Dolar 32,2370
%-0.02
Euro 34,8577
%0.53
Altın 2.422,150
%1.21
Bist-100 10.269,00
%0.2

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İşten çıkarılan memurlar oturma eyleminde

İşten çıkarılan memurlar oturma eyleminde

Çiğli Belediyesinde işten çıkarılan sözleşmeli memurlar Ankara’nın yolunu tuttu. Ankara’da CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmek isteyen memurlar 2 saat beklemelerine rağmen görüşme gerçekleşmedi. Memurlar daha sonra Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ile görüştü. Özkan, sürecin mercek altında olduğunu ifade ederken memurlara Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’yü işaret etti. Memurlar Ankara dönüşü Gümrükçü’den randevu talep etti ancak talepleri yerine getirilmeyen işçiler belediye binası önünde oturma eylemi başlattı. Kılıçdaroğlu görüşmeye gelmedi, Özkan onu işaret etti

  • Ege Postası
  • 30.05.2019 - 14:24

HAYRULLAH YILDIZ/EGEPOSTASI- Çiğli Belediyesi’nde 26 Nisan’da işten çıkarılan sözleşmeli memurlar belediye binası önünde oturma eylemi başlattı. Ankara'da önce CHP'nin grup toplantısına katılan, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmek istemelerine rağmen başaramayan, Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ile görüşmelerinden ise sonuç alamayan sözleşmeli memurlar bayram öncesi işlerine geri dönmek istiyor. 

Güvenlik soruşturması gerekçe gösterilerek işlerine son verilen sözleşmeli memurlar Salı günü CHP’nin grup toplantısına katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmek isteyen memurlara Kılıçdaroğlu onay verdi.  Memurlar grup toplantısı öncesinde Kılıçdaroğlu’na bizzat görüşmek istediklerini iletti. Kılıçdaroğlu “Makam odasının olduğu yere geçin, görüşeceğiz” dedi. Umutlanan memurlar, 2 saat beklemelerine rağmen Kılıçdaroğlu bir türlü gelmedi. Görüşme için bekleyen memurlara “Kemal Bey uçağa yetişmek zorunda” gerekçesi sunuldu ve görüşme gerçekleşmedi.

“TUNCAY ÖZKAN MEMURLARA BELEDİYEYİ İŞARET ETTİ”

Ankara’da Kılıçdaroğlu ile görüşemeyen memurlar yaşadıkları durumu CHP Genel Başkan Yardımıcısı Tuncay Özkan’a iletti. Özkan, işten çıkarılan memurlara Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’yü işaret etti ve onunla görüşmeleri gerektiğini söyledi.

Memurların anlattığına göre, Ankara dönüşü bu kez Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'den randevu talep edildi. Ancak Gümrükçü de randevu vermeyince, işsiz memurlar, belediye önünde oturma eylemi başlattı.

BASIN AÇIKLAMASI YAPTILAR

İşten çıkarılan sözleşmeli memurlar basın açıklaması da yaptı. Açıklamada CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim sürecinde “Belediyelerde bir işçinin dahi ekmeğiyle oynanmayacak” vaadine dikkat çekilirken, şu ifadelere yer verildi;

"26 Nisan 2019’da Çiğli Belediyesi tarafından işten atılan, TÜM-BEL-SEN İzmir 2’ Nolu Şube üyesi 13 sözleşmeli emekçiyiz. 28 Mayıs 2019 tarihinde CHP grup toplantısına katılarak, sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmek istedik ancak milletvekilleri ile görüşebildik. Seçim bildirgesinde ‘Bir emekçinin bile ekmeği ile oynanmayak’ vaadini ve güvenlik soruşturması hakkında açtıkları davayı hatırlattık. Ancak anladık ki emekçileriin işinden, gücünden edilerek, açlık ve safalete itilmesi umurlarında değil. Biz Çiğli Belediyesi’nden atılan emekçiler olarak belediye binası önünde başlattığımız oturma eylemimizde, başta TÜM-BEL-SEN İzmir Şubeleri olmak üzere, sendikalar, siyasi parti temsilcileri ve İzmir emek demokrasi güçlerini dayanışmaya bekliyoruz."

İşten çıkarılan sözleşmeli memurlardan Sadık Aktaş, CHP’nin grup toplantısına gittiklerini belirtirken, “Salı günü grup toplantısına gittik. İlk olarak CHP Sözcüsü Faik Öztrak ve Seyit Torun ile görüştük, durumu anlattık. Daha sonra Tuncay Özkan’a durumu aktardık. Tuncay Özkan yaşanan süreci bildiğini ve olayların mercek altında olduğunu ifade etti. Tuncay Bey'in, Utku Başkanı haklı gören bir tavrı vardı ancak yine de bizi dinledi. Bizi bu işten çıkarmalarla CHP ile karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar. Ancak biz parti ile karşı karşıya gelmek istemiyoruz” dedi.

“GÜMRÜKÇÜ RANDEVU TALEBİMİZE CEVAP VERMEDİ”

Aktaş, Tuncay Özkan’ın Başkan Gümrükçü’yü işaret etmesinin ardından randevu talep ettiklerini ancak geri dönüş olmadığını ifade etti. Aktaş, “Önümüz bayram sorumluluk sahibi insanlarız, karınca değiliz topraktan rızkımızı alalım. İnsanın çalışma hakkını elinden almak bir insanı öldürmekle eş değer bir durum. Biz Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün sorunu çözmesi için adım atmasını istiyoruz” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.