Dolar 32,3496
%0.31
Euro 35,0999
%-0.06
Altın 2.307,710
%1.32
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İşte FETÖ'nün yayılma taktikleri

İşte FETÖ'nün yayılma taktikleri

İzmir'de FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve hakkında 22,5 yıla kadar hapis cezası talep edilen örgütün "eğitim danışmanı"nda ele geçirilen ve FETÖ'ye eleman kazandırılması için izlenmesi gereken yöntemleri anlatan "taktik slaytları" iddianameye girdi Vatikan temsilcisinin sözleri de var

  • Ege Postası
  • 10.11.2017 - 12:36

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturmada, örgüt hiyerarşisinde "eğitim danışmanı" olan bir sanığın evinden ele geçirilen ve FETÖ'ye eleman kazandırılması için izlenmesi gereken yöntemleri anlatan "taktik slaytları" ilişkin bilgiler iddianamede yer aldı.

İzmir Cumhuriyet Savcısı Ayhan Yılmaz tarafından FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan ve İzmir 14. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, "silahlı terör örgütü yöneticisi olmak" suçlamasıyla 22,5 yıla kadar hapis cezası talep edilen örgütün eğitim danışmanlarından sanık M.İ.Y'nin ikametinde ele geçirilen dijital veriler ve belgeler paylaşıldı.

Örgütün, Dikili ilçesinde eğitim danışmanı olarak görevlendirdiği sanığın ilahiyat fakültesi mezunu olduğu belirtilen iddianamede, dini konuların istismar edilerek nihai hedef olan örgüte bağlılığı artırmak için çalışmalar yürütüldüğü kaydedildi. İddianamede, bu çalışmalarla örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in doğa üstü güçleri olduğu yönünde insanları inandırmanın amaçlandığı anlatıldı. 

İddianamede yer alan belgeler, FETÖ'nün dini duygulardan yola çıkarak hedefine aldığı kişileri zaman içinde nasıl kazandığı ve sempati oluşturduğu bu kişileri amaçları doğrultusunda çalışacak örgüt elemanı haline nasıl dönüştürdüğünü ortaya koydu.

İlk bakışta dini yapıymış gibi hareket edildiğinin görüldüğü belgelerde, sonraki eğitim çalışmalarında örgüt elebaşı Fetullah Gülen'e ve kurduğu örgüt yapısına bağlılığı artırıcı "beyin yıkama" yöntemleriyle çalışmalara ağırlık verilmesi dikkati çekiyor.

Ele geçirilen slaytlarda, ilk bakışta dini temelli bilgilerin yer aldığı görülürken, Bediüzzaman Said Nursi'nin eserleri ön plana çıkarılıyor. Belgelerde, "Risale-i Nur dersi verilirken dikkat edilmesi gerekenler" başlığıyla yer alan slaytta, "sohbet" adıyla düzenlenen toplantılara gelenlere taviz verilmemesi istenerek "Meseleleri ucuza satmamalı. Meselelerimizi dinlemek zorundalar. Unutulmamalı ki biz onlara bizim meselelerimizi dinleyip öğrenmeleri için ders çalıştırıp, yemek veriyoruz." ifadeleri kullanılıyor.

ÖRGÜTE ELEMAN KAZANDIRMAK İÇİN... 

Ele geçirilen slaytlarda "insan kazanma" adı altında örgüte nasıl eleman kazandırılacağına ilişkin bilgiler de yer alıyor.

Bir slaytta hedefe alınan kişilerle arkadaşlık kurulması tavsiye edilerek "arkadaşlık kurmadan gönüllere giremezsiniz. Çok insan dolaşmalı. Herkese hedef olarak en az 10 insan demeli. Dört bini 40 bin yapmalısınız. Ortada olan bir sürü insan var." ifadeleri kullanılıyor.

Slaytlarda "hizmet" olarak anılan örgüte koşulsuz teslim olunması gerektiği belirtilirken, "cemaate ve şahs-ı maneviye sırt dönen, tavır koyan zamanla kupkuru kalır." gibi ifadelerle yapıdan ayrılmaların önüne geçmek için tehditlerinde de yer aldığı görülüyor. 

VATİKAN TEMSİLCİSİ GÜLEN'İ ANLATMIŞ

Ele geçirilen slaytlardan birinde de Vatikan'ın eski İstanbul temsilcisi Georges Marovitch'in örgüt elebaşı Gülen ile ilgili söylediği ileri sürülen bir sözü de yer alıyor.

Slaytta, Marovitch "Gülen, inançlar ve kültürler arası diyaloğa hizmet eden, barış ve sevgi insanıdır. Sevgi ve hoşgörüye dayalı gerçek İslamiyeti onun sayesinde tanıdık. Etrafıma bakıyorum, toplumun her kesiminden insanları burada görüyorum ve soruyorum: Nedir bizleri buraya çeke? Hristiyan, Müslüman, Yahudi kardeşlerimizi burada toplayan nedir'" ifadeleri bulunuyor. (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.