Dolar 32,5443
%0.01
Euro 34,9780
%0.43
Altın 2.429,320
%0.25
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İstinyepark inşaatı AİHM'e taşınıyor!

İstinyepark inşaatı AİHM'e taşınıyor!

Balçovalı ‘arsa mağdurları’ İstinye Park AVM inşaatı önünde bir eylem daha yaptı. Mağdurların avukatları Mustafa Kemal Turan defalarca alınan imar planı durdurma kararın rağmen, sorumlu memurların inşaatı mühürlemediğini iddia etti. Turan yasal süre içerinde inşaatın durmaması halinde konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşıyacaklarını ifade etti. Balçovalı 'arsa mağdurları'ndan yeni eylem

  • Ege Postası
  • 16.10.2019 - 14:25

EGEPOSTASI - Yıllardır İzmir kamuoyunda Balçova ‘arsa mağdurları’ olarak bilinen vatandaşlar İstinyepark AVM ve otel inşaatın önünde bir eylem daha yaptı.  'Arsa mağdurları'nın avukatı Mustafa Kemal Turan ve bölge halkı İzmir 2'inci İdare Mahkemesi'nin inşaat yapımını durdurma kararı verildiğini ve kararın uygulanmadığını belirterek “Vatandaşlardan yeşil alan ve pazaryeri yapılacağı sözü verilerek kamulaştırılan arsalar daha sonra imarda yapılan değişiklikle alışveriş merkezi (AVM)’ye uygun hale getirildi” dedi.  Avukat Turan 6 ay için son verilen kararın uygulanmaması halinde konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşıyacaklarını belirtti.



KAYMAKAMLIK, BELEDİYE VE BÜYÜKŞEHİR’E SUÇLAMA!
İstinye Park inşaatı önünde bir araya gelen eski arsa sahiplerinin de bulunduğu basın açıklamasında, Turan, İzmir 2'İnci İdare Mahkemesi'nin beş gün önce verdiği kararın Balçova Kaymakamlığı, Balçova Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne tebliğ edildiğini ancak kararın uygulanmadığını iddia etti.

Konu hakkında basın mensuplarına açıklama yapan Turan “Elimizde mahkeme kararı var. Kararda inşaatın yapımının durdurulması gerektiği söylüyor ancak görüldüğü gibi inşaat yapımı olanca hızıyla devam ediyor. Bu AVM'nin şu anda olduğu yer vatandaşlardan arsaları alınırken yeşil alana ve pazar yeri yapılacağı söylendi. Ancak daha sonra yapılan değişikliklerle buraya imar izni verildi ve AVM yapıldı. Biz elimizde mahkeme kararı ile gelmişiz ve karşımızda bu kararın uygulanması için muhatap bulamıyoruz.” Turan, basın açıklaması sırasında yetkililere ulaşmaya çalışarak mahkeme kararının uygulanması gerektiğini iletmek amacıyla belediye ve kaymakamlık yetkililerini aradı ancak yetkililere ulaşamadı. Turan, "Herkes tanık oldu. Hepsi toplantıda" diye konuştu.

KONU AİHM’E TAŞINIYOR
Avukat Turan, İzmir 2'inci İdare Mahkemesi kararının uygulanmaması durumunda konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) belirterek "Bu konuda yasal süre 6 aydır. Bu zaman zarfında inşaat yapımı durmazsa yani karar uygulanmazsa biz altı ay sonra kararın uygulanmadığını iç hukuk yollarının tükendiği gerekçesiyle AİHM'e gideceğiz. Öncelikle altını çizerek ifade ediyorum: elimizdeki mahkeme kararının uygulanması için gereken bütün yasal yolları deneyeceğiz" dedi

Açıklama sonrası Kaymakamlığa ve Balçova Belediyesi'ne yürümek isteyen Avukat Turan ve eski arsa sahiplerine polisin izin vermemesi üzerine topluluk, kendi araçlarıyla ilgili makamlarla görüşmeye gitti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.