üç kez değiştiriyor; iki yıldız, haftada iki kez. Bir yıldız özellikleri haftada en az bir kere çarşaf değiştirir.

Bar servisi, iki yıldızlı otellerde günde sekiz saat, üç yıldızda 12 saat, dört ve beş yıldızlı otellerde ise 16 saat mevcuttur.

Neredeyse İtalya'daki tüm oteller, gecelik oda fiyatının bir parçası olarak kahvaltı sunmaktadır. Genellikle buna çeşitli hamur işleri, ekmek, peynir, et, yoğurt ve meyve dahildir. İtalya'daki çoğu otel genellikle oda fiyatına dahil Wi-Fi hizmeti sunmaktadır.

İtalya Hostelleri

Tıpkı diğer ülkelerde olduğu gibi, İtalya'daki hosteller de genellikle otantik bir yerel deneyim sunar. Yerel halkla biraz daha fazla etkileşime girme şansınızolur. Çünkü sahipler genellikle çok başarılı ve genellikle bölgedeyaşayan kişiler oluyor.

Bazı tarihi saraylar ve binalar pansiyonlara dönüştürülmüştür. Hosteller genellikle daha ucuz, bu yüzden belirli bir bütçeniz varsa, bu harika bir seçenek olabilir. Fiyata kahvaltı dahildir İtalyanlar sabah kahvaltısı için hamur işleri, et, peynir ve meyve gibi şeyler tercih ettiği için uzun süre tok kalmanızı sağlayacaklardır.

İtalya’da Villa veya Daire Kiralamak

Bir villa veya daire kiralamak muhtemelen İtalya’yı ziyaret ettiğinizde “İtalyan gibi yaşamak” için en iyi yoldur. Bir villa veya apartman kiralamabüyük bir grupla seyahat ediyorsanız uygun bir seçenek olabilir. Birden fazla otel odasıyla aynı fiyata (hatta daha azına) birkaç yatak odası, bir mutfak ve ekstra yaşam alanı sağlayabilirsiniz. Ev kiralama çocuklarla seyahat eden aileler için de pratik olur. Çocukların dolaşması ve kendi yemeklerinizi hazırlaması için daha fazla alana sahip olacaksınız. Ayrıca, pazarlara gitmek harika bir yerel deneyim.

İtalya’da Nerede Kalınır

Nerede-kalinir.com sitesi, tüm şehirler için kapsamlı tavsiyeler sunan yeni bir portal. Eğer İtalya için otel tavsiyesine ihtiyacınız varsa bu siteyi ziyaret etmenizi öneririz. Örneğin Roma’da nerede kalınır yazısını ziyaret ettiğinizde Roma’nın en ideal bölgelerini, en iyi yorum alan otellerini ve otel fiyatları hakkında bilgileri göreceksiniz. Bunun gibi tüm İtalya şehirleri detaylı bir şekilde ele alındığı için önerdiğimiz bir site olarak öne çıkıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.