Dolar 32,4908
%-0.15
Euro 34,9264
%0.28
Altın 2.436,000
%0.53
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İşte cihat oteli

İşte cihat oteli

KERKÜK cehennem gününün ertesinde yer yer çatışmaların yaşandığı nispeten sakin bir gün yaşıyor. Kentin aşağı mahallelerinden zaman zaman silah sesleri duyuluyor. Bir gün önce DEAŞ cehennemini yaşayan Kerkük’e giriyoruz.

  • Ege Postası
  • 23.10.2016 - 10:29

DEAŞ, vilayet binası ve emniyet binalarına saldırmak üzereyken püskürtülse de şehrin alt mahallelerinde çatışmaların sürdüğünü öğreniyoruz. Varlıklı Türkmen ve Hıristiyanların çoğunlukta olduğu Muhafız Caddesi’ndeyiz. Keldani Kilisesi’nin karşısında ise 7 Hıristiyan kız öğrencinin kaldığı yurt var. Bu yurdun bahçesinin yarı aralık bahçe kapısının önünde polis önlem almış. Dünkü çatışmalarda yaralanan 4 DEAŞ mensubu, güvenlik güçlerinden kurtulamayacaklarını anlayınca bu yurdun bahçesine tuzaklar kurduktan sonra üzerlerindeki bombayı patlatmışlar. Korkunç sahnelerin yaşandığı iki katlı bu yurttaki kızlar, DEAŞ cehenneminin yanı başlarında yaşandığı saatlerde bir köşeye saklanmışlar. Sabaha karşı polis tarafından burunları bile kanamadan kurtarılmışlar.


DEAŞ’LI TERÖRİSTİN CESEDİNİ SÜRÜKLEDİLER
Biraz ötede ikinci katı yanmış evinin önünde Abu Muhammed adlı bir Kerkük beyefendisi... Önceki gün sabaha karşı 20 yaşlarında 4 DEAŞ teröristi zorla içeri girmişler. İçlerinden biri kapının önündeki pahalı cipin anahtarını istemiş. Abu Muhammed, “Yapmayın, etmeyin. Siz nasıl Müslümansını? Benden alacağınıza siz bana bir araba verin” demiş. Ancak cebindeki anahtarı teröristlere vermek zorunda kalmış. İçlerinden biri de evin önüne park ettikleri kamyonetten patlayıcı ve silahları alarak Abu Muhammed’in cipine bir düzenekle yerleştirmiş. Arkadaşlarını evde bırakarak hızlıca uzaklaşmış. Abu Muhammed’in bir fırsatını bularak haber vermesi üzerine araç yakınlardaki Royal Alışveriş Merkezi’nin önünde kıstırılmış. Terörist cipteki bombayı patlatmış. Abu Muhammed, evine gelen DEAŞ’lılardan birinin Tuz Hurmatulu Türkmen, diğerlerinin Arap olduğunu söylüyor. Abu Muhammed, dün sabaha karşı yoğun çatışmalarda diğerlerinin de öldürüldüğünü söylüyor. Bir anda şiddetli silahsesleri duyuyoruz. Vilayet binasının karşısında çatışmalar sırasında harabeye dönmüş Alsoniber Oteli’nin önünde, kamyonet arkasına bağlanmış bir DEAŞ’lının cesedi sürükleniyor.



DUVARLARI DELİK DEŞİK OTEL HARABEYE DÖNMÜŞ
Kentin göbeğinde DEAŞ mensuplarının konumlandığı duvarları delik deşik, harabe halindeki Cihat Oteli’ne giriyoruz. Irak devletine ait bu otel, yıkılıp yeniden yapılacakmış. Kente hâkim konumdaki bu binaya yerleşen teröristler, saatlerce kentin girişini ve çevredeki binaları RPG ve Biksi gibi güçlü silahlarla taramışlar. 

ELİNE SİLAH ALAN KERKÜKLÜ DEAŞ’LA SAVAŞTI
Kerkük merkezi şu an için sakin görünüyor, emniyet güçleri, binalarda gizlenmiş DEAŞ keskin nişancıları ihtimaline karşı bizi uyarıyor. Asra Mefqudin Mahallesi’nde çatışma sesleri an itibariyle devam ediyor. Ancak görünen o ki DEAŞ teröristleri, güvenlik güçlerinin yanı sıra inisiyatif alarak bizzat çatışan Kerküklüleri hesaba katmamışlar. Kerküklüler, eline silahı alıp DEAŞ’lı teröristlerle çatışmaya katılan hemşehrilerini anlatıyorlar. “50’si öldü ama 150 kişi gelmişler” diyorlar.

SERUMLU KORİDOR
Kerküklü meraklılarla birlikte perişan durumdaki Cihat Oteli’ni oda oda dolaşıyoruz. İkinci kat koridorunda, ipe asılmış ve içindeki serumun tüketildiği bir serum düzeneği ile yerde bir şırınga ve kan durdurmak için kullanılan tamponları görüyoruz. Yaralanan DEAŞ’lı teröristler burada kendilerini tedavi etmeye çalışmışlardı. (Hürriyet)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.