Dolar 32,5441
%0.01
Euro 34,9160
%0.25
Altın 2.423,500
%0.01
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İşte İzmir'in farkı..

İşte İzmir'in farkı..

İzmir’de bu sabah çıkan yangına yetişmeye çalışan itfaiye araçlarına sürücülerin yolun sağına ve soluna çekilerek yol vermesi sosyal medyaya damga vurdu. Konak Tünelleri içindeki sürücüler, 'Fermuar sistemiyle' yol vererek örnek bir davranışa imza attı. Sürücülerden örnek davranış

  • Ege Postası
  • 07.12.2017 - 12:30

EGEPOSTASI- İzmir’de meydana gelen ve bir kişinin yaşamını yitirdiği yangına müdahaleye yetişmeye çalışan itfaiye ekiplerinin araç kamerasından çektiği görüntü güne damga vurdu.

Sosyal medyada paylaşılan videoda Konak Tüneli’nde araçlarını sağa ve sola çeken sürücüler, itfaiye ekiplerine yol açarak yangına yetişmelerini sağladı.

Video sosyal medyada binlerce kişi tarafından paylaşılırken işte İzmir farkı yorumları yapıldı.

'FERMUAR SİSTEMİ' NEDİR'

'Fermuar sistemi', trafikte acil durumlarda kullanılan ve acil araçlar için diğer araçların yol açma tekniği olarak açılı bir şekilde yol açmaları yöntemi olarak biliniyor. Özellikle Avrupa'da yaygın olarak kullanılan sistemde araçların açılı bir şekilde sağa ve sola yanaşarak hayat koridoru oluşturmasıyla ortaya çıkıyor. Fermuar şekline benzeyen sistem çok pratik.  Trafikte ambulanslar, itfaiyeler gibi geçiş üstünlüğü olan araçlara yol açmak için kullanılıyor.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.