Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İstanbulspor kaçtı, Menemenspor yakaladı

İstanbulspor kaçtı, Menemenspor yakaladı

TFF 1. Lig'in 28. haftasında Ekol Göz Menemenspor ile İstanbulspor 2-2 berabere kaldı. İzmir ekibinin galibiyet hasreti 6 maça çıktı.

  • Ege Postası
  • 15.03.2020 - 18:47

TFF 1. Lig'in 28. haftasında Ekol Göz Menemenspor, İstanbulspor'u konuk etti.

Corona virüs nedeniyle seyircisiz oynanan karşılaşma 2-2 bitti. 

İstanbulspor, 9. dakikada Onur Ergün'ün penaltıdan kaydettiği golle 1-0 öne geçti. 

Ekol Göz Menemenspor, 31. dakikada Mustafa Çeçenoğlu'nun golüyle karşılık verdi: 1-1. İlk yarı bu sonuçla sona erdi.

Maçın 59. dakikasındaki bir pozisyonun ardından tartışan Ekol Göz Menemenspor Teknik Direktörü Cenk Laleci ve İstanbulspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, hakem Yasin Kol tarafından kırmızı kartla ihraç edildi.

İkinci yarıda deplasma ekibi İstanbulspor 82. dakikada Muhammed Enes Durmuş'un kaydettiği golle 2-1 öne geçti.

Maçta son sözü Ekol Göz Menemenspor söyledi. İzmir ekibi, 89. dakikada Tayfun Aydoğan'ın golüyle eşitliği yakaladı ve maçı da 2-2'lik beraberlikle tamamladı.

İstanbulspor'da Wellington 90+3'te ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü.

Ligde 6 haftadır kazanamayan Ekol Göz Menemenspor, 35 puana ulaşırken İstanbulspor ise puanını 33 yaptı.

Menemen Belediyespor, gelecek hafta Balıkesirspor deplasmanına konuk olacak. İstanbulspor ise lider Hatayspor'u ağırlayacak.

Seyircisiz oynanan karşılaşmayı bazı taraftarlar evlerinin çatılarından izledi.

MAÇTAN DAKİKALAR:

9’uncu dakikada İstanbulspor penaltı kazandı. Ceza sahası içinde Ali Keten'in topa elle dokunmasının ardından hakem beyaz noktayı gösterdi. Atışı gole çeviren Onur takımını öne geçirdi: 0-1.

25’inci dakikada ceza sahası içinde topla buluşan İstanbulsporlu Ali'nin sert şutunda top yan direkten oyun alanına döndü.

31’inci dakikada ev sahibi Menemenspor skorda dengeyi sağladı. Ercan'ın pasında ceza yayı üzerinde topla buluşan Mustafa düzgün bir şutla kaleci Alperen'i çaresiz bıraktı: 1-1. Mustafa attığı gol sonrası kasım ayında kaybettiği annesinin doğum gününü kutladı. Mustafa, "Doğum günün kutlu olsun annem" yazılı tişörtle gol sevincini paylaştı. İlk yarı beraberlikle sonuçlandı.

50’nci dakikada İstanbulspor mutlak golü kaçırdı. Sağ çaprazdan Kağan'ın şutunu kaleci Selmani çıkardı. Dönen topa Zafer dokundu, Selmani'nin bir kez daha çeldiği meşin yuvarlak üst direkten döndü. Menemenspor savunması tehlikeyi savuşturdu.

58’inci dakikada bir pozisyon sonrası tartışan İstanbulspor Teknik Direktörü Fatih Tekke ile Menemenspor Teknik Direktörü Cenk Laleci, kırmızı kart görerek tribüne gönderildi.

71’inci dakikada Ali Özgün'ün şutunu İstanbulspor kalecisi Alperen çeldi, ardından pozisyonu takip eden Sikiru'nun vuruşunda top dışarı çıktı.

