Dolar 32,3690
%0.16
Euro 34,9608
%-0.3
Altın 2.325,360
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İstifa çıkmazına Özdağ’dan flaş açıklama: Torbalı ilçe başkanının söyledikleri...

İstifa çıkmazına Özdağ’dan flaş açıklama: Torbalı ilçe başkanının söyledikleri...

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Gelecek Partisi İzmir’de yaşanan istifa kriziyle ilgili Egepostası’na konuştu. Maddi gerekçeler nedeniyle istifa edilmesini doğru bulmadığını belirten Özdağ, Seferihisar ve Torbalı ilçe başkanları arasında yaşanan istifa krizine de değinerek, “Seferihisar, Menderes ve Konak ilçe başkanlarımız istifa etmediler. Torbalı ilçe başkanının bu konuda söyledikleri doğru değil” diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 30.09.2020 - 16:57

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Gelecek Partisi İzmir’de sular bir türlü durulmuyor. Gelecek Partisi eski İl Başkanı Cem Kavur’un istifası sonrasında Serhat Şener’in il başkanı olarak atanmasının ardından tırmanan gerginlik ve sorunlar ilçe başkanlarının istifalarıyla patlak vermişti.

Dün Gelecek Partisi Karabağlar İlçe Binası’nda yapılan basın toplantısıyla Gelecek Partisi Torbalı, Karabağlar, Karaburun, Menderes, Konak ve Seferihisar ilçe başkanlarının partideki görevlerinden istifa ettikleri duyurulmuştu. Açıklamanın ardından Seferihisar İlçe Başkanı Halil Budak; kendisinin, Konak ve Menderes ilçe başkanlarının istifa etmediğini söylemişti.  

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, yaşanan istifa çıkmazına ilişkin Egepostası’na konuştu. Özdağ, “Seferihisar, Menderes ve Konak ilçe başkanlarımız istifa etmediler. Torbalı ilçe başkanının bu konuda söyleidkleri doğru değil” dedi.

İstifaların gerekçeleriyle ilgili söylenenleri değerlendiren Özdağ, “İzmir’de istifa eden üç ilçe başkanımız var fakat istifa gerekçeleri konusunda ortaya atılan iddilar hakkında bir bilgim yok. Bu üç ilçe başkanı istifa ederken altı ilçe başkanı istifa etti diyerek yanlışlık yaptılar. Karaburun, Torbalı ve Karabağlar’da ilçe başkanlığı yapan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu parti, yeni kurulmuş bir parti. İl teşkilatının Genel Merkez’den maddi desteği yok, Genel Merkez’in de başka bir yerden maddi desteği yok. Şu an Genel Merkez, kurucularının aidatlarıyla ayakta duruyor. Aynı şekilde bütün ilçe teşkilatlarımız da kendi üyelerinin vermiş olduğu 100-200 lirayla ayakta duruyor. İstifa eden arkadaşlarımızın ilden maddi destek bulamadıkları yönündeki söylemlerini doğru bulmuyorum. Herkes bulunduğu yerde ayağını yorganına göre uzatacak. Biz parti olarak hazine yardımı almıyoruz. Bu yarıdımı alan partiler belli. Biz kendi imkanlarımızla siyaset yapıyoruz. Ayırca Türkiye gibi her gün fakirleşen ve işsizliğin arttığı bir ülkede maddiyatın bahane edilerek istifa edilmesini doğru bulmadım. Herkes giderlerini karşılayabileceği yeri tutacak. Önemli olan fonkisyondur, binanın güzelliği değil. İzmir il teşkilatımız istifalar konusunda çalışmalar yapıyor” ifadelerini kullandı.

“CİDDİYE ALMIYORUZ”

Dün Gelecek Partisi Karabağlar İlçe Binası’nda yapılan basın toplantısıyla ilçe başkanları istifalarını kamuoyuna açıklamışlardı. İstifa dilekçesinin altında imzası bulunan Seferihisar İlçe Başkanı Halil Budak, kendisine istifa dilekçesinin yardım dilekçesi olduğunun söylendiğini ifade etmiş ve istifa etmediğini söylemişti. Budak’ın iddialarının ardından Torbalı İlçe Başkanı Zeynel Abidin Fidaner de Budak’ın iddilarını yalanlayarak dilekçeyi birlikte hazırladıklarını, Halil Burak’ın dilekçenin istifa dilekçesi olduğunu bildiğini ve elinde ses kayırları olduğunu belirtmişti. Yaşanan istifa karmaşası hakkında konuşan Özdağ, “Seferihisar, Menderes ve Konak ilçe başkanlarımız istifa etmediler. Torbalı ilçe başkanının bu konuda söyledikleri doğru değil. Bir kere daha belirtmek istiyorum. Partilerde istifalar olur. Önemli olan bu tür talihi meseleler için değil ilkesel olarak istifalar olması. Bizler onu ciddiye alırız. Yardım alamadık gibi şeyler çok da ciddiye almıyoruz” diye konuştu.

“ÖNEMLİ OLAN KRİZLERİ YÖNETEBİLMEK”

Özdağ, İzmir’de yaşanan gerilim ve sorunlara Genel Merkez’in müdahalesi olup olmayacağı konusunda ise şunları söyledi; “Biz hiçbir zaman için böyle konularda yerel yönetimlere karışmadık. Oranın il ve bölge koordinatörü ve teşkilatlanma genel başkan yardımcısı var. Bu konularla onlar ilgileniyor. Zaman zaman krizler çıkıyor. İnsanın olduğu yerlerde böyle şeyler yaşanabilir. Önemli olan bu krizleri yönetebilmek. Bizim İzmir’de tecrübeli yöneticilerimiz var. O arkadaşlarımız ve mevcut il başkanımız İzmir’de herkesle diyalog kurarak partiyi büyütmenin yollarını arıyorlar.”

1 KASIM’DA GENEL KURULTAY YAPILACAK

1 Kasım’da büyük kongrenin yapılacağını söyleyen Özdağ, “İstifalar İzmir kongresi tarihinde herhangi bir değişiklik yapmaz. Dün itibariyle 33 ilde kongrelerimiz tamamlamlandı. Ekim ayı sonuna kadar il kongrelerimizi tamamlayıp 1 Kasım’da genel kurultayımızı yapacağız” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.