Dolar 32,5599
%0.26
Euro 34,7335
%0
Altın 2.493,200
%0.35
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İşte o darbe üssü

İşte o darbe üssü

FETÖ darbe sorusturmasında tutuklanan ve gizli tanık olmayı isteyen bir generalin, darbe üssü olarak belirttiği ev görüntülendi İzmir'de gizli tanık olan general gösterdi

  • Ege Postası
  • 21.08.2016 - 11:01

Firari FETÖ imamı Adil Öksüz’ün katıldığı ihanet toplantıları, Ankara Çukurambar’daki lüks bir sitenin 4 numaralı dairesinde yapıldı. Darbe girisiminden bir hafta önce her aksam 3 saat süren toplantılar düzenlendiği belirlendi. Darbecilerin, delil bırakmamak için toplantılara katılanların binaya giriş çıkışlarını görüntüleyen kameraları söktükleri de ortaya çıktı.

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girisiminin ardından İzmir’de yürütülen soruşturmada tutuklanan bir general “gizli tanık” olmuş ve darbe öncesi Ankara’da belirttiği iki ayrı adreste bir hafta boyunca toplantı yaptıklarını itiraf etmişti. Açık adreslerini bilmediği bu evleri izin verilmesi halinde göstereceğini ifade eden darbeci için 7 Ağustos’ta İzmir 3. Sulh Ceza Hâkimliği’nden karar alındı. Ertesi gün cezaevinden çıkarılan cuntacı, refakatçi polisler esliğinde tarifeli uçakla sabah saat 06.30’da İzmir’den Ankara’ya getirildi.

POLİS CAMI KIRIP İÇERİ GİRDİ

İlk adresteki işlemlerin ardından “gizli tanık” bu kez geçmişte FETÖ’nün “Kozmik Oda” kumpasıyla gündeme gelen Çukurambar semtine getirildi. Darbeci general saat 12.30’da Kızılırmak Mahallesi’nde lüks site içinde Çınar Apartmanı’nın 2. katındaki 4 numaralı daireyi gösterdi. 

3’ER SAATLİK TOPLANTILAR...

Bina sakinleri de “gizli tanığın” ifadelerini doğrulayan sözler sarf etti. Sakinler, söz konusu adrese 15 Temmuz darbe girisiminden 1 hafta önce akşam saat 20.00 ile 23.00 arasında orta yaş üzeri kisilerin gelip gittiğini ifade etti. Bu süre zarfında ev sahibinin kendi kullandığı 06 FG plakalı otomobili yerine, sürekli değisik araçlarla eve gelip gittiği ancak bu araçları da evin uzağına park ettiği, yine komşularca dile getirildi. Ayrıca ev sahibinin darbe girişiminden sonra çevresindekilere yurtdışına gitmek istediğini ifade ettiği de öğrenildi. (Sabah)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.