Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İşte Menderes'e yapılacak çöp tesisinin yeri... Bu ayıptan vazgeçin

İşte Menderes'e yapılacak çöp tesisinin yeri... Bu ayıptan vazgeçin

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Menderes'e yapılması planlanan Katı Atık Entegre Tesisi'ne AK Parti Menderes İlçe Başkanlığı Gölova Mahallesi'nde düzenlediği basın toplantısıyla sert tepki gösterdi. İşte Menderes'e yapılacak çöp tesisini yeri

  • Ege Postası
  • 20.01.2020 - 17:13

YUSUF TOMRUK/EGEPOSTASI - Tesisin yapılacağı yere en yakın köy olan Gölova Mahallesi'nde köylülerle birlikte basın mensuplarının karşısına geçen AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Artcı sert açıklamalarda bulundu. Köy kahvesinde konuşan AK Partili Artcı çöp tesisi kararını sert bir dille eleştirerek " Seferihisar Belediye Başkanı olsaydınız kabul eder misiniz sorusuna sayın Tunç Soyer dalga geçer gibi ben istemezdim diyor. Sizin Menderes'e seçim vaatleriniz sonrası ödülünüz bu m? Bunu mu layık gördünüz bize. Kendine layık görmediğini bize mi layık görüyorsunuz. Bu terbiyesizlikten bu ayıptan vazgeçin" dedi. Artcı ve AK Partililere köy halkı destek verirken, çöp tesisini istemiyor. Yaşlı köylülerden birisi 'Buraya gelen taşı kafasına yer' diyerek çöp tesisine sert tepki gösterdi. Ayrıca köyün suyu olmadığı ve su ihtiyacının taşıma sistemle gerçekleştirdiğini belirten köylüler 'Biz su beklerken, çöp geliyor. Önce bize su getirin' tepkisini de gösterdi. 

'MAHALLELERİMİZİ ÇÖPLÜĞE TESLİM ETMEYECEĞİZ'

AK Partili Artcı"Bildiğiniz üzere Büyükşehir Belediyesi'nin Menderes'e bir çöp tesisi yapma girişimi oldu. Öncelikle bu bir siyasi açıklama değil. Menderes'in bir evladı olarak bu tesisi istemiyoruz. Menderes İzmir'in kalbidir. Neden, çünkü Menderes İzmir'in tarımda ve turizmde çok önemli bir yere sahip. Buradan CHP'li belediye başkanı ve meclis üyelerini kınıyoruz. Büyükşehir'de kararın alındığı toplantıya katılmadılar, kararın alınmasına göz yumdular. Biz onlardan Menderes'in evlatları olarak bu olaya siyasi bakmalarını değil, karşı çıkmalarını beklerdik. O mecliste sadece Menderes'i AK Partili meclis üyelerimizi Mümin Bayram ve Ayşegül Doğan Türker temsil etti, tepkilerini koyarak ve ret oyu verdi. Biz Menederes'e çöplük yaptırmayacağız. Tarımda büyük önem taşıyan Çakaltepe Mahallemizi, Gölova Mahallemizi, Çineme ve Palamutarası gibi mahallelerimizi çöplüğe teslim etmeyeceğiz" dedi. 


Büyükşehir Belediyesi Orman arazisi olan Gölova Mahallesi'nin yakınındaki bu alana katı atık entegre tesisi yapmayı planlanıyor

'MENDERES TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ TARIM BÖLGESİDİR'

Katı atık bertaraf tesisini neden istemediklerine açıklaşan AK Parti Artcı "Menderes çok önemli bir turizm şehri, Özdere,Gümüldür,Ahmetbeyli, hatta Ürkmez'e kadar uzanıyor. İzmir ve ülke ekonomisine ciddi katıkları sağlıyor. Menderes aynı zamanda sanayi şehri. Menderes İzmir'in içme suyunu karşılıyor. İzmir'in içme suyunun yüzde 60'nı biz karşılıyoruz. Böyle bir alana böyle bir tesis  yapılmasına karşı çıkıyoruz. Bu sadece Mendereslilerin değil İzmirlilerin de sorunu. İçme suyunu olmuş olduğu bir bölge doğru değildir. Menderes doğru bir ilçe değildir. Menderes çok ciddi  bir tarım bölgesi. Yüze yakın ürün yetiştiriyoruz. Menderes'te ciddi bir seracılık var. Ülkemizin salatalığının yüzde 70'ni biz yetiştiriyoruz. Kış aylarında aynı seralarda yeşilliğin yüzde 70'ni biz yetiştiriyoruz. Satsuma mandalinamız var. İzmir'in yüzde 43'nü biz üretiyoruz. Dünyaya ihraç ediyoruz. Bu ürünlere, bu insanlara, Menderes'e haksızlık değil m? Gölova ve Çakaltepe'de ciddi anlamda zeytincilik var. Bu alandaki zeytin bahçelerimize haksızlık ve ihanet değil m? Efemçukuru üzümümüz dünyaya nam salmış. Tütünümüz var pamuğumuz var, kesme çiçeğimiz var. Yüzde 40'nı biz üretiyoruz. Kısacası Menderes Türkiye'nin en önemli tarım bölgesidir. Ülkeye ve İzmir'e ciddi katıklar sağlıyoruz. Bu tesise göz yuman Menderes Belediye Başkanını ve o gün sahipsiz bırak belediye meclis üyelerini kınıyorum" diye konuştu. 

