Dolar 32,5308
%-0.03
Euro 34,9822
%0.44
Altın 2.431,570
%0.35
Bist-100 9.809,00
%0.89

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İşte İzmir'in kolay ulaşım formülleri

İşte İzmir'in kolay ulaşım formülleri

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in seçim döneminde vaatleri arasında yer alan “Arama Konferanslarında sıra ulaşım konu başlığına geldi. “Ulaşım ve Toplu Taşıma” başlığıyla Kültürpark’ta gerçekleşen toplantıya İzmirliler büyük ilgi gösterirken Başkan Soyer İzmir ulaşımında atılacak adımlara dair önemli açıklamalar yaptı. Başkan Soyer, seçim vaatleri arasında yer alan Alsancak Gar meydanındaki yolun yer altına en kısa zamanda alınacağını duyurdu. Soyer, İYTE öğrencilerine müjde verirken, Soyer’in göreve geldiği günden bu yana Büyükşehir Belediyesi’nde daire başkanları ve genel müdürlerin makam aracı kullanmadığı aktarıldı. Arama konferanslarında sıra ‘Ulaşım’ başlığında

  • Ege Postası
  • 22.08.2019 - 21:16

HAYRULLAH YILDIZ/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kültürpark ile başlattığı İzmir Buluşmaları'nda sıra  “Ulaşım ve toplu taşıma” başlığına geldi. "İzmir Buluşması'na katıl, fikrini paylaş" sloganıyla duyurulan toplantı, İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde gerçekleşirken toplantıya İzmirliler büyük ilgi gösterdi. Toplantıya ESHOT Genel Müdür Yardımcısı Turgay Akkaya, ESHOT Genel Müdür Yardımcısı Kader Sertpoyraz, Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Eser Atak, Büyükşehir Ulaşım Daire Başkanı Mert Yaygel, Banliyö ve Raylı Sistem Yatırımları Daire Başkanı Mehmet Ergenekon katıldı. Toplantıda konuşan Başkan Soyer, toplantının açıklış konuşmasında Arama Konferanslarının önemini vurgularken, ”İzmir Buluşmaları adıyla yapmaya başladığımız toplantılar Türkiye’ye ilham versin, örnek olsun, bir kenti ortak akılla yönetilmesi, kentle ilgili kararların birlikte alınmasının çok büyük önemi var. Demokrasi sandığa gitmekle değil kentle ilgili görüşlerini aktarabilmelerini ve kentle ilgili karar mekanizmalarına müdahil olabilmenin önünü açmaktadır. Kentle ilgili fikir yürütmenin çok büyük önemi var, vatandaşlarımızın kentle ilgili hizmet üreten mekanizmalara katkı vermesi kılan toplantılar. Kültürpark ve tarımla ilgili toplantılar yaptık” ifadelerini kullandı.

“HOCAZADE’DEN BAŞLAYIP HAVAGAZI’NA KADAR YER ALTINA ALACAĞIZ”

Başkan Soyer, Basmene, Karşıyaka ve Alsancak’ta ulaşımın yer altına alınacağını ifade ederken, “Borsa ve Pier civarındaki atıl alanlarının kullanılmasını planlıyoruz. Alsancak Garı’nın olduğu bölgeyi Hocazade’den başlayıp Havagazı’na kadar yolu yeraltına alacağız ve o bölgede çok büyük bir yeşil alan, yayalaşmış bir alan kazancağız. Aynı şeyi Basmane 9 Eylül Meydanı için de gerçekleştireceğiz” diye konuştu. Başkan Soyer’in açıkladığı bu proje seçim vaatleri arasında yer alıyordu.  

İYTE ÖĞRENCİLERİNDEN PANKARTLI İSTEK

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü öğrencileri de toplantıda pankart açtı. “Biz çok yol problemi çözdük sıra başkanda. İzmir-İYTE: 2 saat” pankartını açan öğrenciler ulaşım problemlerinin çözülmesini istediler. Yol sürelerinin çok uzun olduğunu ve günün 3-4 saatini yolda geçirdiklerini ifade eden öğrenciler problemlerini Başkan Soyer’e aktardı. Başkan Soyer öğrencilerin isteklerini dikkatle dinlerken, “İçiniz rahat olsun bu eğitim sezonunda ulaşım sorununuzu çözmüş olacağız. Sizler için hazırladığımız sürprizler var onları da ilerleyen günlerde paylaşacağız” ifadelerini kullandı.  

DAİRE BAŞKANLARI VE GENEL MÜDÜRLER MAKAM ARACI KULLANMIYOR

Vatandaşlardan birinin “Daire başkanları ve genel müdürler toplu ulaşımı kullansa biz toplu ulaşımdaki sorunları yaşamazdık” demesi üzerine Tunç Soyer başkan seçildiğinden bu yana daire başkanları ve genel müdürlerin makam aracı kullanmadığı açıklaması yapıldı.

DURAKLARA HARİTA UYGULAMASI

Soyer, tüm duraklarda toplu ulaşım aracının hangi hatlar üzerinden geçeceği ve kaç dakika sonra o hatta olacağını gösterecek haritalar olacağını açıkladı. Soyer, söz konusu uygulamayla ilgili   çalışmalarda sona yaklaşıldığını ifade etti. 

“KATLANABİLİR BİSİKLET UYGULAMASI BAŞLIYOR”

Toplu ulaşımdaki bisiklet aparatlarının yetersiz olduğunu ve arttırılmasına yönelik gelen talebe cevap veren Başkan Soyer, “Aparat 236 tane daha yeni alındı sayısı 296 çıkarılıyor. Katlanabilir bisiklet uygulamasına da 26 Ağustos’ta başlıyoruz” ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ ULAŞIM TALEBİ

Toplantıya katılan bir vatandaşın, öğrenciler için ücretsiz ulaşım isterken “Ücretsiz ulaşım kamusal haktır. Belediye meclisi olarak öğrencilere ücretsiz ulaşım sağlama hakkınız var” ifadeleriyle Başkan Soyer’e isteklerini iletti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.