Dolar 32,4442
%-0.13
Euro 34,7787
%-0.55
Altın 2.441,250
%0.21
Bist-100 9.946,00
%2.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İstenmeyen tüylerden kurtulmak, Buz Lazer Epilasyon İzmir’de

İstenmeyen tüylerden kurtulmak, Buz Lazer Epilasyon İzmir’de

İnsan doğası gereği çocukluğumuzun son evresinde istenmeyen kıllar ile karşılaşabiliyoruz. Aynı zamanda 'ergenlik dönemi' diye tabir ettiğimiz dönemde bacak, kol, koltukaltı ve yüz gibi bölümlerde kıllanmanın fazla olması, pek çok kişi için bir sorun olmaktadır.

  • Ege Postası
  • 22.10.2020 - 10:22

İnsan doğası gereği çocukluğumuzun son evresinde istenmeyen kıllar ile karşılaşabiliyoruz. Aynı zamanda ''ergenlik dönemi'' diye tabir ettiğimiz dönemde bacak, kol, koltukaltı ve yüz gibi bölümlerde kıllanmanın fazla olması, pek çok kişi için bir sorun olmaktadır. 

Lazer Epilasyon Nedir'

Vücutta belirli bölgelerde çıkan kılların ışık enerjisi verilerek kılların hızlı bir şekilde yok edilmesini sağlayan bir tekniktir. Teknik aynı zamanda güvenli ve geleneksel yöntemlere göre daha az acı hissettirir. Işık enerjisi ciltte bir hasar meydana getirmeden kıl kökünde ısıya dönüşür ve kılları zayıflatarak yok edilmesini sağlar. Aynı zamanda lazer ışığının hedeflediği hücre, kıl folikülü etrafında bulunan renk hücreleridir. Bu sebeple beyaz kıllara lazer epilasyon etkili olmamaktadır ancak beyaz tüylerde başarı oranı düşük olsa da uygulanabilmektedir.

Lazer Epilasyon Nasıl Yapılır'

Lazer epilasyon İzmir, cildin üzerinden lazer ışını gönderen ve kıl köklerine kadar hasar meydana getiren bir uygulamadır. Doktorunuz tarafından doğru yöntemler kullanılarak uygulanan lazer epilasyonu, hiçbir şekilde kalıcı bir hasar meydana getirmez. Bu bakımdan her cilt tipine ve kıl türüne uygulanabilen bir yöntem olmaktadır.

Lazer epilasyonda, lazer ışını yollayabilme özelliği bulunan bir cihaz vardır. Bu cihaz uzman bir doktorun kontrolünde istenmeyen kılların köklerine lazer ışığı gönderilir. Uzman bir doktorun kontrolünde gönderilecek olan lazer ışını, cildin üstünden geçerek kılın köküne foliküle nüfus eder. Bu ışınların kıl folikülüne gönderdiği yoğun ısı, kıl köküne hasar vermesiyle birlikte sonraki seansta kılların daha cansız çıkmasına yol açar. İlerleyen dönemlerde de hiç bir şekilde kıl çıkmaz.

Lazer Epilasyonun Yan Etkisi Var mıdır'

Lazer epilasyonu sonrasında oluşabilecek bazı yan etkiler mevcuttur ancak sıklıkla görülen yan etkisi; cilt yanıklarıdır. Özellikle koyu ten rengine sahip kişilerde meydana gelir. Aynı zamanda nadir de olsa, yüksek doz enerji uygulanan hastalarda da oluşur.  Lokal anestezinin lazer epilasyonunda kullanılması, cilt yanığı riskini daha yükseltmektedir. Bu yanıklar 1. ve 2. derece yanıklar olmakla birlikte, belli bir süre sonra geçmektedir. İşlem uygulandıktan sonra bir kaç gün ödem veya ağrı olabilmektedir. Aynı zamanda deri tipi 4 ve 6 arasında olan veya bronzlaşmış kişilerde cildin renginde koyulaşma veya açılma sık görülen bir yan etkidir.

Lazer epilasyonun uygulanmasından 1-3 ay sonrasında, tedavi alanında bulunan kıl sayısında artış yaşanma maksimum %10 oranında görülebilir.  Bu yan etki daha çok koyu bir ten rengine sahip kadınlarda ortaya çıkabilmektedir. Direkt bir atış yapılması sonucunda hasta veya doktorda körlüğe neden olabilecek problemler oluşabilir. Bu nedenle işlemin uygulanılırken hasta ve doktorun gözleri korunması gerekir.

Yives Clinic ile İstenmeyen Kıllardan Kurtulmak Çok Kolay!

Cildinizde çıkan kılların hoş bir görünüm sağlamadığını mı düşünüyorsunu? Lazer epilasyon tam da size göre! Lazer epilasyon İzmir ilinde hizmet veren Yives Clinic ile iletişime geçerek merak ettiğiniz soruların cevabını bulabilirsiniz. https://www.yivesclinic.com/ sitesini ziyaret ederek lazer epilasyon hakkında da detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.