'BU TERBİYESİZLİKTEN BU AYIPTAN VAZGEÇİN'

Başkan Tunç Soyer'in Büyükşehir Meclisi'nde yaptığı açıklamayı hatırlatan AK Partili Artcı "Seferihisar Belediye Başkanı olsaydınız kabul eder misiniz sorusuna sayın Tunç Soyer dalga geçer gibi ben istemezdim diyor. Sizin Menderes'e seçim vaatleriniz sonrası ödülünüz bu m? Bunu mu layık gördünüz bize. Kendine layık görmediğinizi bize mi layık görüyorsunuz. Bu terbiyesizlikten bu ayıptan vazgeçin. Buna biz izin vermeyeceğiz. Her mercide her alanda gereken mücadeleyi vereceğiz. AK Parti teşkilatımız ve en önemlisi tüm Mendereslilerle biz bu olaya karşı çıkacağız, tepkimizi ortaya koyacağız. Bunu siyaseten yapmayacağız. Menderes'in bir evladı olarak karşı çıkacağız, çıkmak zorundayız. Çünkü burada Menderes'in geleceği söz konusu. Bu kadar kıymetli toprakları, alanları çöplüğe çevirmeye hakkınız yok" dedi. 

CHP'Lİ ERGÜN ÖZGÜN'E TEŞEKKÜR!

Menderes'e yapılması planlanan tesisin geçmişini de anlatan AK Partili Artcı "Bu olay Menderes'de 10 yıldır var. O dönemin belediye başkanı sayın Ergün Özgün, ona da buradan teşekkür ediyorum. CHP belediye başkanıydı ama bir duruş sergiledi. Bu çöplüğün Menderes'e gelmesi konusunda gereken tavrı koydu. Adaylığında da oldu ama Menderes'in geleceğiyle ilgili tepkisini koydu. Biz onu parti olarak alkışlıyoruz. Gelelim bizim dönemimize Bülent Soylu döneminde tekrar gündeme geldi. O dönemin meclis üyeleriyle yer konusu nedeniyle karşı çıkıldı. Biz belediyeden proje beklerken, hizmet beklerken bir uyanıyoruz Menderes'e çöplük geliyor. Bu işe razı olabilir miyiz. Bizim altın gibi ilçemiz var. Ayrı ayrı değerlerimiz var. Siyaset yapmak için karşı çıkmıyoruz. Gelsinler görsünler bir Menderes'te ne var" diye konuştu.

'GELİN BU YANLIŞA KARŞI SES VERELİM'

"Biz bu konunu yapılmamasıyla alakalı her türlü mücadeleyi yapacağız" diyen AK Parti Artcı "Herkesi ikna ederek bu olaydan vazgeçireceğiz. Biz bugün basın açıklaması yapacağız, muhtarla gelmesin diye basın açıklaması yapıyorlar. Algı yaratıyorlar. Biz bu kahveye geldik. Muhtarımız da buradaydı. 'Belediye başkanı bize söyledi öyle bir şey yok' dedi. Ben de dikkat edin belediye başkanı sizi kandırıyor dedim. Gaziemir'de başlayan algı operasyonu sonrası bütün İzmir'in çöpünü Menderes'e getirecekler dedim. Buradan 44 mahalle muhtarımıza, ziraat odamızı, çiftçi derneklerine ve Menderes halkına çağrı yapıyorum. Gelin bu yanlışa karşı ses verelim. İnşallah hepimizin çabasıyla bu olaydan kurtulalım. Gerekirse yargı yoluna da başvuracağız.

'OLUR AYRI ŞEY, ÖN İZİN AYRI BİRŞEY'

'Katı atık bertaraf tesisi için basında çıkan 'bakanlık oluru var' haberleri hakkındaki soruyu yanıtlayan ' AK Partili Artcı "Öyle bir şey yok. Olur ayrı şey, ön izin ayrı bir şey. Buraya çöp tesisini kim yapmak istiyor CHP'li Büyükşehir Belediyesi yapmak istiyor. Kim çanak tutuyor. CHP'li Menderes Belediyesi. İşin bu tarafına bakmamız lazım. Ön izin geçmiş dönemlerde verilmiş olabilir" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.