Dolar 32,3591
%0.13
Euro 35,0198
%-0.13
Altın 2.325,670
%0.23
Bist-100 9,13
%0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Dağ son anket sonuçlarını açıkladı

AK Partili Dağ son anket sonuçlarını açıkladı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir'de yaptığı konuşmada partisinin oy oranını açıkladı. Dağ, "Son anketi anlatmak istiyorum, bakalım kimin oyları düşüşteymiş, kimin oyları çıkıştaymış, bizden kopan siyasi partiler ne durumdaymış. Bugün kararsızlar dağıtıldığında AK Parti'nin oy oranı 42,6, CHP'nin oy oranı 24,2, HDP'nin oy oranı 10,4. MHP'nin oy oranı 10,2, İYİ Parti'nin oy oranı 9,2. Saadet Partisi 0,9, DEVA 0,6, Gelecek 0,1, diğer partiler 1,8. Halep oradaysa arşın burada" dedi.

  • Ege Postası
  • 27.09.2020 - 21:13

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, son anket sonuçlarına göre partisinin en yüksek oy oranına sahip olduğunu belirterek, tüm siyasi partilerin oy oranlarını açıkladı.

Hamza Dağ, AK Parti ve Cumhur İttifakı kadrolarının daha on yıllar ülkeye hizmet edeceğini söyledi. 

Muzaffer Gönen Düğün Salonu'nda düzenlenen partisinin Ödemiş İlçe Kongresi'ne katılan Dağ, burada yaptığı konuşmada, AK Parti'nin başında, girdiği her seçimi kazanan ve kazandıktan sonra görevi en iyi şekilde icra eden bir lideri olduğunu belirtti. 

Meselenin sadece seçim kazanmak olmadığını da vurgulayan Dağ, "Bugünlerde 'İstanbul'u kazandık, Ankara'yı kazandık' deyip iktidar hayalini kuranların 1,5 yılık karnesine baktığınızda bunu çok net görürsünüz." diye konuştu. 

Yayınlanan anketlere de değinen Dağ, "Her gün güvenilirliği malum firmalar aracılığıyla, masa başı anket firmaları aracılığıyla ulusal televizyonlar, siteler sürekli anketlerden bahsediyorlar. Her ay sürekli anket yapan bir siyasi partiyiz. Israrla bizden kopan siyasi partileri yüksek göstermeye çalışıp bizden onlara oy kaçışını ima etmeye gayret ediyorlar." dedi. 

ANKET

Anket açıklayanların AK Parti'nin yüzde 30-35 bandında yer aldığını ileri sürdüğünü kaydeden Dağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben şimdi son anketi anlatmak istiyorum, bakalım kimin oyları düşüşteymiş, kimin oyları çıkıştaymış, bizden kopan siyasi partiler ne durumdaymış. Bugün kararsızlar dağıtıldığında AK Parti'nin oy oranı 42,6, CHP'nin oy oranı 24,2, HDP'nin oy oranı 10,4. MHP'nin oy oranı 10,2, İYİ Parti'nin oy oranı 9,2. Saadet Partisi 0,9, DEVA 0,6, Gelecek 0,1, diğer partiler 1,8. Halep oradaysa arşın burada. Tablo ortada. Algıya, yalana, operasyona, toplum mühendisliğine gerek yok. Bu ülkeye bugün biz hizmet ediyoruz, bugün biz iktidarız. Avucunuzu yalayacaksınız. Daha 10 yıllar bu ülkeye iktidar olacak, hizmet edecek AK Parti kadrolarıdır, Cumhur İttifakı kadrolarıdır."

Eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti İzmir milletvekilleri Yaşar Kırkpınar, Necip Nasır ve Kütahya Milletvekili Ahmet Tan ile AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli de kongreye katıldı.

Kongreye AK Parti İzmir Milletvekili ve eski başbakan Binali Yıldırım da telefonla bağlandı. Yıldırım, sağlık sorunları nedeniyle kongreye katılamadığını söyleyerek, telefonla bağlanmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kongrenin hayırlı olmasını diledi. 

Kongrede mevcut ilçe başkanı Muhammet Şen, tek aday olarak girdiği seçimde başkanlığa yeniden seçildi.

BEYDAĞ

Beydağ Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti Beydağ 7. Olağan İlçe Kongresi'ne katılan Dağ, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin kritik bir süreçten geçtiğini dile getirdi. 

Dağ, Türkiye'nin haksız olduğu için değil, mazlumların ve kendisinin hakkını savunduğu için problem ve sıkıntılar yaşadığını belirtti. 

Libya'da, Sudan'da, Somali'de, Suriye'de ve Doğu Akdeniz'de verilen mücadelenin bugünün meselesi olmadığını vurgulayan Dağ, şöyle konuştu:

"Birkaç gündür bölgemizde bir sorun yaşanıyor. Uzun süredir devam eden bir sorun aslında. Bugün sıcak çatışmalara girildi. Devlet demeye dilimizin varmadığı bir terör devleti, Azerbaycan'a sürekli saldırı içinde. Yıllardır 'Suriye'de terör devleti kurmak istiyorlar' dediğimiz şimdi daha iyi anlaşılmıyor m? 'İsrail terör devletidir' dediğimiz daha iyi anlaşılmıyor m? 'Ne işimiz var Suriye'de' diyenlerin şimdi bunu daha iyi anlaması gerekmez m? Doğu Akdeniz'deki, Suriye'deki mücadelemizi, her seferinde o mücadelede biz yalnız bırakanlar keşke anlasalar."

CHP'lilere seslenen Dağ, "Beydağ'ın meydanında kahvehanede oturan ve 'Ben dededen CHP'liyim' diyenler, 6-7 Ekim olayları yaşandığında 50 küsur kişinin ölümüne sebebiyet verenlerle ilgili soruşturmada sahip çıktıklarına, nerede durduklarına baksınlar. CHP sahip çıkarken aynı ittifaktaki İYİ Parti'den ses çıkmıyor. Bu farkı görsünler." ifadelerini kullandı. 

Kongreye eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti İzmir milletvekilleri Yaşar Kırkpınar, Necip Nasır ve Kütahya Milletvekili Ahmet Tan ile AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli de katıldı. 

Kongrede mevcut ilçe başkanı Ogün Asil Aydoğdu yeniden başkanlığa getirildi. (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.