82’nci dakikada İstanbulspor öne geçti. Atılan uzun topu iyi kontrol eden Enes ceza sahasına girer girmez plasesini yaptı: 1-2.

89’uncu dakikada Menemenspor bir kez daha tabelayı dengeledi. Sol kanattan yapılan ortada kaleci Alperen topu sektirdi, arka direkte meşin yuvarlağa sert vuran Tayfun fileleri havalandırdı: 2-2.

90+2’nci dakikada Samed Ali'yi düşüren Wellington ikinci sarı kartını görüp kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Ekol Göz Menemenspor: 2 - İstanbulspor: 2

Stat: Menemen İlçe

Hakemler: Yasin Kol, Serdar Diyadin, Cemil Tunç

Ekol Göz Menemenspor: Selmani, Taşkın Çalış, Mustafa Çeçenoğlu, Ali Özgün (Dk. 76 Rasheed), Olatunbosun (Dk. 84 Murat Elkatmış), Mehmet Boztepe (Dk. 81 Samed Ali Kaya), Ali Keten, Tayfun Aydoğan, Ercan Coşkun, Domgjonas, Rıdvan Koçak

İstanbulspor: Muhammed Alperen Uysal, Wellington, Ali Dere, Onur Ergün, Oğuzhan Berber (Dk. 69 Rıdvan Şimşek), Etoga, Zafer Şensoy, Issah, Kağan Miray Bağış (Dk. 72 Eslem Öztürk), Tuncer Duhan Aksu (Dk. 77 Muhammed Enes Durmuş), Emir Gökçe

Goller: Dk. 9 Onur Ergün (Penaltıdan), Dk. 82 Muhammed Enes Durmuş (İstanbulspor), Dk. 31 Mustafa Çeçenoğlu, Dk. 89 Tayfun Aydoğan (Ekol Göz Menemenspor)

Kırmızı kartlar: Dk. 59 Fatih Tekke (Teknik direktör), Dk. 90 Wellington (İstanbulspor), Dk.59. Cenk Laleci (Teknik Direktör) (Ekol Göz Menemenspor)

Sarı kartlar: Dk. 35 Olatunbosun, Dk. 57 Tayfun Aydoğan (Ekol Göz Menemenspor), Dk. 54 Etoga, Dk. 54 Kağan Miray Bağış, Dk. 90+3 Onur Ergün (İstanbulspor)

MAÇIN ARDINDAN

TFF 1. Lig'in 28. haftasında sahasında İstanbulspor ile 2-2 berabere kalan Ekol Göz Menemenspor'un teknik sorumlusu Dilaver Mutlu, maçta 4 gol attıklarını, hakemler tarafından 2'sinin gol olarak değerlendirildiğini söyledi. 

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Mutlu, mücadele gücü yüksek bir maç oynadıklarını söyledi.

Futbolcularını kutlayan Mutlu, şunları kaydetti:

"Maçta 4 gol attık, 2'si gol olarak verildi. Buraya gelmeden önce pozisyonları izleyerek geldim, 2 golün de ofsaytla alakası yok gibi görüyor. Maçtan ancak bir puan alabildik. 3 puan alsaydık en azından üst sıralara tutunmak için oldukça avantajlı bir duruma gelecektik ama olmadı. Maçta iki kere geriye düşmemize rağmen, futbolcularımız skoru yakaladı. Atılan golleri hakem arkadaşlar vermeyince yapılacak bir şey kalmıyor. Hakem atamaları konusunda federasyonun biraz daha dikkat etmesi lazım diye düşünüyorum. Bundan sonrası için de sıkıntı olmaz inşallah."

 Bir gazetecinin "Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ligler Türkiye'de de Avrupa'daki gibi tatil edilmeli mi'" sorusuna Mutlu,"Bu hafta bu konu ile ilgili bir toplantı varmış. Orada herhalde tatil edilir diye düşünüyorum. Benim şahsi fikrim tüm dünyada ligler duruyorsa biz de durması lazım." şeklinde cevap verdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.